Injekcia Gonasi: Pomohla pri plánovanom sexe?
Ahojte. Chcem sa spýtať, je tu niektorá, ktorá mala stimulovanú ovulaciu a následne gonasi a plánovaný sex? Vyšlo Vám to? Nemáme najlepšie výsledky. Horší spg (teratozoospermia, slabšia pohyblivosť), ja mám PCOS a anovulacne cykly.
@anjelicek26 hej no teraz mám 4 cyklus stimulovanu ovulaciu a zatiaľ to nevyšlo. Bojím sa, ze to nevyjde ani teraz. Ďalej mame naplánovanú IUI ale z toho som tiež skeptická keďže je šanca hrozne mala a 250€ za jeden pokus je dosť. A potom je už len ivf a to som podstúpiť nechcela 😢 stále verím že by to mohlo vyjsť prirodzenejšie
Autorka ak máte 4 cykly za sebou (môj lekár vravel,ze za život maximálne 6, inak je niekolkonasobne zvysene riziko rakoviny vajecnikov) tak to poriadne zvazte a počúvaj lekára. Chápem,že by si chcela prirodzene, ale tu bude treba pomôcť viac. S tým spermiogramom ti IUI vôbec odporučili? Ak by to teraz nevyjde,zvazte ďalšie kroky poriadne. Mrzí ma,že máte takú dlhú a ťažkú cestu k babatku.. Nam stimulka nepomohla ani s dobrym spermiogramom a ukazkovymi ovulaciami...ale keďže potom robili laparku a jeden vajcovod pretoceny a druhy nepriechodny.. tak aspoň viem prečo.. po laparke to vyšlo prirodzene tretí mesiac...
Nám to nevyslo. Nakoniec som si kupila ovulacne pasiky a šup na prvý krát 😆
ahoj , ja áno , dnes som 14den po gonasi 9 rokov sa snažíme a nic
@anjelicek26 prosím pred laparkou ste teda neboli tehotná?
@anjelicek26 mne príde skôr že do toho IUI ma tlačia nie že mi ho odporúčajú. Keď som povedala že chcem ešte raz plánovaný styk, neboli moc nadšený. Ale chcela som tomu dať ešte šancu. Beriem clostil a viem že sa to môže 7x ja mám teraz celkovo 5x. Raz som mala gonasi bez stimulácie lebo mi ešte narástol folikul 1x cyklus po clostile že to malo ešte účinok. Potom budú asi stimulovať iným liekom keďže bez toho ovulaciu nemám lebo mi nedorastaju folikuly
Táto metóda je efektívna, ak je ok spermiogram. Stimulácia pomôže "iba" tomu, aby ovulácia bola a načasuje sa styk. Nehovorím, že je to nemožné, ale veľmi by som sa na to neupínala. Ja mám ovuláciu každý mesiac, máme celkom fajn spermiogram a aj tak som dnes bola na odbere vajíčok 😅 držím palce ✊✊✊
Inak, IUI pri zlej pohyblivosti a k tomu aj zlej morfológii je strata peňazí. Plus ak si mala už 4 cykly stimulované, tak zbytočná ďalšia záťaž na telo. Radšej bežte do IVF...
@bambulka711 kebyže na to peniaze, tak ideme 🥲
Pozri, IUI je vo vašom prípade na 99% hádzanie peňazí do koša. Radšej prestaň stimulovať zbytočne, nechaj vaječníky odpočinúť... Pošetrite peniaze, ktoré dávate do IUI a liekov... A keď sa to podarí, bežte do IVF. Ak za rok nedokážete dvaja našetriť 3000e, tak potom by som nemala ani dieťa. Prepáč za takú úprimnosť...
@bambulka711 tak ja som teraz na materskej čiže áno, ja teraz toho moc nenasetrim. Preto radšej ideme teraz prirodzenejšou cesto a to PS lebo okrem liekov čo si platím tak neplatím za nič. Ani za žiadne úkony. Čiže je to pre nás lepšie z finančnej stránky a prvé dieťa sa nám podarilo z PS. Neviem potom prečo nás do toho iui tlačia v Car keď podľa teba je to strata peňazí. Prečo majú iný názor?
Pretože pre nich je to biznis 🤷 aj mňa do toho dotlačili a v inom CAR mi povedali, že úplne zbytočné peniaze, keďže máme zlú morfológiu. A to podotýkam, že máme skvelú pohyblivosť a počet... Pri IUI je o 4% vyššia šanca oproti klasickému styku, že sa podarí počať. Radšej sa nedopuj hormónmi, keďže ako tu bolo spomenuté, môže sa to iba 6x za život. Nechajte si to na neskôr.
@bambulka711 mne bolo povedané, že 7x sa môže stimulovať clostilom. Potom sa nahradí iným liekom napríklad letrozol takze to sa týka asi len liekov koľkokrát to uzivas nie? Potom sa normálne nahradí iným
Neviem, kto ti to povedal. Nám v CAR povedali, že je jedno čím, spolu 6x. Samozrejme, rozhodnutie je na tebe, je to tvoje zdravie 🤷
Autorka 6x... a je jedno ci clostil ci letrozol,ide o stimulovanie vaječníkov a zvyšuje to riziko rakoviny... presne ako píše @bambulka711
@anjelicek26 tak to som nevedela. Ja že jedným liekom môžeš iba toľkokrát a potom musíš iným. No dobre a keď mám teraz 5tu stimuláciu tak potom čo? Ako bude prebiehať ivf keď už prekročím limit?
Bohužiaľ si myslím,že ani IVF nebude možné,ked už nemôžeš stimulovať.. presne preto píšem,že tieto stratené cykly s tak zlým spermiogramom sú chyba ;( Ako jasne veríme na zázrak, ale...dúfať, že odoberu veľa vajíčok pred ivf v tej poslednej stimulke.
@anjelicek26 takze keby ich počúvam a idem potom do IUI, ak sa teraz nezadari, budem stimulovať 6x tak potom čo? Mi povedia, že bohužiaľ už nemôžeme stimulovať a tým pádom nebudem mat nikdy druhe dieťa?

No ved uvidíte, s tým spermiogramom sa čudujem, že to odporučili skúšať.. predsalen stimulovať nemôžeš XY krát v živote,ale len pár krát a sanca, že to vyjde, je malá v tejto kombinácii diagnóz. Každopádne držím aj tak palce, niekedy sa stane zázrak a vyjde to aj tak, niektoré veci sú stále medzi nebol a zemou. Koniec koncov stačí 1 vajíčko a 1 zdravá motivovaná spermia.