Ideálny vek na dieťa
S partnerom rozmýšľame, kedy je tá správna chvíľa. Vlastne sa ani nevieme rozhodnúť či je správne mať bábo v tejto dobe (financie, vojna, dnešná sociálna doba...). Máme byt (teda banka má byt), slušnú prácu, obidvaja ešte stále doplnkovou študujeme, nemusíme ale radi sa vzdelávame. Byvame ďaleko od rodiny, čiže pomoc z tejto strany nebudeme mať. Beriem antikoncepciu, gynekológ tvrdí, že nie je problém ju vysadiť a cca rok po vysadení, by sa teoreticky mohlo niečo podariť. Ale nevieme kedy, priateľ si myslí, že vhodná doba je do 25 rokov, ja tvrdím, že 32-35.
Ale zastávam aj názor, že keby sme časom chceli viac detí, je ideálne to riešiť skôr. Vy ste kedy mali bábo a ako ste to zvládli, aká bola situácia, ďakujem. Snáď nám to pomôže v rozhodovaní.
Pre nás bola správna doba nie podľa veku, ale podľa toho, či sme sa už zabezpečili a či dokážeme žiť s obmedzeniami, ktoré rodičovstvo prináša ....
ideálna doba neexistuje. Každý má iný životný príbeh, takže u každého je to iné. Ja som rodina v 26ke. Druhýkrát by som skôr. Dcéru už mám dospelú a nie som ešte stará. Čo sa týka doby - žiadna nebude ideálna. Deti sa rodili aj cez vojny, počas rôznych režimov. My si žijeme relatívne dobre. Môžeme mať čo chceme, cestovať, žijeme v mieri. Čo bude o pár rokov, nevie nikto. Či lepšie alebo horšie. TAkže buď do toho pôjdete alebo nie. A čo sa týka výchovy - neriaď sa kámoškami ale sebou. Dnes letí premotivovanosť, ty si ži podľa seba ako to vám vyhovuje a druhí ti môžu byť ukradnutí.
Rodila by som najneskôr do 30ty. Ideálna doba nebude nikdy ak máš hľadieť na peniaze, spoločnosť....A nemusí sa podariť hneď takže aby sa to nenatiahlo do 35. A doktor môže aj nemusí mať pravdu. Ja som vysadila dvakrát a otehotnela som hneď na ďalší mesiac.
ideálnym vekom z hľadiska zdravého vývinu plodu a následne energie sa starat o dieta je 18-25. To ti povie kazdy gyn.
Ideálny vek ak chces aj kariéru a nemas este stare vajíčka je 30. Po 30 budes mat menej energie a starsie vajicka, nie nadarmo darcovske institucie kupuju vajicka od zien 18-33. Potom hrozia choroby a komplikácie v tehot. Samozrejme su to len statistiky. Takze priatel ma pravdu. Ked dieta, tak hned.
Ahoj 😁
idealny vek je 23, 500 000€ nasetrenych a samozrejme mat vlastnu nehnutelnost, vedla domu montessori skolku aj skolu, opatrovatelku aby ste mohli ist s mm na obed, koncert, do divadla.
A teraz bez srandy. Pokial by ste chceli, teda hlavne ty ako buduca mama a osoba, od ktorej bude dieta dlhe roky zavisle - doprajte si teraz rok, kedy pocestujete a splnite si par priani.
S detmi jednoducho nie je vela veci moznych, hlavne prve roky.
Pokial si vsak ty v pohode a nevadilo by ti mat deti uz teraz, smelo do toho. Ja mat spravneho partnera v 24 tak nevaham ani sekundu a chcem deti radsej skor ako neskor. A to vobec nehovorim o nejakom nedateni sa po 30 tke. To moze ist hned. No mozno by som pubertu zvladala riesit lepsie v 40 tke ako v 50 tke 😁 Tak len dufam, ze to vsetci v pohode zvladneme.
Keby som mala riesit vojnu, preplo by mi. Tiez som akurat druhy krat tehotna, planovane a radim sa prave k tym vyssim rocnikom 😏
V prvom rade vsak ty musis byt s tvojim rozhodnutim v absolutnom sulade a pohode.
Potom je uplne jedno, ci to bude v 25 ke ci ako 32 rocna.

Ono je to trosku aj otom aka si ty. Ak más zdravý rozum tak nebudeš zbytočne premotivovana a pod. Aj ja mám vo svojom okoli take zeny s deťmi ktoré musíš vedieť tamto a tamto a vystatujú sa tým. Sle tak ak máš zdravý rozum sama vieš čo je zbytočne a čo treba. V prvom rade dieťa potrebuje matku. Len ty vieš co je pre tvoje dieťa dobre. Nikto iný to nevie. S pôrodom dostanes aj niečo ako šiesty zmysel a budeš vedieť co je dobre a je zbytočne. Vypočuť si rôznych ľudí ale sama uvažiš co je správne spraviť si z tých informácie taký zlatý stred. Ale to je zbytočne nadtym polemizovať lebo 9 mesiacov sa pripravuješ nato a kazdym dnom získavaš nove informácie, dozvedáš sa nove veci o sebe. A celé to začneš vnímať úplne inak ako teraz. Zbytočne nerozmýšľaj. Ak chceš niekedy deti a rozmýšľaš aký vek je nato najvhodnejší, tak z hľadiska prírody a fyzického stavu okolo 25 do 30. A z psychického stavu to nebude nikdy. Vždy budeš mat pochybnosti či teraz, alebo potom. Môže sa stať že budeš ľutovať že si to spravila teraz a nie neskôr a môže sa stať že potom neotehotnieš a budeš ľutovať že si nezačala skôr. Vždy tu je aj pre aj proti. Ale teda keď to tu tak čítam som rada že mám deti pred 30 🙂