icon

Je 30 až 35 rokov neskoro na prvé dieťa?

15. jan 2024

Čo myslíte, baby? Ak majú obaja partneri prvé dieťa vo veku medzi 30 a 35 je to neskoro?
Skôr to akosi ani na jedného neprišlo, chceli sme sa zabezpečiť... a až teraz prišla táto téma.

ivik4
15. jan 2024

Na mna osobne ano ale v dnesnej dobe je to uplne bezny a dobry vek pre väcsinu 🙂 , urcite lepsie ako je teraz moderne zacat tesne pred 40tkou alebo po nej. To teraz nenarazam na zeny ktore otehotniet naozaj dlhe roky nemohli

lucka_ke
15. jan 2024

ja za seba hovorím, že 35 je už neskoro (mala som dieťa v 35ke)

lelelienka
15. jan 2024

A opytam sa, ak ti niekto povie, ze je to neskoro, tak akoze nebudete tie deti mat? Nie je to neskoro, ale teda najvyssi cas zacat riesit. Lebo ono to nemusi vyjst podla planu. Ak by som si mala planovat, urcite naplanujem skor, len v dnesnej dobe mozes planovat kolko chces ak si priroda povie inac…A zase dnes to nie je ziadna vynimka mat deti trochu neskor, navyse, je fajn nemat dieta hned s prvym pocas skoly v 20tke, ale mat aspon par rockov odpracovane, nasetrene, odzite ako sa povie a zodpovedne sa na dieta pripravit, nie ze potom tu citam pribehy zufalych matiek ako uzivit deti… a kolko tych mladych maminiek aj tu na koniku potom riesi vyzivne a rodinnne problemy zmiesanych rodin moje deti, tvoje deti, nase deti…

44janica44
15. jan 2024

Keď máš všetko zabezpečené tak chod do toho ... za mňa si ja dieťa po 30tke užívam viac ako ženy v okolí co rodili v 20-tke a riešili bývanie, prax....
Peňazí mame dosť, hypo splatenu, nemám stres z čoho kúpim to alebo ono. Proste som si na život na materskej nasetrila a nestresujem. Na vek mi nikto nič nepovedal a v pôrodnici boli aj o 10 rokov staršie.

Vladzem v pohode neviem prečo by žena pred 40-tkou nemala vladat.... ved to nie je dôchodkyňa

autor
15. jan 2024

ďakujem vám baby veľmi.
Pre tie, čo ste sa pýtali, nie že keby mi tu všetci napísali, že je to neskoro, tak by sme ho nemali nikdy na základe toho, a jasne, že záleží na našom nastavení a zdrav. stave atď, ale asi som potrebovala také ubezpečenie, že sa to dá zvládnuť, keď v mojom okolí majú v tomto veku už 2-3 dieťa a aj naši rodičia nás mali v oveľa nižšom veku.
To, či sa nám podarí počať alebo nie je jedna vec, no nie je to jediné, čo treba riešiť. Moja obava skôr pramenila presne z toho, či už nebudem na neho veľmi unavená, či si ho dostatočne užijem a či presne sa nebude celé tehotenstvo, pôrod a materstvo točiť len a jedine okolo nejakých mojich zdrav.problémom...
Nejak som mala pocit, že keď k tomu pristúpim zodpovednejšie a presne sa najprv zabezpečíme a čo to si premyslím, bude to lepšie než "hopla som tehotná, čo teraz?"... dúfam, že viete ako to myslím.
A jasné, že je to asi individuálne aj čo sa týka tej sily na vynosenie a výchovu bábätka a všetko, len som asi nechcela mať pocit, že to prišlo fest neskoro a už to bude len boj a celé zle ako sa povie.

miamaria
15. jan 2024

Moja BF ako 35 rocna porodila na konci oktobra prve babo, je s tym spoko ona aj manzel, ziadne zdrav. komplikacie nema, ani nic. Kazdeho osobna vec, kedy sa rozhodne

breznica
15. jan 2024

Ty máš 32 a potenciálny otec 35? No,najvyšší čas, lebo kým sa zadari, kým porodis, môže potrvat aj 2 roky a napíšem ti,že môj tatko mal 33 a 35 keď sme sa mu narodili my a vždy hovoril,že to už bolo neskoro. Môj brat sa stal otcom v 37,dieťa teraz začína chodiť, do toho vkuse v noci zuby a je chudák riadne vyčerpaný. Ja mám v 37 už 13-ročné dieťa

mircalla
15. jan 2024

@hrabovo Ja by som v 21 nerodila ani za nic...Najlepsie roky....Prakticky cela mladost spojena s detmi a domacnostou...nechapem dovody, preco sa ponahlat a nic si v zivote v dobrom neuzit....Kazdy to ma inak....

petronellla87
15. jan 2024

Nie je...Ja som mala prvú v 35, druhú budem mat v 37. I keď musím povedať že až tak nevládzem, lepšie by bolo keby mám o 10 rokov menej 😁 Po 40tke by som osobne už do toho nešla

luccija
15. jan 2024

Na to neexistuje odpoveď koľko ľudí, toľko osudov.Mozes byť super pripravená financie, zdr.stav a bábo sa Ti narodí choré a roky nebudeš pracovať, alebo bude inak náročné.Vzdy to je hop, alebo trop u veľa žien sa spustí nejaké ochorenie tehotenstvo a pôrod je náročné.Len netreba myslieť negatívne to by nikto nemal deti🙂
Za mňa čím je človek starší, tým je opatrnejší, vie o veľa rizikách a už zvažuje, kombinuje.Nikdy nevieš aj, keď si myslíš, že si pripravená byť mamou, výchova vždy Tá niečo zaskočí, rozdielna výchova muž, žena, dieťa môže byť náročné nevies aku bude mať povahu, temperament dieťa Ti obráti život naruby.Ja som rodila v 30 r a nemenila by som.Samozrejme nie každý si nájde v ideálnom veku partnera, môže mať zdr.problemy, nemá zázemie.Ja mám kamarátky, ktoré rodili v 19 r a potom málo ďalšie dieťa po veľa rokoch, ale aj v 41 r aj 44 r druhé a tretie celú škálu veku a deti.Vsetko má plus aj mínus.Moja kamarátka je v 46 r babkou a druhá má v tom case 3 r dieťa.

deti95060810
15. jan 2024

@basulaak 42 - 45 je vôbec neskoro, nieto ešte na prvé ....

hrabovo
15. jan 2024

@mircalla no vidíš, a ja si to neviem predstaviť neskôr. Za mňa mi nič neušlo, nič krajšie som nemohla zažiť, ako to, ze som mala dieťa. Teraz je starší už dospelý, mladší siedmak, a mam ešte stále 39. ruky volne, užívam si všetko, cestujem, chodím na koncerty s kamoškami.... A ani vtedy mi nič neušlo, mam prácu, co ma baví, vtedy som nevedela akým smerom sa profesne vybrať, to som sa rozhodla až keď bolo prvé na svete, spravila školu, pracovala, zarobila, kúpila byt... Kocky co majú v mojom okolo dieťa teraz v 40 a neskôr, majú hypotéky, dovolenky také isté ako ja. Len to dieťa nikde doteraz nebolo... A síl tiež už nie je..... Takže dá sa na to pozrieť z viecerych uhlov. Tie co rodia neskôr, povedia ze im vyhovuje toto, tie co skôr, zas si za stanú svoje. Každý vek na rodičovstvo ma svoje pre a proti

mircalla
15. jan 2024

@hrabovo Dakujem za podrobny zivotopis, ale moc ma to nezaujima
Napisala som svoj nazor k teme, nepotrebujem citat, ako si zila...Za mna rozhodne nerodit v 20tke ci nebodaj este skor, kazdy to ma inak

ankare
15. jan 2024

Nikdy nie je neskoro. Držím palce!

hrabovo
15. jan 2024

@mircalla nemáš za čo

riamia91
15. jan 2024

Na dnešnú dobu tak akurát, ja budem mať teraz 33, prvé som mala v 28r, druhé v 30r, a teda niekedy ľutujem, že sme nešli do toho s mužom skôr. Ale zas ešte plánujeme tretie, niekedy za 2-3 roky, takže podľa mňa to nie je neskoro na dieťa, ale na prvé áno. Je to relatívne.

fion22
15. jan 2024

No z medicínskeko hľadiska je najlepšie do 25...ale kto si môže dovoliť dieťa v tom veku? Nehovoriac o tom, že mnohé z nás boli v tom čase s tým 1.nesprávnym princom...to zabezpečovanie sa a hľadanie správneho princa chce čas😁..niekedy veľa času.
Svokra bola pred 38 rokmi na rizikovom tehu kvôli veku, mala 26 a teda v pôrodnici bola najstaršia😅 my prvé po 30 a našťastie bez problémov, otehotneli sme hneď ...teraz som tehotná 2. krát s dvojičkami a úprimne niekedy čakám na žeriav, ktorý by ma zodvihol, aj to nočné vstávanie myslím, že je jednoduchšie v 20 ako po 30, ale možno sa mýlim...držím palce nech ste tehotní hneď a bez problémov, ako sa do toho pustíte🥰

valeria_h
15. jan 2024

Nie je to neskoro, najskôr sa treba zabezpečiť a až potom rodiť deti.

silvia2013
15. jan 2024

@valeria_h 🙂) a ked to potom už nepojde?

silvia2013
15. jan 2024

@fion22 nespravny princ to može byt ci v 25 alebo v 40.

ivik4
15. jan 2024

Nezabudnite sa tu zas pol dna hadat o tom ktora kedy porodila lepsie, v akom veku 😃.
Mna by ani vo sne nenapadlo sa tu oznacovat a bit sa za to ze moja volba a zivotny sen mat dieta tak v mladom veku ( ked na to mam podmienky) bola ovela lepsia ako volba tety z Hornej dolnej pre kroru by dieta v 22ke bol isto horor , rovnako ako pre mna mat dieta neskor.
Vsak kazda mame ine sny a zmyslanie

mircalla
15. jan 2024

@ivik4 Esteze si sa zapojila s tvojim o nicom prispevkom. Uz sme tu snad x krat povedali, ze kazdy to ma inak

lubina
15. jan 2024

my sme mali prve ked som mala 33 a druhe ked som mala 36, cize za mna je to uplne v pohode 😉

ivik4
15. jan 2024

@mircalla esteze si si neodpustila rovnako tvoj onicom komentar k tomu mojmu

mircalla
15. jan 2024

@ivik4 Vsak vies ako, tvoj debilny komentar si nic ine nezasluzil. Mal ozaj velku pridanu hodnotu

ivik4
15. jan 2024

@mircalla mne si ukradnuta ako prd vo vetre,prepac ale ak sa chces s niekym natahovat tak pises zlej osobe, nezaujimas ma takze si pisat nebudeme 🙂 . Verim ze niekto druhy sa najde.
Ahoj

mircalla
15. jan 2024

@ivik4 Napodobne troll

lili1313
15. jan 2024

@kiwi3 mas uplnu pravdu, v BA je to vraj 33 rokov podľa googla.

vanilkovazmrzka
15. jan 2024

Ak uz tolko mas, a ides mat dieta, naco je dobra taka otazka? Je to teraz. Nie skoro, ani neskoro.

cookie29
15. jan 2024

Toto su udaje spred 3 rokov, odvtedy to kusok stuplo... takze 30ka je dnes normalny bezny vek prvorodiciek zivorodiciek. Ja osobne som mala o 10 viac. O dieta sme sa sice zacali snazit hned ako sme mohli zo zdravotnych dovodov, ale dlho sa nam nedarilo... a co Ti mam povedat? Nelutujem. Samozrejme keby som mohla, tak ho mam o nieco skor ale velmi pred 30 nie...