icon

HPV a snaha o otehotnenie

dooodka
9. dec 2020

Ahojte, dnes mi volali z gynekológie že mám vyššie hodnoty na HPV, konkrétne neviem ktorý, kedže ich je okolo 100druhov. S mužom sa snažíme o dieťatko. Aj som si myslela, že už som, 12dní meškanie a zrazu menzes, nevadí. Bavila som sa len so sestričkou a nemala veľa času vykecávať a ani ma v tej chvílke nenapadlo pýtať sa. Kedže mám v polovici januára prísť na kontrolný ster. Je vhodné sa snažiť alebo na teraz prerušiť? Pri 1. teh. som takýto problém nemala tak neviem. Alebo mali ste na začiatku/počas teh. niektorá takýto problém? Riešilo sa to dáko?

noami12
9. dec 2020

@dooodka ahoj ja som tehotná a mam HPV 16 a 18, tie najhoršie.. Ale tak mne to zistili na začiatku tehotenstva, čo sa týka tehotenstva vplyv to vraj na to nemá. Ja som mala zlu aj cytologiu aj biopsiu, výsledok som mala HSIL CIN 2. Čiže mňa čaká po pôrode konizacia..

noami12
9. dec 2020

@dooodka ale HPV sa už nezbavíš. Vraj sa niektoré žienky zbavili po konizacii. Jedine bojovať proti tomu s imunitu 😊

limetka69
10. dec 2020

@dooodka ahoj, snazit sa mozete aj nadalej, tehotenstvo ti dokonca moze pomoct k lepsim vysledkom, u mna to tak bolo. Ze som HPV pozitiv som zistila v 38tt, ked som si nasla gen. bradavice, imunita sla dole, no po porode (ihned planovana sekcia) som mala lepsie vysledky. Chodim na stery a vsetko je ok. Bradavice mi zmizli casom same, ako sa imunita zlepsila.

noami12
10. dec 2020

@limetka69 ahoj a plánovanú sekciu si mala koli hpv?

limetka69
10. dec 2020

@noami12 kvoli tym bradaviciam, narobili sa mi okolo analu, gynekolog si na prehliadkach nic nevsimol, ja som si ich nahmatala v sprche a opytala sa na ne, hlrd ma poslal do nemocnice planovat sekciu. Je tam riziko, ze pri prirodzenom porode sa infekcia prenesie na dieta.

noami12
10. dec 2020

@limetka69 aha, ja nemám bradavice ale mam napadnutý krcok - tie predrakovinové bunky. Tak som zvedavá co mne na to povie

limetka69
10. dec 2020

@noami12 si tehotna? Mne sa zrobili az pred koncom. Ja som mala cyto zle vysledky, pred tehotenstvom, ale vtedy som nevedela, ze co to vlastne je. Lekar nevysvetlil, az ked som mala bradavice som googlila, ze o co vlastne ide. Po tehotenstve mi povedal, ze cyto sa zlepsila, bradavice zmizli chvalabohu. Ked ma clovek dobru imunitu, mozno sa mu ani nenarobia, ale moj pripad to zjavne nebol. Tehotenstvo mi ju velmi oslabilo. Potom sa vsetko vratilo do normalu.

noami12
10. dec 2020

@limetka69 áno som v 25tt a HPV a tie sarapaty na krčku mi zistil doktor až v tehotenstve, dokonca už CIN II a to chodím pravidelne na prehliadky. Poslal ma na biopsiu a tam sa to potvrdilo, tam mi doktor povedal ze mam iba dve možnosti, bud dieťa donostim a budem dúfať ze neskončím po pôrode na onkológii alebo si dám dieťatko zobrať, ja som sa ani nerozhodovala a nechala som si dieťatko aj som zmenila Gyn a ten hovoril ze tie výsledky vôbec nejsu až také zlé aby som musela behom pár mesiacov skončiť na onkológii, ale konizacia ma čaká asi, aj keď niektoré ženy píšu ze po pôrode im tie bunky sa stratili tak uvidíme

limetka69
10. dec 2020

@noami12 to co je za pristup? boze, a nejaka by ho mozno aj zo strachu pocuvla, mne gynekolog povedal, ze ma skusenost, ze zenam sa po porode vysledky zlepsili z 3 na 2 a aj u mna to tak bolo, teraz uz skacem 1-2, chorobu uplne ignorujem, nezamyslam sa nad nou a myslim, ze to mi pomaha, nezozieram sa, teraz co je korona ani na kontrolny ster som nebola, mam chodit kazde 4 mesiace, idem raz za rok, :D gnekolog ma nervy, ale som mu povedala, ze jasne vidi, ze ignoracia problemu mi pomaha, inak mam nervy a dranc okolo kazdeho steru, pred aj po pri cakani na vysledky 🙂 hlavne sa sleduj, pozeraj priebezne ci sa ti niekde tam dole nerobia vyrastky, su fakt malicke, telovej farby, ja som ich nasla az s mega bruchom a umyvam sa denne, verim, ze by som ich nasla aj skor keby tam boli, keby som sa na nich vtedy na poslednej poradni nepytala cakala by som na porod a ohrozila maleho, bola som fakt vytocena, strasne som sa bala, ze zacnem rodit pred sekciou, ale dopadlo to dobre 🙂

noami12
10. dec 2020

@limetka69 no ved toto a predstav si ze to som išla na Biopsiu do Bratislavy do Kochu, reku nechcem nič zanedbať.. A tam takýto prístup mal doktor, ja som povedala ze prvý a posledný x
Presne, dobre píšeš, ja tiež to ignorujem lebo podľa mňa ten stres je aj spúšťač, prvý týždeň som sa opúšťala ale potom som dala hlavu hore a povedala som si ze nebudem si to pripúšťať.

luciannka83
10. dec 2020

Hpv s tehotenstvom nic nema.

dooodka
autor
11. dec 2020

@noami12 Vážne? ....tak to je super, nakoniec som si tam ešte volala a povedala mi sestrička, že máme radšej počkať, akože úprimne nechce sa mi čakať som ozaj sklamaná z toho ako sa všetko mrví. Syn má 16m a ak by bol tak ako sme chceli mal by už 3 roky. Lenže zápal močových ciest opakovaný, zlá gynekologička dookola 2 atb mi dávala, na zápale, mala som s tým veľké problémi. Žiadny kontrolný ster mi nikdy nerobila a problém sa pravidelne opakoval. Objednať sa k nej bol superhrdinský čin. Najpr mi sestra vyhúkala cez mobil, že objednať sa mám osobne a pacla s mobilom. Prišla som a to mi zasa vynadala, že mám volať na toto nemá čas tak mi pacla s dverami pred nosom. Koniec koncov než som odišla do súkromnej ambulancie som 2r nemala preventívku, kedže sa nedalo objednať. Ale antikoncepciu, ak som sa tam dostala tú mi núkala za každým. Nový Dr. spravil po dosť náročnom zápale močových viest kompletné vyšetrenia zistil mi candidu plus nejakú baktériu, ktorá z čriev prešla na pohlavné orágny a vyše 9m som brala atb. Najprv 1 ďalší mesiac 2-je zasa 1-ny potom 3-je vždy všetko naraz. A výsledky boli horšie a horšie. V tom období sme už chceli bábo, Dr. povedal, že teoreticky to nieje problém, len kedže predošlá liečba bola v podstate nebola 😁 môžem to mať chronické, aj to že žiadne atb nezaberali tomu nasvedčovalo. A tým pádom by som musela celé teh. užipvať atb, pretože bolo riziko 50/50 či dokážem dieťatko donosiť. Vtedy som odchádzala vždy urevaná lebo takú predstavu som nemala všakže 😁 posledné najsilnejšie atb zabrali. To sme už riešili chemoterapeutické lieky podávané injekčnou formou. Ako nebolo mi všetko jedno. A teraz zasa toto? A zasa mám čakať pomaly 2 roky? Vážne, nie ďakujem. Áno ja mám 25 času dosť, no muž má 32 a on nechce mať dieťa tak neskoro. Ale ani ja nie, chcem byť mladá maminka. Priebeh teh., kilá navyše, nedostatok spánku, stíhať tomu drobcovi sa mi lepšie teraz ako neskôr. Sme zabehnutý v nedostatku spánku 😁 A malý sa narodil v 35tt plus teh. cukrovka. A všetko sa vekom zhoršuje. Viem dnes je to normálne, pre nás nie, rešpektujeme iných no samo to tak nechceme. Áno toto niesu veľké problemi oproti iným. No pre nás aktualne je to pbrovský problém a ja som z toho ozaj smutná, sklamaná....

dooodka
autor
11. dec 2020

@limetka69 ešte som s mužom nebola ale ak bude súhlasiť, kedže mi po teléfóne povedal, že sa bojí a nechce aby sa kvôli tehotenstvu mne niečo stalo, že počkáme, no ako vidím je to ok tak ja chcem určite zabojovať asnažiť sa ďalej. Ako tu bolo spomipnané pôjdem cestou lepšej, pestrej stravy a posilňovať imunitu aby sa to dalo čo najskôr dokopy.
@luciannka83 ďakujem za odpoveď. Aj ty máš s tým skúsenosti?

noami12
11. dec 2020

@dooodka bohužiaľ, nakoľko ho mam som si čítala veľa o tom a väčšina všetci píšu ze to hpv ostáva už v tele na vždy, niektoré zas že pôrodom sa stratí, všelijaké názory sú, ale teda co je na hpv najviac osvedčené je imunita..
Toto sú doc. Podaktorí, ja tiež akurát sa nevedela som dovolať ohľadne testu v tehotenstve co sa na cukrovku robí, nakoniec idem do druhého mesta lebo to než by som sa dovolala konkrétne tu, tak aj porodim.
Ja tiež som mala stále zápal močových ciest, ja mam jednu obličku, ja som nemusela ani prechladnut a zápal ako vyšitý... Snažili sme sa o bábätko 2 roky, no keď konečne sa podarilo tak zistili mi tu zlu cytologiu, ale hovorím, vplyv to nemá žiadny na bábätko. Tiež sme na tom podobne akurát že babatko prvé čakáme, ja mam 24 a priateľ 33 a tak isto budeme chcieť ešte jedno, tiež potom nechceme čakať neviem koľko, najlepšie tak asi za rok hneď sa pustiť do dalsieho

luciannka83
11. dec 2020

@dooodka ano a nemala som problem s otehotnenim a ani na tehotenstvo to nemslo ziaden vplyv.