Hypotyreóza a snaha o tehotenstvo
Ahojte dievčatá . Prosím vás o radu s manželom sa snažíme o babetko 8 mesiacov mám 27 rokov a nepravidelne cykly .
Včera som bola u endokrinologa ,nakoľko mi gynekolog pri HP zistil zvýšené TSH.
Endokrinologicky záver je hypoterioza - znížená funkcia štítnej žľazy a predpísal mi euthyrox 50 . Hodnota TSH bola 5.430+ a FT4 14.13 .
Od gynekológa beriem už 5 cyklus Progestanelle 100 2x denne od 16 dňa cyklu .
+ beriem Inofolic 2x denne 2 cyklus poctivo každý deň cely cyklus .
Otehotnel niekto s takými hodnotami alebo je možnosť a aké mame šance alebo čo môžem ešte urobiť ? 😞
Čítala som , že ochorenie štítnej žľazy ,ktoré mám ja je vlastne dôvod toho prečo mám nepravidelný MS a asi aj anovulacne cykly . To potvrdiť neviem , keďže gynekolog mi nasadil hneď progesteron od 16DC a cykly mám cca 32-34 dni a 1x mi robil folikulometriu tento mesiac na 11DC a nasiel cystu 😞 ale musela sa vytvoriť tento cyklus ,nakoľko som bola na sono aj v septembri aj v auguste a vtedy cysta nebola aspoň o nej nehovoril .
Ďakujem za všetky odpovede 😊
@veronika2194 kludne mozes. jedine pri IVF hormonalnej stimulke sa moze docasne TSH zvysit, ale to este neriesis a endo by ti vtedy mohla upravit davku. ale urcite hormony mozes. je to kratkodobe uzivanie. a endo ta bude mat pod kontrolou. teraz kolkatku euthyrox uzivas a kedy mas dalsiu kontrolu na endo?
@clori momentálne uzivam 50 tku a hodnoty som mala 5,430TSH a FT4 14.13 a kontrolu mám naplánovanú koncom januara .

Ja mam hypotyreozu od 16tich. Cykly nepravidelne a s otehotnenim som problém nemala. Držím palce