Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@lauritkatesty
@darka252
@zuzika18 pred dvomi týždňami som bola za doktorom kvôli dlhým cyklom. Tento mi zas vychádza až na 53 deň cyklu. Z grafu usúdil,že mám anovulačný cyklus...a kázal mi prísť za dva týždne,to je teraz v stredu.
Pri doktorovi som bola 13.4. v stredu a ovu som mala až v sobotu. Injekciu mi nechcel dávať, lebo som už mala tri cykly s injekciou,posledná MS prišla bez ale až na 49DC. Možno mi zoberie len krv a uvidí sa.
@zunajda no vtedy z grafu ano 🙂 ale keby ta bol pozrel na sone, mozno by videl ze mas dominatny folikul.
@lauritkatesty sestrička ma vsunula medzi objednané pacientky,tak mi sono nerobil
@zunajda stale si relativne vysoko 😵
@ria294 kludne este moze prist.. hlienik sa moze objavit aj tyzden pred ovulkou
@lauritkatesty ďakujem dúfam, že to tak bude.... aj keď by ovu vychádzala dosť neskoro . Mám z toho ale dobrý zmätok 😒 zajtra idem ku svojej dr, tak uvidím , ako to bude 😒
@ria294 jj, ale niekedy proste hormon FSh zaspi 😝 a zobudi sa az neskor a dorastie folikul.. takze stale to moze prist
@lauritkatesty uvidím, čo mi zajtra povie doktor...kebyže sa aj zadarilo,ešte je aj tak skoro,aby niečo videl
@zunajda ano teraz maximalne uvidi zhrubnutu sliznicu
@wolawka
@lauritkatesty áno zaspia sem tam všetky hormóny 😉 a zvlášť, keď už človek nie je najmladší 😉 mne to začalo celé blbnúť až teraz, keď by som už chcela bábo . Raz mi menzes neprišiel ako mal a od vtedy hormónom šibe ☹
@lauritkatesty teplota skočila zas hore a test negativny 😢😢😢 urobím ešte v sobotu test alebo ma predbehne MS
@zunajda ešte do 12fpo aspoň daj tomu šancu
@zunajda testíky si robila z ranneho moču?Lebo jamám takýto ovu ako ty z poobedneho.
@lauritkatesty dnes som bola u dr na konzultáciu. Tak v piatok ráno mám príst najskór na krv zistiť hladinu Anti-Müllerov hormón a potom , že sa uvidí, čo ďalej. Odporúčila mi GYN-FIN centrum Bratislava......Prosím pozná niekto to centrum, nejaké skúsenosti ???
@ria294 ahoj ani neviem co je to za hormon 😕
@lauritkatesty
@ria294
AMH hormon ...zabezpecuje to aby vajicka nedozrievali naraz a predcasne...cim nizsia hodnota tym menej vajicok je potom...a ked niesu vajicka tak asi kazda z nas vieme co to znamena.... je dobre to zistovat este pred umelym oplodnenim
@mm42 mám otázočku keby ten hormon AMH bol moc nizky tak by ovu nebola??Lebo mne robili test naten hormonv centre no neviem dodnes vysledok testu ale ovu mávam pravidelne,
@lauritkatesty
@mm42 áno tak nejako mi to vysvetlovala moja dr, že týmto vyšetrením odber krvy sa dokáže odsledovať folikulárna rezerva . Citujem:Sledovanie AMH sa osvedčilo najmä v dvoch prípadoch - ak je potrebné monitorovať veľmi časté ochorenie polycystických ovárií (PCO) – ochorenie, ktoré značí poruchu hormonálnej regulácie u žien. Ale tiež aj vtedy, ak je potrebné sledovať spomínané „folikulárne“ rezervy" našla som to na tejto stránke http://zena.sme.sk/c/8071081/anti-mullerov-horm...
@mm42
@lauritkatesty a čo sa týka toho centra GYN-FIN centrum Bratislava....viete mi niečo povedať?? Uvidím po odbere krvi , aké budú vysledky, či sa mám objednať na vyšetrenie do toho centra ☹
@ria294 ja som v KE.. takze asi neporadim ..
@butterfly333 ja neviem, pochopila som to tak, že ak je nízka hladina AMH , tak tým je menej vajíčok na oplodnenie, znižuje sa tým schopnosť otehotnieť. Vekom klesá tento hormón, ale či nízke hodnoty znamenajú , že nie je ovulácia vóbec, to neviem.
@lauritkatesty no to je odomňa trošku ďaleko 🙂 ale ďakujem za rady 🙂

@darka252 no minimalne na endometriu, ale kazdopadne jej moze zobrat krv a uvidi sa 🙂