icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

0507
14. nov 2017

@katusikkk podla teploty to vyzera, ze ovu bola 14-teho, ale zaroven som 14-teho mala aj pozitivny ovu test 🙂

katusikkk
14. nov 2017

@0507
Ja tento mesiac nemeram.Nerobim nic,lebo nicomu neverim😂😅😀

0507
14. nov 2017

@katusikkk vidim, ze na testy sa neda na 100% spolahnut

ejuska2586
14. nov 2017

@0507 OVU bola 14 DC. 14DC si mohla zachytit pokles LH hormonu, preto bol test pozitivny.

0507
14. nov 2017

@ejuska2586 takze snazenie 15DC bolo zbytocne?

alison11
14. nov 2017

@katusikkk Nabudúce už nebudem asi testovať tehu testmi kým nebude meškať...takto naťahovať,zato krček je stále zavretý a ani suchú pošvu nemám ako mávam 5dní pred ms,tak nechápem toto...asi sa mi rozhádzali hormóny či čo mi je už.

ejuska2586
14. nov 2017

@0507 Zena je plodna do 48 hodin po ovulacii, tak mozno nie...

katusikkk
14. nov 2017

@ejuska2586

Mne lekarka hovorila,ze je to najdlhsia mozna doba -48 hodin,ale ze vetsinou to trva 6 -12 hodin,preto je lepsie mat sexik den pred ovu aby tam uz cakali.Presne kedy to zacne to nikto nevie,pretoze ovulka mohla nastat aj v den nizkej teploty.Napr rano je nizka a poobede je ovulka.Kedze merame len raz do dna,tak nam to ukaze az na druhy den.
Napisala som to ako somar,ale hadam sa to da poichopit😀

@0507

ejuska2586
14. nov 2017

@katusikkk Jasne, mas pravdu. Ale v podstate aj do 48 hodin sa moze nieco "uchytit". Sanca sice nie je taka vysoka, ale posla mna aspon mala je...

tuqanqa
14. nov 2017

@janedoe To je mi luto, som nevedela. Ja prve v 9tt MA a tri mesiace na to sa zadarik syncek. Pre mna je IUI ztrata casu a peniazi. Ja mam nizkou zasobu vajicek, vsetko sa zacalo po porode, zkratil sa mi cyklus a uz to islo...

bale1rinka
14. nov 2017

@alison11 tak mne dnes ráno stúpla teplota z 36,4 na 36,5 a ovulačný test prikladám-ocikaný okolo 10:00 hod.takže ovulka prebehla včera podľa mňa lebo včera bol ovu test úplne s plnými dvoma krásnymi palicami, čo myslíš ty?(prikladám graf celkovo) teraz už len čakať-sexík bol včera raz, predvčerom 2x- a piť ananásový džús--💃

0507
14. nov 2017

@katusikkk tak to mi neostava nic ine uz len cakat...ale ma to stve, pretoze som myslela, ze ovu pride az v pondelok, no co uz 🙂

ejuska2586
14. nov 2017

@bale1rinka Podľa mňa bude ovu dnes. Teplota nestupla tak, ze by mala byt ovulacia vcera. A hlavne, ta je 24-48 hodin po poslednom pozitivnom OVU teste.

myjusiatko
14. nov 2017

@bale1rinka ovulacia bude dnes. Vzostup nie je ovulacny.

katka8817
14. nov 2017

Ahojte žienky moje, tak dnes som bola na kontrole u dokiho po LSK, krásne som zhojená, všetko je v poriadku, ten jeden ľavý vajcovod čo mi ostal je vraj nepriechodný, no nevylúčil aj to že mohol mať vtedy spazmus a javil sa ako nepriechodný, od decembra sa máme zase snažiť a ak do marca nič, tak idem cestou IVF na priechodnosť vajcovodu a začneme asi s IVFkom

sophinka17
14. nov 2017

Baby prosim vysvetlite mi to uplne polopate 🙂 ked viem ze mam na 10DC pozitivny ovu test, prebehne ovu 24-48 hodin odvtedy?cize ak budem mat zajtra vecer pozitivny test, treba sa snazit kedy?ked sa hovori ze najlepsie kazdy druhy den, tak kedy potom?dnes a stvrtok?alebo zajtra a piatok?lebo zas piatok sa mi zda uz neskoro.. prosim poradte 🙏 🙂

myjusiatko
14. nov 2017

@sophinka17 tak ako budete mat chut. :D plodna si cca tri dni pred ovulaciou.

ejuska2586
14. nov 2017

@sophinka17 Odporuca sa kazde 2 dni. Ale my sme napr. okolo ovulacie miesili aj kazdy den. Zavisi aj od kvality partnerovych spermii. Ak su kvalitne, mozete v podstate nostop, ak nie, nemusia sa stihnut "obnovit" a vtedy je dobre ten kazdy druhy den.
Ale zaverom by som sa drzala toho, co napisala myjusiatko - vtedy, ked mate chut. Ak sa to ma podarit, podari sa. Spermijky v tebe dokazu vydrzat aj 72 hodin, ak maju dobre prostredie (spravny ovu hlien a zivotaschopne spermie)... Drzim palce 🙂

bale1rinka
14. nov 2017

@ejuska2586 no tak dúfam, že dnes na ťuťu muťu chlapa ukecám a že má dobré spermie keď sme to robili včera a predvčerom dva krát...

sophinka17
14. nov 2017

@ejuska2586 @myjusiatko dakujem vam dievcata 🙂 tak budeme skusat a verit 🙏 🙂

katkari
14. nov 2017

Ahojte, prave mi skoncil menzes a bazalnu teplotu mam stale vyssiu (36,70-36,85)...co to zmoze znamenat?

sonulienka13
15. nov 2017

Dobre ranko zlaticka 🙂 Noo co poviete prosim vas??? Najhorsie je,ze dnes nepoistime ☹ ja idem do prace a muzik na nočnú.takze sa vydime az zajtra rano ☹

lolitqa
15. nov 2017

@katusikkk lutealnu fazu mam 17 dni 😊 aj minuly mesiac tak bolo, co som sa sama čudovala že je z tých podstatne dlhších,,,dnes som desiaty deň po ovu a 23 ma prísť mrška, presne 17 dni,,no nemusela by chodiť 😂

alison11
15. nov 2017

@sonulienka13 Ešte máte šancu aj zajtra poistiť 🙂
@bale1rinka Ahoj ak ste sa snažili pred tak by mala byť šanca že spermie sa dočkajú vajíčka 🙂 Držím palce.
Ja baby takto neklesá krček uzavretý ale test negatívny tak už len čakať či dorazí ms zajtra.Čo myslíte? Skoro som testovala alebo od zajtra bude klesať?

bale1rinka
15. nov 2017

@alison11 tak dnes ráno stúpla BT na 36,6, takže podľa grafu ovulka bola 13.11. a vtedy som aj mala ovu test úplne s oboma čiarkami rovnako silnými...takto sa mi to stalo už tretí krát,takže prestávam veriť, že ovu test ukazuje,že ovulka bude do 24-48hod od poz.ovu.testu, u mňa je to proste v ten deň ako je ovu test pozitívny, usúď sama podľa priloženého grafu...🙏chcem byť tehotná!!!💃🙏❤❤❤

myjusiatko
15. nov 2017

@bale1rinka nebola 13.11. 🙂 bola 14 alebo mozno az dnes.

janedoe
15. nov 2017

@tuqanqa ved si nemohla vediet 😊 Ja som tiez mala prve v 9tt, to som zle niesla. A teraz v juli. Ale to len na zaciatku 6tt, takze to bolo "v pohode". Nejako som citila aj to, ze som tehu a aj to, ze to nebude OK. Ale tiez verim, ze sa podari coskoro. "Za odmenu" 😊 Mne sa tiez po porode skratil cyklus na 24 dnovy. Ale postupne sa uz predlzuje. Teraz som si musela do 30DC pockat kym sa MS uracila 😁 Nikdy som sa na nu tak netesila. Teplota pomaly tyzden dole, test negativny a ona sa niekde flaka.

A s tym IUI uvidim. Mozno mi povedia, ze je to blbost 😊 Ale ja sa straaaasne bojim stimulacie na IVF. Pri obycajnom clostilbegyte umieram pri ovulke 😁

@alison11 nechces skusit iny test? Teplotu mas stale krasne hore a ak aj krcok drzi 😊 Mne tie testy z ebayia pridu dake cudne. Tusim aj ty ich mas. Mne ukazovali dlho "cosi"a potom nic a potom zase cosi. Takze by som sa na ne nespoliehala. Teda na to, ze tam bol duch a uz nie je. A najmä ked sa drzi teplota hore 😉 Drzim palce, nech je krpca na ceste 🙏

alison11
15. nov 2017

@bale1rinka Ahoj,tak ak ste sa snažili 13.11. a aj včera tak je šanca že tehu budeš držím palce a tehotné tu chceme byť všetky snažilky 😀.
@janedoe Ďakujem ja mám testy od lauritky a robila som včera pepino proste už nič neukazujú a ani ovulačné testy už nie sú pozitívne.Tak už len vyčkať či ms dorazí zajtra ak nie tak testnem o týždeň ak by som bola tehu tak už by vtedy mali ukázať riadne //.

bale1rinka
15. nov 2017

@myjusiatko ako to? BT mi pôjde už len hore takže ovulka už prebehla...nie?som z toho blázon...🙄

alison11
15. nov 2017

@janedoe Ahoj,počuj ako dlho užívaš clostilbegyt? Ja som ho užívala v roku 2008 a strašne som pribrala za 1 rok užívania a vaječníky ma ukrutne bolievali a vieš čo nakoniec som z nich mala?Nechcem ťa strašiť ale vznikli mi polycystické vaječníky od neho prestúpila som k druhému ženskému v roku 2010.Ten ma vyšegtril a zalamoval rukami nad mojimi vaječníkmi boli hrozivo veľké až uvažoval nad orezaním z nich.Nasadil Duphaston a po pol roku som otehotnela. Od vtedy sa mi ježia chlpy keď prečítam tu clostilbegyt.A ako mi na folikulometrii ten predošlý lekár sľuboval vyše roka že mám krásne folíky 17mm a 20mm že budú aj dvojičky že sa máme vten deň snažiť a to každý mesiac a nič z toho ☹ nebolo až som pribrala z 59kg na neuveriteľných 72kg kým som otehotnela...