icon

Humira a bábätko

veronika002
21. jan 2011

Ahojte, ak má niekto nejaký poznatok, najlepšie osobný, by bodol.
Mám reumu už asi 9 rokov a som natom super (zatiaľ). Vďaka Humire, korú beriem už 4 roky.
Metotrexat som vysadila pred polrokom a ešte si mám pichnúť poslednú Humiru v pondelok a potom za 2 týždne môžeme pracovať na bábätku. V decembri som vysadila HAK.
Dúfam, že sa mi to podarí čím skôr, odporúčala to aj moja reumatička...

veronika002
autor
28. jan 2011

Nikto nič??? Nemáte žiadne skúsenosti???

veronika002
autor
8. feb 2011

Pomôže mi tu niekto... ??? Asi nikto nemá tento problém, ale teda tak radšej... :o)) Buďte radšej zdravé všetky :o))

evdzelyn
28. feb 2011

Ahoj Veronika,
neviem, či ti to pomôže.
Môj manžel ma reumatoidnú artritídu päť rokov. Bio liečbu užíva tri roky. Pichá Embrel, Metoject a berie Medrol, niekedy Flamexyn... . Akurát keď sme sa snažili otehotniet mu to zistili, tak sme snaženie prerušili, kým sa mu to trochu neupraví... Teraz asi rok to už riešime. Pýtali sme sa ktoré, a na ako dlho musí prerušiť brať lieky. Prvý krát povedali, že aspoň na dva mesiace má vynechať všetky tie zloby🙂 - Medrol, Metoject a Embrel.... Bral len od bolesti, keď to bolo zlé.... Tehotenstvo sa síce podarilo, ale potom prišlo MA. Tak teraz znovu riešime jeho prerušenie a teraz dok. povedala, že stačí len Metoject a Medrol vysadiť a stačí na tie dva mesiace, aby sa zbavil toxínov , ale Embrel môže brať ďalej (Embrel je obdoba tej Humiry)....
Ale to je niečo iné, keď to má muž, ako žena.... bohužial, žena to má horšie, ale naša doktorka povedala, že má veľa žien, ktoré majú zdravé deti s touto diagnózou.....
Tak prajem, aby Ti to čo najlepšie vyšlo.

veronika002
autor
3. mar 2011

@evdzelyn Ahoj, ja som si až teraz všimla, že si mi napísala :o)) ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď.... Áno je to naozaj rozdiel, keď má takúto liečby žena alebo chlap... Je mi ľúto tvojho manžela, aj keď som sa stretla s tým, že reumatici neznášajú, keď ich ľudia ľutujú... Teda neznášam to aj ja.... Humiru neberiem už vyše mesiaca a tak sme sa začali už snažiť,.. :o)) Zatiaľ saa cítim podivuhodne dobre.. Tak hádam to zvládnem... :o))) Ja som Medrol neužívala, len chvíľku keď som mala zápal očí a už mi nezaberali normálne lieky nato.... Ale to bole pred vyše rokom...
Tak dúfam, že sa Vám to podarí a manželovi prajem, (uzdravenie, ale asi reálnejšie nech sa mu polepší a nech žije bez bolestí..... :o)) Pekný dník :o))

evdzelyn
3. mar 2011

Ďakujeme pekne, podobne aj tebe, nech sa vám darí a nech sa ti nezhorší stav🙂.
Maj sa pekne.

veronika002
autor
4. mar 2011

@evdzelyn Aj ty ahoj :o) Dúfam, že sa nezhorší :o))