Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@libka28 oni sú veľmi dobrí 🙂 aj kamoske pomohli otehotnieť.
Ahojte zianky, mam taky problem. V prvom grafe mi ukazalo ovulaciu presne vtedy kedy bola, to viem lebo den pred nou som mala brutalne silne ovulacne bolesti, ale dnes som si zmerala teplotu, celkom ma potesila lebo bola stale vysoka 36,9 ale graf mi zmenil ovulaciu? Co mam robit, da sa to nejak zmenit aby bola oznacena tam kde bola? Lebo isto som ju mama tam toho 18.2. Dakujem za radu. Testik si idem zajtra urobit lebo uz nevydrzim 😉
@marta_86 si 12DPO a už ms prišla??To si 22DCže?,
@butterfly333 jak 12 dpo ved z grafu
@marta_86 je jasne citatelne ze klesla presne na 14 DPO...uplne ukazkova LF...neboj ono to pride 😘❤
tu je o tej tme esteˇ-melatonin
Premenstruační syndrom
Premenstruační syndrom (PMS, či také premenstruační stres či premenstruační tenze) zahrnuje psychické a fyzické příznaky, které se u žen objevují v závislosti na menstruačním cyklu. Dobou jejich výskytu je období dvou týdnů před začátkem menstruace, spontánní ústup přichází s nástupem menstruace.
Uvádí se, že v mládí PMS trpí až 80 procent dívek.
Nejsilnější forma PMS se nazývá premenstruační dysforická porucha (PMDD) a potíže, které ji doprovázejí často ženu omezují v běžném životě, kdy jí znemožňují návštěvu školy, či zaměstnání.
Nejčastější příznaky premenstruačního syndromu:
Psychické potíže, návaly smutku a úzkosti až depresí, plačtivá nálada
Únava, potíže se soustředěním
Zvýšená podrážděnost
Bolest až křeče v podbřišku
Zvětšení prsů a zvýšení jejich citlivosti (až bolestivost)
Zvýšená chuť na sladké, žízeň
Snížení zájmu o sex
Zvýšená únava a spavost
Může za premenstruační syndrom melatonin?
Poslední studie, kterou v loňském roce provedli kanadští vědci z Douglas Mental Health University Institute, ukazují, že za rozvojem PMS může stát kolísání hladiny hormonu melatoninu a to jak v rámci denního cyklu, kdy ženy postižené syndromem mají jeho hodnoty během noci nižší než ženy, které potížemi netrpí, tak v rámci celého menstruačního cyklu, kdy je nejvýraznější rozdíl v období folikulární fáze (dochází dozrávání vajíčka ve folikulu ve vaječníku) a luteální fáze (po vyplavení vajíčka z folikulu).
Studie ukázala, že syndromem jsou postiženy ženy, u kterých po vyplavení vajíčka z vaječníků dochází k výraznému snížení hladiny hormonu v organismu v porovnání obdobím ovulace.
Jak hladinu melatoninu zvýšit
Možností jak hladiny melatoninu v organismu regulovat je více.
Přirozeným způsobem je regulování intenzity světla během dne a tmy během noci například pobytem na přímém světle a spánkem v tmavé místnosti, kde je průniku světla zabráněno například použitím závěsů či žaluzií.
Další možností je dodání melatoninu v potravinových doplňcích, případně ve formě předepsaných léků. K zabránění sekrece hormonu je možné využít také intenzívní osvil lampami v ranních hodinách.
@butterfly333 hej prave dnes prisla mrcha jedna ☹ no ta k skusame dalej 🙂
@marta_86 to mi je luto ☹ ja sa pripojím v sobotu,
Ahoj baby 🙂
Chcem sa spytat kde si merate BT? Ja meravam v ustach pod jazykom, kazde rano o 7:00 hned po prebudeni. Ale po dlhom studovani pozeram ze normalna BZ pred ovu byva tak 36,5 cca a po ovu je to až 37,0 ale moje teploty ju ovela nizsie pred mavam 35,8 - 36,0 a po ovu tak 36,5 moze to byt tym ze kazda zena moze byt individualna alebo robim niekde chybu? Par krat som si rano premerala teplotu v posve pred ovu a teploty boli ozaj 36,5 -36,6. Ake mate skusenosti, na co sa mam viac zamerat? Dakujem 🙂
@darka252 najlepšie je merat v pošve je to presnejšie,no každé ma BT inu.
@butterfly333 dakujem, vsade sa pise o vyssich teplotach tak polemizujem ci niekde nerobim chybu. Aj ked cele to meranie je pre mna este zahadou 🙂 meram uz rok ale vzdy sa najde nejaka 🙂
@darka252 ja už meriam rok a pol no tento cyklus už posledny krat už kašlem na to nechám to tak,
@darka252 aj ja mám nízke teploty pred ovu 35,9-36,1 a po ovu 36,4-36,6
@darka252 ja mam takto pred ovu 36,5-36,7
Ahojky, nemam skusenosti s inofolicom, preto sa pytam. Mozem inofolic brat aj pocas menstruacie? Je to spolahlive? Vdaka
ahojte 🙂 minule som sem hodila graf, že asi to bude anovulák další, aleeeeee dufam, že nieje 🙂
ide o toto:
prikladám dva grafy: v prvom mi ff nevyznacilo ovulku, lebo som tam nezadala hlien. V druhom mi už ovulku vyznacilo 🙂 🙂 🙂 🙂 (po zadaní hlienu) . Každopádne ide o to, že neviem ako to mám nechat, neviem ci hlien zadat, alebo nie, kedze som mala pocit sucha....ten vodovy hlien sa mi zdal len kvôli tomu, že v ten den som skontrolovala krcok, tak som to tak vydedukovala. Hmm asi len blaznim, ved v podstate hlien nemusi pocitovat kazda žena a na krcku predsa je, nie? to všetko asi preto, že sa vytešujem, že asi som mala ovulu, lebo ja ju vôbec nemavam ...toto je po veeelmi veeelmi dlhom case (snazime sa uz sedem rokov) ...s prestávkou! tak čo nechat ten vodovy hlien zaznaceny ci nie? teda aspon mne sa zdal riedky ako vodovy
dakujem za rady 🙂
ach som ja idiot ved v podstate to je jedno ci to tam zadam, alebo nie...ovulacia podla teplot asi prebehla 🙂 a mne len šibe z toho, že vôbec bola 🙂 🙂 🙂 🙂
@miska_hryzka odkial si vzala taku peknu podrobnu tabulku? 🙂
@butterfly333 aj ja som uz rozmyslala ze kaslem na to.... potom iba zbytocne stresujem a kontrolujem sa jak blazniva, rozmyslam tiez ze to necham tak a mozno potom ked mi to z hlavy vymizne tak to pride lahsie 😵 Vela stastia 🙂
@lanci23 ja Inofolic uzivam uz asi rok s prestavkami po 3 mesiacoch 1 mesiac vynecham. Beriem ho aj pocas menzesu. Spravnej funkcii vajecnikov to ma iba pomoct takze kludne mozes 🙂 Nejak nezabral v tej spravnej oblasti zatial ale upravila sa mi ovulka mavam ju kazdy mesiac co u mna nebolo pravidlom. Začala som sice vtedy uzivat aj ine lieky ale myslim ze Inofolicom nic nepokazis a pridaj aj cajik z alchemilky ale najlepsie sypaný, alebo priamo natrhany v prirode 😉 😉 😉 😉
@darka252 stránka womenzone.cz veľmi dobre a jednoduché.
@lanci23 na lepšiu ovu ber radšej femi kvapky od valoviča.
@elliottka ja o piatej tak možno aj preto mám takú nízku.

@sandria33, @dzanem, @denidi, @butterfly333, @leelloo Dievcata, predsa som nieco nasla o tej tme: http://www.lpp.sk/stm-ppr/512-nedari-sa-pocat/6...
Ked pisu na zaver 78%-na uspesnost, to teda podla mna stoji za vyskusanie!!