icon

Hnedý výtok po ovulácii. Je to pokles progesterónu?

majuska1214
Včera o 07:59

Ahojte potrebujem radu, 25.2 bol clear ovulacny pozitivny(smajlik) a vcera 6.3 cely den silnejsi hnedy vytok a dnes 7.3 este trochu...nemyslim si ze to je uhniezdovanie kedze ziadne priznaky ine nemam..skor moze byt tak skoro pokles progesteronu? som zufala ci sa niekedy podari otehotniet...

anonym_18d7ed
Včera o 09:51

@majuska1214 a ake ine priznaky byvaju počas uhniezdenia ? Myslim si, že s progesteronom to nema nič spoločne.. kedy mas dostat ms ?

babushkaem
Včera o 10:21
@anonym_18d7ed

@majuska1214 a ake ine priznaky byvaju počas uhniezdenia ? Myslim si, že s progesteronom to nema nič spoločne.. kedy mas dostat ms ?

@anonym_18d7ed praveze ma, ja som mala vzdy spinenie pred ms a bolo to z dovodu nizkeho progesteronu...

majuska1214
autor
Včera o 11:16
@anonym_18d7ed

@anonym_18d7ed o 5 dni

majuska1214
autor
Včera o 11:16
@anonym_18d7ed

@anonym_18d7ed o 5 dni

anonym_18d7ed
Včera o 12:31
@majuska1214

@anonym_18d7ed o 5 dni

@babushkaem tak poton toto všetko sú len dohady, z čoho to može byť...

@majuska1214 ja som mala napriklad špinenie aj pri uhniezdení, no iné priznaky som nemala.. takže ukáže len čas

majuska1214
autor
Včera o 12:40
@babushkaem

@anonym_18d7ed praveze ma, ja som mala vzdy spinenie pred ms a bolo to z dovodu nizkeho progesteronu...

@babushkaem kolko dni pred ms?

anonym_fa5cae
Včera o 18:43

@majuska1214
Pravdepodobne ide o nízky progesterón. U mňa to bolo takmer rok – pred každou menštruáciou som mala špinenie, kým som sa tým nezačala viac zaoberať. Začala som užívať vitamíny: vitamín D, vitamín E, zinok a Magne B6 (je dôležité, aby bolo v ňom dosť vitamínu B6), ak si dobre pamätám. Všetko v dávkach, ktoré sa odporúčajú na podporu hormónov. A predstav si, že po dvoch mesiacoch užívania špinenie prestalo.
Niekoľko mesiacov bol pokoj, ale v lete som si povedala, že si od vitamínov dám pauzu, možno sa hormonálna rovnováha už upravila sama. Žiaľ, vrátilo sa to a pred menštruáciou som opäť špinila. Potom som síce znovu začala brať vitamíny, ale ani po niekoľkých mesiacoch to už nepomohlo tak ako predtým.
Keď sme sa s manželom začali viac rozprávať o plánovaní bábätka, išla som k lekárovi a predpísal mi progesterón. Pri nízkom progesteróne sa totiž môže tehotenstvo ľahko neudržať. Brala som ho podľa odporúčania a na prvýkrát sa mi podarilo otehotnieť 😊 Teraz som v 12. týždni.
Na tvojom mieste by som sa o tom určite poradila s lekárom, najmä ak plánujete bábätko v blízkej dobe. Aj keď aj bez plánovania mu to môžeš spomenúť, len podľa mňa nemá zmysel hneď sa „napchávať“ hormónmi. Ja by som najprv skúsila vitamíny.
A ešte – ak plánujete bábätko, oplatí sa už 2–3 mesiace vopred užívať kyselinu listovú a vitamín D 🙂 Môj manžel ich užíval tiež. Uškodiť to určite neuškodí.
Trochu som sa rozpísala, ale dúfam, že som aspoň trochu pomohla

majuska1214
autor
Včera o 22:28
@anonym_fa5cae

@majuska1214
Pravdepodobne ide o nízky progesterón. U mňa to bolo takmer rok – pred každou menštruáciou som mala špinenie, kým som sa tým nezačala viac zaoberať. Začala som užívať vitamíny: vitamín D, vitamín E, zinok a Magne B6 (je dôležité, aby bolo v ňom dosť vitamínu B6), ak si dobre pamätám. Všetko v dávkach, ktoré sa odporúčajú na podporu hormónov. A predstav si, že po dvoch mesiacoch užívania špinenie prestalo.
Niekoľko mesiacov bol pokoj, ale v lete som si povedala, že si od vitamínov dám pauzu, možno sa hormonálna rovnováha už upravila sama. Žiaľ, vrátilo sa to a pred menštruáciou som opäť špinila. Potom som síce znovu začala brať vitamíny, ale ani po niekoľkých mesiacoch to už nepomohlo tak ako predtým.
Keď sme sa s manželom začali viac rozprávať o plánovaní bábätka, išla som k lekárovi a predpísal mi progesterón. Pri nízkom progesteróne sa totiž môže tehotenstvo ľahko neudržať. Brala som ho podľa odporúčania a na prvýkrát sa mi podarilo otehotnieť 😊 Teraz som v 12. týždni.
Na tvojom mieste by som sa o tom určite poradila s lekárom, najmä ak plánujete bábätko v blízkej dobe. Aj keď aj bez plánovania mu to môžeš spomenúť, len podľa mňa nemá zmysel hneď sa „napchávať“ hormónmi. Ja by som najprv skúsila vitamíny.
A ešte – ak plánujete bábätko, oplatí sa už 2–3 mesiace vopred užívať kyselinu listovú a vitamín D 🙂 Môj manžel ich užíval tiež. Uškodiť to určite neuškodí.
Trochu som sa rozpísala, ale dúfam, že som aspoň trochu pomohla

@anonym_fa5cae vsetko toto mam absolvovane....pribeh...1 dieta mame , po 3 rokoch sme chceli druhe..vitaminy vsetky beriem uz vyse roka co ste pisali...inozitol k tomu(z krvnych testov vitaminy ze 100% vsetko dobre)..April 2026 otehotnenie , Jun 2026 potrat, od vtedy 3 mesiace letrozol a duphaston nic nepodarilo sa..teraz skusame uz 4 mesiace nic nedari aa..ovulacia vzdy je..aj pri duphastone som mala pred menstruaciou spinenie I ked progesteron nebol nizky...cista zufalost..vsetko mame ok..aj z mojej strany stitna zlaza..aj hematologia..aj bylinky femigard som skusala..neviem co viac urobit uz