icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

myjusiatko
25. sep 2017

@ejuska2586 Nechcem spochybnovat ani dr, ani nic podobne. Ale zamysli sa, co je smerodatnejsie/presnejsie? Datum ovulacie alebo velkost plodu v den merania (rozdiel v TP moze byt par milimetrov a aj rukou gynekologa a hned je miminko inak "stare")? Hovoris, ze miminko rozdiel podla UTZ dohnalo, tzn, ze ti posunuli TP o par dni skor = rovna sa ten isty problem s udajnym "prenasanim" a moznym tlakom na skorsie vyvolavanie, nez je nutne. Lebo den ovulacie je len jeden. Terminy mozes mat aj 3 (podla ms, podla ovu, podla UTZ).

myjusiatko
25. sep 2017

Ja som napr porodila podla ovu den po vypocitanom termine porodu. Keby mi moj gyn neupravil den poslednej MS, uz by som podla ich vypoctov rodila 6 dni po termine. K vyvolavaniu sa pristupuje vacsinou 41+3. Rozhodne by som bola pred porodom vo vacsiom strese. S terminom som si potom nenechala hybat ani pri UTZ. Kazde miminko je jedinecne a ich vypocty su len orientacne. Smerodatny pre mna bol den ovulacie. 🙂 Snad som to napisala zrozumitelne. 🙂

sonulienka13
25. sep 2017

@alison11 zlatik pozri.toto su testiky.a bol pozitivny na 17dc.

ejuska2586
25. sep 2017

@myjusiatko Nie, nepochopila si to. Ja som mala oneskorenu ovulaciu. Nakoniec ale dietatko svoju velkost dobehlo podla ms, cize mi termin presne sedi.

myjusiatko
25. sep 2017

@sonulienka13 zaujimave. Asi ta ovu po tom 17dc teste este neprebehla. Aj ked podla teplot vyzera, ze ano. Si zdrava? Nemoze ta vysoka teplota byt chorobou?

myjusiatko
25. sep 2017

@ejuska2586 a ktory dc si mala ovulaciu?

ejuska2586
25. sep 2017
sonulienka13
25. sep 2017

@myjusiatko moje zaujímavé.ze?? Ja som sama záhada 🙂 nie nie.nic mi neni.som upne tip top.nemalo co ovplyvniť teplotku.noo nechame sa prekvapiť aka bude zajtra.rano som mala kremovy výtok a teraz straaaaasne vodnaty.nestiham si striedať spodné pradlo 😂😂😂

myjusiatko
25. sep 2017

@ejuska2586 Tak vymyslim si, aby sa to dobre pocitalo. Podla MS by si mala mat termin napr 10.3.2018, podla ovulacie az 14.3.2018. Pokial do 10.3. porodis, v podstate o nic nejde. Ale pokial by si do terminu neporodila a ani par dni po nom, 20.3. uz by ti porod vyvolavali (41tt+3 podla MS). Ty by si ale bola este len 40tt+6 realne, pretoze k oplodneniu doslo az ten 18dc, nie 14dc.

Je to proste hra s cislami, ale pre niekoho (pre mna napr) bolo dolezite aby mi malu nevyvolavali, chcela som, aby si sama povedala, kedy chce na svet. A keby mi dali TP podla MS, bolo by to o 5dni skor nez podla ovu (mala som ju 19dc, podobne ako ty). Tak by som podla nich porodila az 6dni po ich termine a ak by si nahodou mala vtedy nepovedala, ze uz chce von, bola by som nervozna, ze ma budu nutit do vyvolania a ja by som sa s nimi musela dohadovat, ze nechcem. 🙂

Takze ak toto neriesis ako ja, tak vlastne o nic nejde. Ale pisem to tu pretto, ak by tu bola nejaka z bab rovnako nastavena ako ja.

myjusiatko
25. sep 2017

Ze je proste STM strasne super, pretoze vies ovplyvnit strasne moc veci. 🙂

kariangela
25. sep 2017

@1bubko2 ja si tiez myslim, ze este ovu nebola. vzhladom na 1DC, kedy si mala teplotu 36,7, tak by som cakala poovulacne zvysenie aspon na tuto hodnotu, to by bolo nad hranicou tej "horizontalnej ciary" dpo, co sa zvykne v aplikacii zobrazit. Netusim kde sa stal zadrhel, meraj dalej, o par dni sa to vyjasni 🙂

lucinocka
25. sep 2017

@myjusiatko len to musis byt na 100% ista , kedy prebehla ovu, nie podla FF grafu, ten pocita len na zaklade algoritmu...lebo potom zbytocne riskujes zamutenie plodovej vody dlhym prenasanim... ja som napr musela rodit v 38 tt kvoli peceni a pred porodom mi bral vzorku plodovej vody a v karte bolo zapisane- mierne zamutena

lucinocka
25. sep 2017

@myjusiatko
@ejuska2586

a nemoze jej nahodou ten druhy folikul blbnut testy? mozno sa chudak snazi prebojovat:D

myjusiatko
25. sep 2017

@lucinocka to uz zabredavame mimo temu vlakna. Ale zamutena plodova voda je vacsinou dosledok vyvolavania. Zamutena voda = smolka (prve kakanie) v plodovej vode a tu miminko vykaka predcasne najcastejsie prave z dovodu stresu, ktore mu sposobuje vyvolavanie. Davam odkaz na clanok, ak by ta tato tema zaujimala viac.
http://www.jemnezrozeni.cz/single-post/2016/07/...

myjusiatko
25. sep 2017

@lucinocka samozrejme suhlasim, ze musis vediet datum ovulacie presne. Vacsinou sa ff trafi, ak poctivo pises teplotu aj hlien. Pripadne na zaklade znalosti stm si vyhodnotis samozrejme aj sama, ci to ff trafil alebo bola iny den.

myjusiatko
25. sep 2017

@lucinocka ten folikul. To myslis u
@sonulienka13 ?

To som uz pocula, ze zena moze mat dve ovulacie za sebou vacsinou sa to udeje v rozpati par hodin. Z toho su vlastne predsa dvojvajecne dvojcata. 🙂

myjusiatko
25. sep 2017

Uplne teoreticky, to ma len napadlo, neoverovala som, preto mohla ta teplota aj tak moc stupnut?!? Neviete?

lucinocka
25. sep 2017

@myjusiatko hej hej u sonulienky, blbo som tagovala... no nejak to mi napadlo prve, ked ma zase pozitivny test 🙂

@sonulienka13 zeno, ty si hyperplodna!

kariangela
25. sep 2017

@jaja63
Ahoj 🙂 ja meriam len treti cyklus, a zistit kedy bola ovu bolo trosku obtiazne pre mna, no cim dlhsie merias, tym lepsie mozes odsledovat svoj cyklus a porovnavat si ich. Vsimla som si ze lutealna faza byva rovnako dlha (tuto info si chcem tento cyklus potvrdit alebo vyvratit :D) Vo vseobecnosti platia pravidla, ze den ovu je posledny den nizkych teplot a ovu je potvrdena tromi dnami zvysenych teplot minim. o 0,2°. No povacsine len podla teploty nevieme ci zajtra bude opat nizka alebo sa zvysi. Cize teplotou si to len vies potvrdit spatne. Na predvidanie OVU musime asi pouzit svoje zenske carodejnicke instinkty alebo co uz... :D
Tak drzim palceky nech sa podari 🙂

lucinocka
25. sep 2017

Have been taking ovulation test. And a week ago it turned positive. then the next 2 were negative so i stopped testing. well i felt like i was again so i tested again and this one was also positive.

-You can release 2 (or more) eggs at ovulation within 24 hours but you can not have two separate ovulation events in a month. Ovulation tests are really judgment calls b/c you have to compare the darkness of the lines. Your body could gear up to ovulate and have very high LH levels and give you what appears to be a positive but you don't actually ovulate and it has to gear up again and ovulate. Try adding temperatures. A positive ovulation test plus three days of sustained high tempuratures is a much stronger confirmation of ovulation then you won't miss out on useful TTC days.

myjusiatko
25. sep 2017

@kariangela na predvidanie je sledovanie hlienu a cipku. 🙂 podla toho poznas, ze sa blizi.

myjusiatko
25. sep 2017

@lucinocka diky za post, takze ked bol predvcerom pozitivny a vcera neg, dnes by som mala este urobit jeden. Toto som si nebola ista, ako dlho testovat po pozitivnom. Pomohlo. 🙂

kariangela
25. sep 2017

@myjusiatko suhlasim, predvidat vieme sledovanim hlienu, cipku a ovu testami, pokial je to zosynchronizovane. napr. co ak je hlien a cipok 10-12dc ale ovu test poz az 14dc a ovu 15dc. co ak sa hlien nedostavi, pripadne je max lotion a cipok makky otvoreny a LH nikde :/ niekedy tomu šiši :D

sonulienka13
25. sep 2017

@lucinocka zlatooo 😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣ten bol dobrý 😍😍😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘 bodaj by to tak boloooo.tak potom neviem kde sa stale/deje chyba tych 11rokov 😂😂😂ale bolesti mam statočne.palia ma ako keby vajecniky a teciem jak fatamorgána 😂😂🙈

lucinocka
25. sep 2017

@sonulienka13 mozno sa netriafate do pravej ovu :D:D :D

sonulienka13
25. sep 2017

@lucinocka ze by?? Nikdy?? 🤣🤣🙏😂🙈🙈🙉🙉to by uz co bolo 🙂 sak uz nevladzem 😂😂😂ale poistime pre istotu dnes este.aj zajtra aj pozajtra 🙂 raaaadsej.

tonjadabik2
25. sep 2017

@ejuska2586
@lucinocka

baby ja ja tak teraz nepojdem ku gyndosovi este je skoro. este pockam aspon dva tri tyzdne.. ved toto ci to bude ratat podla ovulky ale dr rata podla poslednej ms.. a to je podla ms by som bola teraz v 8tyzdni.. sama neviem kedy mam ist ku gyndosovi

jaja63
25. sep 2017

@kariangela ďakujem za odpoved,no teda pokračujem ďalej v sledovani..ja mam najvavsi problem,ze dost casto cestujem,takze moje telo sa musi vzdy vysporiadat s novymi podmienkami,ale teplomer uz chodi so mnou 😀

myjusiatko
25. sep 2017

@tonjadabik2 tak si spocitaj ms ako ovu - 14 dni a ten datum jej povedz ako poslednu ms. 🙂

jaja63
25. sep 2017

@kariangela je možné,že by som mala fázu po ovu 18 dni?zda sa mi to dlho,ale podla dvoch mesiacov merani to tak vyzera..tento dalsi si to dam potvrdit aj folikulometriou