icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

jajoda
1. nov 2016

@babymaminka 18 DC vyzerá byť najtmavší

babymaminka
1. nov 2016

@jajoda a co potom tieto predosle jasne ze uz zaschli no vyzerali takto

rula
2. nov 2016

baby, drzte nam palce, cakaju nas 4 dlhe dni cakania

dannkka
2. nov 2016

Dnes 37,9! moje telo sa asi zblaznilo. Som 12 dpo, ale test je negativny.

rula
2. nov 2016

@dannkka nie si chora alebo prechladnuta ?

dannkka
2. nov 2016

@rula ,

dannkka
2. nov 2016

@rula prechladnuta nie som a merala som si aj teplotu. Je normalna 36,4, ale je pravda, ze sa dnes citim divne. Mozno na mna predsa nieco lezie

rula
2. nov 2016

@dannkka aj mne to tak vyletelo ked som bola chora

gayano
2. nov 2016

Ahojte zienky 🙂 v piatok som mala pozitivny ovul test /obe ciarky rovnako intenzivne/, ale zaznacila som ovulu v sobotu, rano /a cely den/ sa mi zdal este pozitivnejsi 🙂 . Nerozumiem vsak tomu teplotnemu skoku z piatka na sobotu...v piatok sme v noci docestovali na chalupu, divne a malo som spala - ako pri cestovnej horucke🙂 , prekurene bolo....je nozne, ze kvoli tomu ?...nezda sa mi totiz, ze v piatok v noci ovula prebehla, ale kto vi... . Kedy prebehla, tot moja otazka. Pls , napiste svoje rozumy, som take tela z toho, vdaka 🙂

lauritkatesty
2. nov 2016

@gayano no to vyzera to, ze si 5 dpo.. mozno uz si mala velky folik a praskol v piatok, niekedy sa to moze stat, ze praskne skor

lucik284
2. nov 2016

baby pri tehu BT stupa, alebo stupne a stoji? Alebo je to u kazdej inak? teplota sa mi nepohla uz niekolko dni akurat kedze meriam pre posun o hodinu neskor stupla o 0,1

ejuska2586
2. nov 2016

@lucik284 No, mne postupne stupala, az zastala na 37. Len ked zle spim (co sa mi stalo 2x), tak mi klesne na 36,7.

ejuska2586
2. nov 2016

@lucik284 Ale u kazdeho je to vraj individualne.

lucik284
2. nov 2016

@ejuska2586 dakujem, ja len tak, ze sa mi zda divne, ze sa vobec nehybe... uz som skusala aj teplomer ci nie je pokazeny 😂

ejuska2586
2. nov 2016

@lucik284 Urcite je to v poriadku. Ja som tak a som tehu 😘

gayano
2. nov 2016

@lauritkatesty ...juuuuj, to by znamenalo skor tetovat ako som myslela...jupiii 😀 dakujem ti 🙂

rula
3. nov 2016

ete 3 dni do ms

smajla27
3. nov 2016

@rula dufam ze nedorazi 🙂

brisid
3. nov 2016

Ahojte, zaciname sa snazit o druhe babatko (prve sa nam podarilo na prvu supu, takze so sledovanim plodnych/neplodnych dni nemam absolutne ziadnu skusenost). Chcem si sledovat bazalnu teplotu, krcok a hlien.
Snazim sa zorientovat v uz zaznacenych tabulkach, kedy prichadza ovulacia. Prosim poradite mi? Ak sa nemylim, byva to pri nizsich teplotach. Kedy ale rozpoznam, ci uz tato konkretna nizsia teplota je ta spravna?
Dakujem za rady 🙂

brisid
3. nov 2016

@lauritkatesty ahoj 🙂 tak som ta aj tu nasla. Prosim poradis mi? prave som nasla v clankoch, ze "Telesná teplota počas ovulácie mierne stúpne. Pohybuje sa okolo 37,1 - 37,2 ºC" Mozem sa tymto udajom riadit? Ak ano, tak v den, ked nameram tuto teplotu, uz prebieha alebo este len nabehne ovulacia?

ignorantka
4. nov 2016

@brisid urcite nie, každá ma inú teplotu, ja som v živote nemala vyššiu ako 36,5.... musis sa sledovať a potom budes vedieť aké sú tvoje pred a po ovulacne teploty

lucik284
4. nov 2016

@ejuska2586 tak dnes mi teplota skocila z 36,8 na 37,2 ale neviem ako presny je tento udaj pretoze som spala nejakych cca 5 hodin iba.. ty si pisala, ze vtedy Ti klesne ked zle spis, mohla by mi stupnut?

ejuska2586
4. nov 2016

@lucik284 Nemyslim si. Mne klesala vtedy, ked som sa budila kazdu 1-2 hodiny. Ak spis vkuse aspon 3 hodiny, malo by to byt ok.

lucik284
4. nov 2016

@ejuska2586 však to je to, že na každej "múdrej" stránke píšu inak niekde 3, niekde 6, dokonca som našla jednu kde písali, že nevadí, keď sa v noci budíš, že sa musíš napiť alebo vycikať, pokiaľ nerobíš nič iné ale pred meraním musíš aspoň hodinu v kľude ležať v posteli 🙄 a potom si vyber ako to má byť...

jajoda
4. nov 2016

Dievčatá potrebovala by som trošku poradiť. Celý cyklus mávam dosť vysokú BT. Prvý deň cyklus mávam okolo 36,9 - 37 a poovulačné teploty vylezú až na 37,4. Myslíte si že to tak môže byť? Alebo mám hladať niekde problém?

lucik284
4. nov 2016

@jajoda ja myslím, že je to v poriadku, každý máme inú teplotu. Moja kolegyňa napríklad má všeobecne nižšiu teplotu a keď ona má 37,5 je to isté ako keď ja mám 38,5 a to isté platí aj pri BT, niekto má vyššiu a niekto nižšiu.

babymaminka
4. nov 2016

@lucik284 ja osobne ked uz mam 37.5 som chora 😀

lucik284
4. nov 2016

@babymaminka no ona už pomaly kolabuje pri 37,5 a zase kolegynina neter má 37,2-37,4 bežnú každodennú teplotu

piacere
4. nov 2016

@jajoda pokiaľ si dobre pamätám z rokov minulých, keď sme sa snažili o bábo aj my a navštevovala som tieto skupiny a robila grafy... tak mám pocit, že príliš vysoká teplota môže signalizovať problémy so štítnou žľazou (zvýšená hladina určitého hormónu)

piacere
4. nov 2016

@jajoda tak si dobre pamätám, pozri:

http://www.fertility.sk/riesenie-problemov/horm...

možno to neznamená nič a možno je tam naozaj skrytý problém so štítkou...