icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

kufea
4. jan 2018

Niekto tu písal, že počas MS sa nemeria. Tu sa dočítate, že: https://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdrav...
Ak meriame v ústach, meriame po celú dobu cyklu vrátane menštruácie. Také meranie má výhodu neprerušenej línie údajov. Pri meraní v pošve začíname až deň po skončení menštruácie. Tento spôsob má zase výhodu, že dáva stabilnejšie výsledky. ;)

kufea
4. jan 2018

Tento mesiac mám buď anovulačný cyklus alebo slabú baterku v teplomere, lebo sa celý cyklus držia nízke teploty.Aké ľahké je vyhovoriť sa na baterku 😀.
Bude to to prvé, takže tiež som v očakávaní MS.

katusikkk
4. jan 2018

@kufea
Ved vzdy to tu bolo pisane spravne ze pri merani v posve sa cez ms nemeria.

Meranie v ustach nie je presne.Mozes si urobit jeden graf v posve a jeden v ustach a uvidis ten rozdiel.Odhliadnuc od toho kolko bab ma v spanku pootvorene usta.Tam je to skor izbova teplota🙂Skoro vsetky baby si meraju dole.
Takze ano .Nemeria sa.

kufea
4. jan 2018

@katusikkk merala som dvakrát tak a dvakrát tak a výsledok bol v oboch prípadoch spoľahlivý (ovulácia zachytená), akurát iné rozpätie teplôt. Takže už meriam len v ústach. (asi spím so zatvorenými 😅) Je to pre mňa pohodlnejšie. Ale rozmýšľam nad tým kalíškom, čo tu niekto spomínal.

tonjadabik2
4. jan 2018

@alison11 Dakujeeem. ideme aj mimo plodnych dni tak uvidime..ovulka az na dalsi tyzden ale sak nebudeme silit. snad sa po vycisteni zadari rychlejsie.

kasandra999
4. jan 2018

Dievčence brucho ma boli ako na menzes, hlien je aj natahovaci, ale nie číry, priehľadný a vodnaty. A tie moje teploty sú stále dole :(

kufea
4. jan 2018

@kasandra999 podľa mňa ešte len príde ovulácia

kasandra999
4. jan 2018

@kufea a spermijky môžu prežiť deň v takom hliene, nie cirom, ale takom síce naťahivacom ale zakalenom myslíš?dakujeem

katesocka
4. jan 2018

Tak ja dnes takto, teplota sa drzi. Ale asi mi uz sibe, celu noc sa mi snivalo, ze si meriam teplotu 😅 a potom som sa v kuse budila lebo som myslela ze som zaspala 😅 ale ani raz som sa z postele nepohla ani na hodiny som nepozrela 🙂

alison11
4. jan 2018

@rula Ahoj mne dnes došla ráno už mám 1dc

alison11
4. jan 2018

@tonjadabik2 Držím palce nech sa zadarí 🙂 a dotiahnete to do úspešného konca. 🙂

myjusiatko
4. jan 2018

@katesocka taketo sny som mavala aj ja :D

katesocka
4. jan 2018

@myjusiatko ja som sa tento mesiac nejako namotala na to meranie, tak asi preto sa mi o tom tak snivalo 😀

tonjadabik2
4. jan 2018

@alison11 Dakujem zlatko.uz len skrz toho ze manzel nemoze zit s tym ze nam zomrelo malinke..s tou bolestou.ta vsetci okolo nas rodia len dievcatka. tak povedal ze a just..bude dievcatko a bude sa furt snazit.tak uvidime snad sa hned prime ked som vycistena.

alison11
4. jan 2018

@tonjadabik2 Jasné že bude a podarí sa,len sa netreba vzdávať 🙂 okolo nás v rodine sa chalni rodili a aj teraz sa rodia len chalani zato v dedine takmer každému sa daria aj dievčatá ale neva,ja som sa odhodlala teraz užiť si do konca marca svojich chlapov a potom do práce ísť a nejak to musím zvládnuť musíme nejak našetriť na kúrenie vieš,my len sporákom a kachličkami kúrime máme starší dom a ako starneme ani muž už tak nevládze ako pred tým ako bol v nemocnici tak by som rada bola kaby sme mali kotol na drevo a v dome radiátory,predca by bolo čistejšie a nemuseli by sme vláčiť po schodoch drevo a píliť na 30cm a ani toľko štiepať.Len to by sme museli šetriť aspoň 2 roky po 100eu poprosi zš a škvôlke a po lekároch atď...ako to býva v domácnostiach z deťmi.

kufea
4. jan 2018

@kasandra999 to ti neviem povedať. Nám gynekológ odporúčal sex každý druhý deň, najlepšie dva dni pred ovuláciou a potom v deň. Čo sa samozrejme ľahko povie, horšie uskutoční. Je to tvoje prvé meranie? V iné mesiace si mala ktorý deň ovuláciu?

myjusiatko
4. jan 2018

@kasandra999 takyto hlien som mala cca 6 dni pred ovu. 🙂 skus si ohmatat cipok, ci sa otvara.

rula
4. jan 2018

@alison11 aaaach, je mi to luto, ale aspon to, po tolkych dnoch cakania. tak dalsi cyklus uz bude ,,Vaš,,.

tonjadabik2
4. jan 2018

@alison11 noo v dome je to tazke..ach to viem. my chvalabohu nebyvame v dome ale akoby hej.. to je len robota.mna taha do mesta a nemozem sa tam dostat ked manzel nechce.ved aj jeden plat len..a najmy pytaju u nas 700e za 3izbak..saleni to ludia.pre nas je aj 400e vela taze neako neviem no.. nam to vtedy vyslo ked sme kazdy den sexikovali ale zial..osud to chcel inak..

kristina6014
4. jan 2018

Tak hlásim 1DC :(

alison11
4. jan 2018

@rula Nie nebude náš,my sme si to rozmysleli teraz riešime výber mandlí u mladšieho a potom sa končí rodičák a idem do práce a synček do škôlky,potrebujeme na dome ešte toho dosť porobiť kým vládzeme a od septembra starí ide do prvej triedy takže,tretie momentálne neprichádza do úvahy,už časovo.

alison11
4. jan 2018

@tonjadabik2 Neboj,keď príde čas tak vám Pán požehná a zošle dušičku do bruška 🙂 a Verím,že všetko dobre dopadne u Vás.

sticker
kasandra999
4. jan 2018

@kufea
Meriam od 29.novembra, menzes nepravidelný, beriem aj duphaston tretí mesiac. Takže je to u mňa absolútne rôzne :(

kasandra999
4. jan 2018

@myjusiatko ťažko nahmatatelny a netuším či sa otvára či ee neviem to rozoznať 🙂

tonjadabik2
4. jan 2018

@alison11 Dakujem dufam ze hej..

jaruskatt
4. jan 2018

??? 😲 Na mrchu este priskoro... neviem zda sa mi to velky pokles

myjusiatko
4. jan 2018

@jaruskatt na co sa pytas?

jaruskatt
4. jan 2018

@myjusiatko len som v rozpakoch z tej teploty

myjusiatko
4. jan 2018

@jaruskatt dnes si 15 alebo 14 dpo podla hlienu. Tak len cakat no. Podla poklesu skor pride ms. :/

jaruskatt
4. jan 2018

@myjusiatko asi mas pravdu... 😐