icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

miska_hryzka
31. mar 2016

@pa3ciao tak ešte uvidíme, či to nebude biochemicke :-/

ria294
1. apr 2016

Ahojte, som tu prvý krát a chcela by som sa vás spýtať na váš názor, čo mi viete poradiť, kedy som podĺa vás mala ovuláciu ?? 🙂

elliottka
1. apr 2016

@ria294 ja by som povedala 27.3

ria294
1. apr 2016

@elliottka myslela som si to aj ja, len ma zmiatlo toho 25.3, lebo vtedy som mala bolesti na vaječníkoch a aj hlien a OT vyšiel pozitivny. Potom už 26.3, 27.3 som už nič nepocitovala a OT negatívne...

ria294
1. apr 2016

A aj tak si myslím, že ten môj graf je trošku divný 😔

eliska811
1. apr 2016

@ria294 tak je tam rozdiel 2 dni čo nie je tak veľa 🙂 môj vítazný graf skákal hore dole po ovu. Ak bude teplota hore v pondelok skús testnúť, ak bude biely a teplota hore aj v stredu zase testni a uvidíš. Držím palce 🙂

ria294
1. apr 2016

@eliska811 ďakujem skúsim to 😉 na všetko sa musí čakať 😉

eliska811
1. apr 2016

@ria294 šak toto 😀 to čakanie je najhoršie

zunajda
1. apr 2016

Môže by to tak smiešne skákať?

miska_hryzka
1. apr 2016

@zunajda to je nič pozri moje predovulačné skákali jak bláznivé. Chorá náhodou nie si?

tshirt
2. apr 2016

Ahojte, nemate kvoli posunu casu nizsie teploty, ako bezne?

rula
2. apr 2016

@tshirt noooo, je to mozne, hodina urobi vela

ria294
2. apr 2016

@tshirt v mojom pripade je to asi opačne, zdá sa mi, že mám teploty o niečo vyššie

rula
2. apr 2016

aj ja mam vyssie🙂

tshirt
2. apr 2016

@ria294 vyssie? 🙂 o kolko? Mne to strasne lieta - jeden den 37,2, potom 36,9... Vobec nerozumiem tym poklesom

ria294
2. apr 2016

@tshirt celý môj graf sa tento mesiac správa čudne, už pred ovuláciou. Všetky príznaky ovulácie boli 25.3, keď mi stúpla teplota z 36,29 stúpla na 36,69 a to ma zarazilo. Po ovulácii mávam teploty cca 36,7 až 36,8 a teraz som nemala teplotu pod 36,8. Meriam si vždy ráno o 6.45 . Dnešný môj graf 🙂

mojpoklad
2. apr 2016

Ahojte dievčence, toto je môj prvý graf BT, tak sa v tom veľmi nevyznám. Chcela by som sa spýtať na Váš názor. Podľa ulz som mala ovu 12 DC (vajko malo 21 mm). Tento mesiac mi však lekárka objavila na ulztrazvuku aj endo. cystu. Luteálnu fázu mávam posledné 3 roky 13 dní. Tento mesiac mi meškal ms tak cca 3 dni. Ten tretí meškajúci deň, 31 dc, som urobila tehot. test a vyšli mi 2 čiarky, ale druhá čiarka bola dosť slabá. 31dc mi robili aj HCG test a vyšiel pozitívne, ale hcg bolo nízke, len 6,46. V noci sa mi už spustila aj ms. Kontrolný hcg test o tri dni už negatívny, čistá 0. Chcela by som sa spýtať, či skutočne mohlo ísť o biochemické tehotenstvo, ale tento nárast spôsobila tá cysta. Manžel má veľmi zlý spg, a odporúčajú nám už darcovské, preto by som potrebovala vedieť, čo sa vlastne stalo....

zunajda
2. apr 2016

@miska_hryzka nie som chorá...už by som sa rada orientovala v teplotách a cykle...ms si chodí ako chce

mojpoklad
3. apr 2016

No tak baby, nikto sa nepozrie na ten môj graf 🙂

sona555
3. apr 2016

@mojpoklad ahoj, ja teda nie som nejaká veľká odborníčka, ale v niektorých článkoch som sa dočítala, že cysta na vajecnikoch môže spôsobiť vylučovanie HCG. A lekár ti k tomu nepovedal nič?

miska_hryzka
3. apr 2016

@mojpoklad skús napísať do fóra ovulacne testy tam sú šikovné dievčatá @kakatulik @lauritkatesty @denidi

lauritkatesty
3. apr 2016

@mojpoklad endometricka cysta nezvyšuje az takto hcg.. myslim ze islo o biochemicke.. a preto sa trosku aj predlzila LF

ria294
3. apr 2016

@mojpoklad tiež sa v tom nevyznám, ale počula som, že luteálne cysty môžu byť spájané so zvýšenou produkciou HCG hormónu. Cysty sa objavujú aj keď sa užívajú hormonálne lieky na ženskú neplodnosť (tie obsahujú zvýsený HCG hormón) . Užívaním takýchto hormónov môžu byť luteálne cysty , ako vedĺajší účinok. Väčšinou spontánne zmiznú....tak ťažko povedať, aký problém bol v tvojom prípade .

lauritkatesty
3. apr 2016

@zunajda teplota sa tvari ako pred ovuláciou. a čo testy ??? a hlien ?

lauritkatesty
3. apr 2016

@ria294 a u teba vidim ovulku 27.3 🙂

ria294
3. apr 2016

@lauritkatesty uvidím, ako sa teplota bude správať 🙂 a keď som sa tento mesiac netrafila, tak pokus bude zase budúci mesiac 😉

mojpoklad
3. apr 2016

@lauritkatesty
@ria294
@sona555 Ďakujem baby za názory, tento mesiac som nebrala žiadne lieky, na prelome január /február som bola na ET, ale negatívne. Meškajúcu ms som riešila s Dr. v Care len telefonicky, žiaľ kontrolný test hcg už 0, a to mi oznámila už len sestrička, takže s lekárkou som už nebola. K lekárke idem o 2 týždne, tak sa jej spýtam, ale ak by to bolo aj biochemické, tak som rada aj za to... snáď sa to raz podarí 🙂

zunajda
3. apr 2016

@lauritkatesty 1.4. sa ovu test javil ako pozitívny, no teplota nejak výrazne nestúpla

lauritkatesty
3. apr 2016

@zunajda no ak to bol vrchol, tak zajtra musíš stupnut, ak nie.. potom este len vrchol pride.

rula
3. apr 2016

tak aj graf mi uz vyznacil ovu