Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@sonulienka13 tak ešte večer vyskúšaj vsak ty nemáš takú dlhú LF tak možnože sa neskôr zaberalo😂😘
@sonulienka13 drzkam ti palce 💕💕💕 nech je to tam😘😘😘
@petraslov jeeej 🙂 tak mas veselo doma teda 🙂 prajem ti to úprimne 🙂 tfuj tfuj tfuj nech je vsetko v poriadku.
@kudusko Noo ved totok 😂😂😂ja mavam krátku.bojim sa ze budem sklamaná ☹ ci to neni len nejaký horm výkyv.brusko boli minimálne.len sem tam.ani nie ako na mrchu.
@sonulienka13 uvidíš zajtra ráno teplotu aká bude ale myslím si že ak by sa stále držala hore, že to už musí byť ono najmä keď nemávas takéto dlhé LF, možno preto je ten test biely že sa bábätko zahryzlo do maternice neskôr a tým pádom aj neskôr ukáže. Ja som nedávno začala mať bolesti ako na mrchaňu, ale sú trošku silnejšie a také tupšie, teraz to s nimi pár prvých týždňov vydržať mi dá pekne zabrať 😮
@petraslov zlatik,len je to diskutabilné.u mna clovek nikdy nevie ☹ preto sa bojim.netesim sa radsej.bodaj mas pravduuuu!!!!ja tiez len take sem tak bolesticky.skoro nic.bojim sa ze tvrrrrrdooo padnem na hubu ☹
@sonulienka13 co je to za negativizmus???
@0507 skor realita ako negativizmus.tak by som to povedala.bojim sa.
Tak kramy este nikde a bolesť nikde.ale bojim sa,ze sa spustí.
@bona69 zlaticko plodiiit a plodiiit 😉
Tak ja hlásim dnes 1 DC.... Už sa teším ako vyskúšam tie nové ovu testy z ebay... 😂😂😂😂😂
Baby držte palce zajtra ráno testujem 🙏 ale najprv pomeriam BT či sa oplatí 😅
@julianka007 zlatko to nieee ☹ ja ze to potiahneme spolu ☹
@trblietava ja tak isto 😂😂😂ak nejake rano bude 🙂
@sonulienka13 tak si budeme navzájom držať palce ❤ koľko si dpo? A o ktorej ráno testujes? Môžme spolu 😂
@trblietava ja dnes 13dpo 🙂 u mna zázrak 😂😂
@sonulienka13 pekny graf no mohla sa ti len lf predlžit. Ja vždy mám 14lf a raz som ju mala 16 a ms prišla. No držím palce.
@lucuska85 ovu je posledný deň s teplotami pod čiarou. Háčik je v tom, že to zistíš (či potvrdíš) až vtedy, keď ti stúpne teplota aspoň o 0,2 stupňa a drží sa tak 3 dni (čiže na 15DC si mala 36.1 a ďalší deň už o 0.2 stupňa viac a držala si sa ďalej pri vyšších teplotách aj nasledujúce 3 dni). Niekedy zvykne poklesnúť teplota pod čiaru pár dní po ovulácii (napr.pri uhniezďovaní vajíčka).
@lucuska85 ešte k hormónom - v prvej fáze cyklu keď začína a prebieha menzes môžeš mať vyššiu teplotu, vtedy máš v tele ešte zbytkový progesterón. Keď dozrieva vajíčko, tvorí sa v tele viac estrogénu, ktorý je zodpovedný za nižšie teploty, tvorbu hlienu (aby mohli spermie dlhšie prežiť a čakať na vajíčko) a za nárast endometria (výstrelky maternice). Po ovulácii preberá vedenie progesterón, ktorý sa tvorí zo žĺtkového vaku uvoľneného vajíčka a zvýši sa bazálna teplota. Estrogén sa tiež tvorí, ale je v pozadí. Zvykne ho byť trochu viac v polovici luteizačnej fázy. Takže pri poklese pod čiaru na 5 dpo to mohlo byť buď toto (čiže LF bude 10-11dní) alebo uhniezdenie. Dúfam, že to druhé. 🙂

@sonulienka13 som v šoku a poriadnom, ja už mám dve detičky takže som to nikdy neprežívala tak tragicky keď mi zakaždým prišla mrcha a bola som zmierena s tým že tretie už zrejme nebude, preto ma to asi tak dostalo.