icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

sono2
10. dec 2015

@mimka11111 ježíí po pregnyle netestuj, budeš mať všetky ovu testy maxi pozitívne. Keď bol folik 20mm a pregnyle, ovu bola tak kľud, Z čoho máš stres?

me3
10. dec 2015

@mimka11111 ja mam a meriam

me3
10. dec 2015

@espritka29 ja by som podla grafu povedala ze si 6dpo..mozno si presvihla len hladinu na teste?

sono2
10. dec 2015

@mimka11111 žiaľ, tvoj graf nevidím. Vysvetlím ti to ako to je Hej? Ovu spúšťa estrogén zrazu prudko stúpne lh, to je ten hormón, čo zachytí ovu pásik, testy môžeš mať pre teba nevyhovujúce, nemôžeš mať biely pásik pri foliku 20mm no, a pred týmto vzostupom by mal byť pichnuty pregnyl, lebo ak je pichnuty po, čo sa asi stalo V tvojom prípade ovu nastane, ako si telo ukoriguje! Dr nikdy podľa veľkosti foliku nezistí, kedy ovu nastane, či pri 18mm či 19, 20 alebo 24, zistil by to V krvi. Takto môže predpokladať, že je čas na pichnutie pregnylu, lenže telo už môže byť V procese A pregnyl, je už na nič. Tu by bolo dobré pozorovať pocity, hlien, také spuchnutie tam dole, ja už presne ten pocit poznám a Áno aj bolesť foliku no A jasné, ak je druhý deň teplota vyššie, je to definitívne, aspoň u mňa. My sme riešili ivf nativ čiže v prirodzenom cykle, takže ti môžem rozprávať, ako to funguje, lebo mňa pocit A teplota ešte nesklamali. Doktor zlyhal raz, potom sa nepodarilo a tretíkrát si zase telo urobilo posvojom A ovu prebehla už V deň pichnutia pregnylu. Ale tým, že to máš na styk planovane, dala by som Sex už V deň tých 20 mm teda, keď bola tá bolesť, oni si spermijky počkajú na vajicko😊

mimka11111
11. dec 2015

@sono2 ahoj, vdaka za odpoved....testík,ktorý som zadávala je predchádzajúci cyklus.....nemeriam prvýkrát BT a taktiež nerobím prvýkrát ovutesty, viem aj na čo reagujú.....akurát som dostala prvý cyklus pregnyl, viem,že z neho sú aj tehutesty pozitívne..... v deň, ked som pregnyl dostala, mala som dosť intenzívne bolesti na strane,kde som mala folikul a tak som si myslela, že prebehne ovu...podla BT to však bolo asi o 2 dni....preto som mala obavy, či mi folikul vôbec praskol.........na folikulometrii mi smozrejme doky potvrdil, že som už po ovu.....no žial, cyklus neskončil tak,akoby som si želala

mimka11111
11. dec 2015

@me3 ahoj..prosím ťa, ako je to teda u teba? BT ti nestúpne, ked ovu neprebehne?....mne doky naznačil, že by som mohla mať PCO, čo však žiadne testy nepotvrdili a BT mám každý cyklus dvojfázovú / aj bez clostylu /, BT mi krásne stúpne a minim. 14 dní mi ostáva vo vyšších hodnotách....je pravda, že som menila dokyho a už asi na 11DC mi tvrdil, že sliznicu mám sfarbenú ako už po ovu......no zvláštne, BT mi však hovorí niečo iné.....preto by ma zaujímalo, či ti aj pri PCO BT v druhej fáze cyklu stúpne......jedna kočka mi už písala, že keď pri PCO ovu neprebehne, ani BT jej nestúpne.....a tento môj nový doky ma úplne poplietol, ...vraj ani BT nie je 100%-ná ☹ a to, že stúpne, ešte nemusí znamenať, že ovu prebehla 😨

sono2
11. dec 2015

@mimka11111 aha no tak v poriadku, tak to prebehlo správne. No ostatné ti môžem len držať palce, nabudúce sa podarí.

me3
11. dec 2015

@mimka11111 no tak ja ti to napisem ako ja mam...ja som tak 3 mesiace po sebe merala bt a nebola som na ziadnych liekoch a graf som mala strasny.. ako Kriváň keby si videla..potom ma zacali liecit clostibegytom a teraz uz mam upravene..ako myslim co sa tyka toho ze graf mam dvojfazovy -cize ako ty- ALE povedali mi dvaja gyn ze to ze je zvysena teplota nemusi hned znamenat ze vajko vyslo a ze to moze potvrdit/vyvratit jedine krvny test robeny pocas aspon 2 cyklov v 3dc a21dc a folikulometria. ..takze nieco pravdy na tom asi je co ti povedal tak ale snazit sa my snazime aj tak- neviem ci aj vy chcete babo ci ako...a este ze podla coho ti teda dal diagnozu doky? Lebo napr ja mam zhorsenu plet a vypadavaju mi dost vlasy cize to je znak zvyseneho muzskehk hormonu..plus mam cysty celkom dost na jednej aj druhej strane a moje cykly boli teda naozaj take ze raz som mala 30dc potom 2 mesiace nic a takto v kulko....neviem mne niekedy príde ze slovenský lekari tyo niekde počuli ze pco a tak to diagnostikuju kazdej druhej...ale vravim - neviem ake mas ty problemy a na zaklade coho ti povedal ze mas pco ...kazdopadne si myslim ze je dobre znamenie ze mas dvojfazovy cyklus lebo ako som napisala uz- mne sa zmenil az po nasadeni liečby 🙂

mimka11111
11. dec 2015

@me3 vždy som mala dvojfázový cyklus a nikdy žiadne cysty,alebo podobné problémy...proste nič, nikdy som ani nebrala žiadne hormony, ktoré by mi mali cyklus rozhádzať...žiadne zápaly,naozaj nič...o mimčo sa snažíme už pár rôčkov a nedarí sa, resp.,ked sa podarí, mimčo odo mňa velmi skoro odíde ☹ ...ked som prešla k tomuto novému dokymu,robil mi na začiatku rôzne vyšetrenia, samozrejme hormonálny profil a ešte niečo z krvi na 3DC, to asi na to PCO, celkom sa do toho nerozumiem a práve tam mi vyšli zvýšené hodnoty,pritom ale hormonálny profil mi PCO nepotvrdil...doky mi to vysvetlil asi tak, že vraj mám vela folikulov / čo je vraj v mojom prípade dobre, keďže sa snažíme o mimčo / a preto tie zvýšené hodnoty....tie krvné testy, o ktorých píšeš, mi nerobili...resp. robili na 3DC,ale to bolo naozaj len na začiatku,ako som prešla k tomuto dokymu....ináč momentálne 3 cyklus užívam clostyl + folikulometria a minulý cyklus som mala prvý krát pregnyl,ale žial .... ☹

me3
11. dec 2015

@mimka11111 joj tak to ma mrzi teda :( a hej 3dc a 21dc sa kontroluje hladina progesteronu a malo by sa chodit aj na folikulometrij ale ja nechodim kedze by som asi financne to nezvladla kedze tu v irsku sa chodi len privatne a to stoji min 130 eur kazda navsteva :( ...nabuduce sa ho opytaj ze na zaklade coho ti dal diagnozu..ved predsa je to tvoj zdravotny stav tak mas právo vediet...ja beriem tiež clomid (clostibegyt ) 3-7dc momentalne druhy mesiac dvojitu davku kedze jedna tabletka u mna nezabrala :(( tak velmj by som chcela vidiet dve ciarky :((( momentalne 9dpo tak uvidime ...

mimka11111
12. dec 2015

@me3 tak to ti naozaj držím palce,aby ti to vyšlo 😉 tiež beriem dvojitú dávku clostylu 5-9DC, tak uvidíme,ako to vyjde tento cyklus

eliska811
21. dec 2015

http://www.fertilityfriend.com/home/5b0b8b
Tak asi z toho nebude vianočné prekvapenie ☹

rula
21. dec 2015

@eliska811 hmmm je mi to ľúto, ale asi nie ☹ .
Ale aj taký sv. Valentím, je zaujímavý na prekvapenia 🙂

eliska811
22. dec 2015

@rula tak to áno do sv. Valentína to snáď príde. Ale ja som aj tak šťastná, že som mala konečne ovu po 6 mesiacoch 😉 a možno by to bolo aj lepšie potom by mal byť termín pôrodu okolo narodením budúceho otecka. A ďakujem

rula
22. dec 2015

@eliska811 neobávaj sa, bábo príde v pravý čas, a hlavne , ked to budeš najmenej očakávať 🙂

myriada
4. jan 2016

Baby, rozhodla som si merať BT, nakoľko mám PCOS a viac ľudí mi potvrdilo že OVU testy sú zbytočné v tomto prípade. Mám pár otázok

- kedy začať merať BT? 1 DC?
- aké hodnoty teplôt sú prípustné počas MS, počas OVU a počas neplodných dní?

pitufinka
4. jan 2016

@myriada ahoj ja som merala vaginalne takze som zacala po skonceni ms (u mna cca 4dc) az kym znova neprisla, rano v tu istu hodinu. Mala som aplikaciu fertilityfriend a tam som zapisovala, a aplikacia vtvori graf. Co sa tyka pripustnych hodnot je to individualne, ale myslim ze ked su prilis nizke tak moze ist o problem so stitnou zlazou.. Nemusia byt kazdy mesiac rovnake, ide o krivku. Pred ovulacia sa drzia hodnoty nizsie, potom nastane pokles (ovulacia) a potom sa teploty zvysuju. Pred ms zvykne teplota klesnut (mne zvykla tak den dva pred, no stalo sa mi parkrat ze neklesla a ms prisla).

myriada
4. jan 2016

@pitufinka čiže ak dobre chápem pri poklese teploty nastáva ovulácia? lebo ja mám v tom úplný chaos 😒

pitufinka
4. jan 2016

@myriada ano den pred vzostupom teploty je ovulacia - aplikacia zvykne sama vyznacit ovulaciu cca dva tri dni po ovulacii. Poslala som foto

dzanem
13. jan 2016

ahojte prosim o nazor, bola ovu?
5.1 36,17
6.1 36,31
7.1 36,35
8.1 36.52
9.1 36,47
10.1 36,66
11.1 36,68
12.1 36,80
13.1 36,79
od 8-16Dc

kikulka25
13. jan 2016

@dzanem ahoj, podla mojho laického názoru mohla byť ovu cca 8.1.-9.1. Netestujes popri merani?

dzanem
13. jan 2016

@kikulka25 netestujem,aj hlienu bolo akosi malo tak to neviem odhadnut 😒

kikulka25
13. jan 2016

@dzanem merias len prvy cyklus? Ten hlien je otazka, niektora ho ma viac, ina ho ani nepostrehne

dzanem
13. jan 2016

@kikulka25 davnejsie uz som skusala raz este merat

kikulka25
13. jan 2016

@dzanem treba merat aspon 3 cykly, aby sa dali grafy pekne vyhodnotit.

dzanem
13. jan 2016
kikulka25
13. jan 2016

@dzanem tu to vyzera na 13.-14. DC. Len treba merat od skoncenia MS po zaciatok dalsej MS. Hlavne, aby bolo vidno 2-fazovy graf. S pár dní sa to ťažko usudzuje. Ako dlhe mavas cykly?

dzanem
13. jan 2016

@kikulka25 ahaa,no cykly mam 27-29

lienka0220
14. jan 2016

Ahojte zeny, poradte mi... som 12 DC meriam si bazalnu teplotu a je 36,9 vcera bola 36,8 a pred vcerom tiez 36,8 ..beriem duphaston na pravidelny cyklus a kedze som po potrate dost mi blbne ovulacia.. brala som inofolic pol roka vtedy som mala najvyssiu teplotu 37,3 a pred menzesom a po je taka obycajna 36,4-36,5 ... ale robila som si ovulacne testy aj vcera aj dnes a oba negativne...vcom je problem??!

maximiliana
17. jan 2016

Ahojte zienky, co si myslite o tomto? 5.1. som bola na IUI, nedelu predtym mi bol pichnuty pregnyl