icon

Inofolic - vynechané plodné dni

daniela_p
27. dec 2021

Ahojte, keď som brala inofolic, mala som pocit, že plodne dni ani ovulaciu nemam ( ju mám veľmi ale veľmi bolestivú, takze vždy viem na 100% kedy ju mám ) a ešte mi aj skrátil cyklus na 25 dni … prestala som ho brat a nasledujúce plodne dni som už mala opäť bolestivé a teda vedela som, že ich mám … máte s tým niektorá skúsenosť ? Nemôže ísť o alergiu na kyselinu listovú ? Ďakujem pekne

chelsey987
27. dec 2021

@daniela_p to nebude kyselinou listovou, ale skôr inositolom. Keď som čítala o Inofolicu tak ten je pre ženy s PCOS.

daniela_p
autor
27. dec 2021

@chelsey987 mne to odporučila moje gynekologička … takze nemôže zato kyselina listová ? Viem, že ta je veľmi dôležitá pre počatie aj pre vývoj dieťatka .. ale počula som, že môže byt na ňu žena alergická a pri jej užívaní v tehu jej to uškodilo a nemohla donosiť dieťa až kým jej nezistili tuto alergiu .. mne neprišli plodne dni preto som sa zľakla

chelsey987
27. dec 2021

@daniela_p nemôžeš mať na ňu alergiu, pretože sa bežne vyskytuje v stave ako vitamín B9. Nachádza sa v ovocí, zelenine, strukovinách...Nikdy som nepočula o alergii na telu prirodzený vitamín. To by si asi nezjdela za celý život žiadnu zeleninu a pod. Odporúča sa len preto, aby jej bolo v tele dostatok. Nemusíš brať, ak nechceš. Mne ovu neprišla kvôli alchemilke. Prestala som ju piť a odvtedy opäť ovu ako hodinky. Za nedonosenie plodu môže xy fakt faktorov. Niekedy ani lekári sami nevedia, prečo to tak matka príroda zariadí.

daniela_p
autor
27. dec 2021

@chelsey987 jasne rozumiem .. len som ostala taká zmätená keďže mne nikdy ms nevynecháva a ani ovulacia a zrazu väčší prísun kyseliny listovej a všetko rozhádzané …

chelsey987
27. dec 2021

@daniela_p skús prejsť na niečo iné. Popravde som uvažovala nad Inofolicom, ale to zloženie nie je pre mňa,. keďže nemám PSOC. Beriem Femibion a som spokojná. Nikdy mi nerozhádzal cyklus. Alchemilka je dobrá na ms, ale mne zablokovala ovu.

rivini
27. dec 2021

@daniela_p neviem, kolko mas rokov, ale obcasne anovulacne cykly su bezne. Nemyslim si, ze ti ich sposobil inofolic-je to len vitamin...

daniela_p
autor
27. dec 2021

@rivini mám 28 rokov a možem povedať, že posledné roky mi isto nevynechalo nič, každý mesiac mám menštruačné bolesti + ovuláčné … niekedy mám pocit, že ma len cely mesiac brucho bolí 🙈 .. ale áno môže sa to stať, len si to dávam do spojitosti s inofolicom lebo inak mi to nevychádza .. aj cyklus sa mi skrátil na 25 dni .. pritom zvyknem mať 28 alebo ojedinele mi mešká ms asi tak 2 dni max

daniela_p
autor
27. dec 2021

@chelsey987 mne alechemilka vôbec nepomohla brala som ju na menštruačné bolesti aj zmiernenie pms a vôbec nič … a ďakujem pozriem si ten femibion 🙂

dejna_
27. dec 2021

@daniela_ mne pomohla maca ale popravde otehotnela som aj po infolic combi premium ale.vtexy som mala ovulaciu až na 17 DC pričom bežné predtym.13 deň cyklu a cykly som mávala 26 dňové

dannyelle
28. dec 2021

@daniela_p “inozitol(inofolic) podporuje dozrievanie vajicok a ich kvalitu, je to vitamin B8. ma sa uzivat v prvek polovici cyklu, t.j.pred ovulaciou. Zmiernuje aj bolesti pri ovulacii. tum, ze podporuje dozrievanie, moze skratit prvu ovulacnu fazu cim skrati celkovu dlzku cyklu. to ze necitis ovulku eate neznamena, ze nebola, odporucam meranie bazalnej teploty a nastudovanie si co ktory pripravok robi predtym mez ho zacnes bezhlavo uzivat.

daniela_p
autor
28. dec 2021

@dannyelle nezačala som bez hlavo, ako som písala odporučila mi to moja gynekologička … a nemala som ani hlien, ktorý mávam pri plodných dňoch, proste nič … takže nemyslím si, že je od veci si myslieť, že dom ju nemala alebo mala slabú … a už som ten inofolic prestala užívať a plodne dni som mala ako lusk, bolestivé a plné hlieny ako to bolo stále … a merám si bazalnu teplotu 🙂

daniela_p
autor
28. dec 2021

@daniela_p to ani nepoznám pozriem si to 🙂 … ja som to mesiaci a pol prestala užívať, akosi som nemala z toho dobrý pocit