Hormonálny profil

narlie
28. feb 2023

Ahojte. Chcem sa opýtať na Váš názor, lebo gynekologička mi povedala, že je všetko úplne super a potom keď som si doma vytlačila a pozrela výsledky, tak mi to nepríde v pohode. Bola som na odber HP v 2DC (piatok), MS mi došla vo štvrtok poobede až k večeru, ja na začiatku som stále špinila a až tak po pol dni sa to u mňa rozbehne, ale teda gynekologička vraví, že je to normálne a teda, že mám prísť v piatok ráno na odber nalačno a teda bolo mi dosť zle a bolesti a tak som sa pýtala, či si môžem vziať Ibalgin, či to neovplyvní výsledky a že nie, tak som vzala. Takže som šla na odber krvi a výsledky dávam foto. Môj cyklus je krátky mala som predtým dlhšie 27 dňový, potom sa mi posunulo na 26 dní, to som mala pol roka, potom zase na 25 dní, to som mala 3 mesiace a následne som zrazu dostala po 23 dňoch a to som šla na ten hormonálny profil. Potom mi odporúčili brať vitex a tak som ho brala od 16DC do začiatku ďalšej MS a mala som zase 27 dňový cyklus a prvý krát v mojom živote bez špinenia a skoro bez bolesti. Tak sa chcem opýtať na názor, že čo si myslite Vy o týchto výsledkoch, lebo progesterón mám vo fáze ovulácie a LH zase v luteálnej, tak neviem, no nepríde mi to Ok. Alebo ako si to vysvetliť? Ešte dodávam, mám 34 rokov. Ďakujem krásne.

drzaopica
28. feb 2023

je v poriadku.Cyklus nemusis mat predsa na den presne.par dnove vykyvy su normalne.AMH mas dost nizke na svoj vek chces este deti?

narlie
autor
28. feb 2023

@drzaopica hej, snažíme sa teraz a povedala mi, že aj to mám super na svoj vek, tak toto mi tiež bolo divné, lebo mi to tiež príde nízke a už pol roka sa snažíme a nič

bejbs123
28. feb 2023

A co Vam konkretne nepride v poho?lebo vysledky su v norme

narlie
autor
28. feb 2023

@bejbs123 chcela som vedieť ako to vidia iné ženy, neviem, v minulosti som mala anovulačné cykly, vtedy mi robili profil 3x do mesiaca a spravila sa krivka, tak dom brala Inofolic a o pol roka som opäť šla na HP 3x do mesiaca a spravila sa krivka a už to bolo Ok, potom som 3 roky bola v pohode, skoro bez bolesti, pravidelný 27 dňový cyklus, potom sa to začalo znovu kaziť a stupňovali sa bolesti s každou MS, následne sa začal skracovať aj cyklus, neriešila som to, dala som si tabletky a nejako som to pretrpela, teraz, ale chceme bábo a tak som začala riešiť, príde mi čudné robiť HP iba 1x mesačne a čudné mi prišlo to, že jeden hormón mám akoby ešte v luteálnej fáze a druhý už ako v ovulácii, tie ďalšie sú v rozmedziach hociktorej fázy cyklu, tak som chcela vedieť, či to je takto Ok, neviem, nevyznám sa v tom, ale myslím si, že HP by sa nemal robiť iba 1x za cyklus či, že sa potom jasne nedá povedať, že je všetko perfektné? No každopádne mi teraz pomohol ten vitex a uvidíme, možno sa to o chvíľu podarí, aspoň dúfam, že to pomôže na tie bolesti a nebudem musieť hltať tabletky, ak teraz budú opäť bolesti, tak to bolo asi niečím iným a nie vitexom, ale to potom neviem, lebo mám jedálniček, pohyb, fyzioterapie a všetko jednako, teda s minimálnymi odchýlkami.

bejbs123
28. feb 2023

@narlie vyziadajte si hormonalny profil este na konci cyklu po ovolucii

narlie
autor
28. feb 2023

@bejbs123 no lekárka povedala, že mi ho netreba, lebo som mala v poho tieto výsledky

bejbs123
28. feb 2023

Je moznost ist na HP ako samoplatca,ka tak chodim

narlie
autor
28. feb 2023

@bejbs123 Ok, ďakujem za radu, asi to tak spravím, len mi treba peniažky našetriť 😀

bejbs123
28. feb 2023

@narlie alebo nechodite k endokrinologovi?

narlie
autor
28. feb 2023

@bejbs123 nie, iba hematológia a tam mi robia iné vyšetrenia a vedia spraviť aj tento hormonálny profil, ale iba ako samoplatca, že ak chcem bezplatne, tak to gynekologička musí, no a tá mi povedala, že tie výsledky sú super na môj vek a ďalej nič, tak som len chcela vedieť názor, či sú naozaj také super tie výsledky

bejbs123
28. feb 2023

No ja som to riesila aj s endokrinologom,preto pisem

narlie
autor
28. feb 2023

@bejbs123 oki ďakujem, uvidím, možno to ani nebudem musieť riešiť, možno sa už podarilo, lebo teraz mám takú zvláštnu situáciu, písala som to niekam do inej diskusie obšírnejšie, tak tu len v skratke, že som prestala merať BT, lebo gynekologička povedala, že ma to len stresuje a je to nespoľahlivá metóda a že si mám kúpiť ovu testy, tak som si kúpila taký digitálny, čo zisťuje zvýšenie LH hormónu, išla som podľa tabuľky a začala testovať na 7DC, teraz som na 14DC a stále ho mám negatívny, MS som mala iba 2 dni (obvykle som mávala 3), na 3DC som mala veľkú chuť na sex a teda sme to aj skúsili a potom stále 2 dni pauza a tretí deň sex, mala som kopec energie až do dnes (14DC) kedy prišla veľká únava a celý deň mi je divne a ma pichalo v podbrušku až do krížov, tak teraz neviem, či som fakt na ten 3DC mala ovu a sa podarilo a teraz ide o uhniezdenie, alebo sa mi blíži ovu a testy to nejako nezachytili, alebo ide na mňa nejaká choroba 🤷🏽‍♀️ Tak uvidíme, ešte si počkám, ešte mám tie ovu testy a keď mi dojdú a stále budú negatívne, tak si spravím teho test a uvidím.

sono2
28. feb 2023

@drzaopica ma v poriadku amh. Koľko by ti bolo dobre? Ja som mala veľmi pekne 2,6 v 34 rokoch. Ona ho ma v poriadku, ak teda nemá 19 rokov, mohlo by byt v 30dke pod 1, ale ani 1 neni zle.

sono2
28. feb 2023

@narlie bazalka? Najlepšia metóda na svete. To testy sú na prd. Ja som mala testy pozitívne a ešte v ten deň ovu prebehla, a to ma byt akože do niekoľkých hodín. Akonáhle teplota ráno stúpne je po ovu. Ja na teplotu nedám dopustiť a na hlien. Len treba mať telo trocha nesledovane.
Štitku máš super
Do 1 je ideálne na tehu

narlie
autor
28. feb 2023

@sono2 ďakujem krásne, som o trošku pokojnejšia 🙂 a teda hej veľa som čítala o BT a hlien, že to sú naj metódy, tak si to opäť začnem teda sledovať 🙂 ak teda sa teraz nepodarilo, tak idem na BT a hlien 🙂 ďakujem krásne

sono2
28. feb 2023

@narlie kľudne ešte môže byť výšku sliznice nech ti zisti. Ja už som od snaženia 7 rok, som tie hodnoty už zabudla ale myslím že tak 14 milimetrov by mala byť sliznica
Možno sa netvorí dostaločne hrubá. Máš ms dosť krátko.

sono2
28. feb 2023

Aha takže 9 až 12 mm je ideálne.
Mne niečo hovorí že som mala 14 v každom prípade som otehotnela tam ja som problém nemala. Proste nad centimeter ideálne.

narlie
autor
1. mar 2023

@sono2 oki ďakujem krásne, budem určite pátrať, ak sa to teraz nepodarilo 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre