Je bezpečné mať dieťa okolo 35ky?
Ahojte,
ja by som sa chcela opytat, ci podla Vas (ake mate skusenosti) je bezpecne mat dieta este v 35ke? Teda mam na mysli zdravotne rizika toho dietatka. My mame dietatko, ma 17 mesiacov, ja mam 31, chceli by sme druhe, ale urcite nie tak skoro... Nedala by som to. A pockali by sme, ked maly bude mat 3-4 roky.
Mame este zmrazene embryjko, mala som 29 ked sme si ho dali zamrazit ❤️, kedze aj syncek je z IVF. Nebude to uz nebezpecne?
Dakujem!
Ja poznám kopec mladých rodičov, čo porodili do 30 a majú dieťa s postihnutím. Takže nikto ti nič nezaručí
Ja som svoje druhé dieťa rodila v 40-tke, všetko bolo v poriadku.
mam obidve deti po 35ke a su uplne v poriadku
Tak ja som mala deti v 30, 32, 37 a budem mat stvrte v 39, skoro v 40. Po druhom mi skolabovala stitna zlaza, ale poriesilo sa to, potom som 5 rokov bola v poriadku a nasledne po tretom porode sa mi stav skomplikoval na vyse roka. Ked som otehotnela so stvrtym, brala som este lieky, ale nastastie som ich mohla vysadit. Islo o tyreostatika a betablokatory na srdce.
Ak si zdrava, nemas sa coho bat.
Sestra bude mat prve v 36, ak donosi. V co dufam, ze by konecne mohlo vydrzat, chudatko male.
Ja som mala tehotenstva v podstate dobre, bezproblemove, nevidim az taky rozdiel v pocitoch v 30 a v 39. Len potom sme sa vytrapili kusok. Ale toto je taky problem, ze keby som mala deti aj 20 rocna, tak ta imunita by sa posahala tak ci tak, len skor. Lebo mne to spustali hormonalne zmeny v tehotenstve, reakcia na porod. Nie je to o veku.
hovori sa, ze cim neskor, tym horsie, je tam velke mnozstvo rizik, ale tak mam znamu, ktora ma 40 a nedavno porodila svoje prve dieta a je celkom zdrave, v poriadku. takze si myslim, ze je to uplne individualne.
@janikk54 ja mam kamaratku,kt v 40ke porodila dvojicky uplne zdrave..prve a aj posledne tehotenstvo...jednym razom si to odbila a otehotnela prirodzene..
ja mam prve v 35, mama porodila posledne v 40 - vsetko je v poriadku 🤷♀️
nikto ti nepovie kedy to je bezpečné. Postihnuté deti sa rodia aj mladším rodičom. Dopredu nikto nevie. Zbytočne nestresuj. To nie je až tak vysoký vek
no v dnešnej dobe je to už bežné a dokonca ja budem rada ak sa mi zadarí vôbec v 35-tke ....kedže mám 32 a vzťah a prípadný otec dieťaťa nedohladne...🙈
Je tam vacsie riziko, ale ja sama som rodila v 41, spolubyvajuca na izbe mala 43 a poznam kopec dalsich zien, co zacali az po 35 a vsetky deti su v pohode.
My máme tretie keď som mala 37 a teda po zdravotnej stránke som bola v tehu lepšie, ako pri prvých dvoch. Sama som bola milo prekvapená. Hlavne sa nestresovat. Do 40tky úplná pohoda mať dieťatko..
Nikto Ti to nezaruci ani v 23 r🙂polovica mojich kamaratok rodili.po 40 tke vsetko zdrave deti jedna v 44 r
Vek je len číslo a strašiak lekárov. Dôležité je, aby si sa ty na to cítila. Mnohé 40tničky sú v lepšej kondícii ako 20tničky, majú lepšie výsledky, lepšie im funguje telo. Zváž najmä svoj zdravotný stav, vaše zázemie/zabezpečenie a podľa toho sa rozhodni..
Porodila som tesne pred 41. Tehotenstvo ukážkové, pôrod prirodzený a dieťa zdravé 👍
A ináč ja mám dve zdravé deti, obe splodené a porodené po 40.ale ako som písala vyššie, záruka nie je nikde. Ak sa.aj dieťa narodí zdravé, neskôr môže mať autizmus.
Skorej by som rozmýšľala či tak štáte embryo bude ešte schopné
@malicka1986 @autorka ja mám 35 a čakám naše 3 dieťa. Popravde, čo sa týka zdravotných komplikácií, tak je všetko zatiaľ ok, prvé tehu rizikové v 29. Ale ako píše @malicka1986 už nemám toľko energie a sily, do konca 4m som bola K.O. ani teraz to nie je nič moc. Stála únava+starostlivosť o deti a domácnosť dáva zabrať, ešte ma čaká pár mesiacov a už teraz si neviem predstaviť ako zvládnem 8-9 mesiac. Takže áno nie je žiadne scifi mať dieťa v 35 ale telo už nie je také ako v 25 a aj kondícia klesá.
Ja som mala prvé v 21 a všetko som super zvládala,či tehotenstvo a aj výchovu. Druhé som mala v 33. Pôrod v ôsmom mesiaci,našťastie zdravé dieťatko no už som nemala toľko energie. Rok pred tým som potratila. Proste po 30 mi prišlo ,že už to nie je ono. Ale to som ja a všetky ženy sú rozdielne. Teraz mám po 40 a absolútne si neviem predstaviť ísť do toho😂. Ale zas ja mám odchovane 😉.
Ja som mala prvé dieťa v 24 a druhé v 36
Dnes je tento a vyssi vek uplne bezny na rodenie. Riziko je tam vyssie, ale vzhladom na to,ze tvoje vajicko je stare 29 rokov, tak sa riziko pri dietati znizuje
Jasne ze je to bezpecne, prve som mala v 35
Ja som mala druhe 34 vsetko som mala v poriadku.....Ale každa žena je iná....
Ono tych 35 este podla mna nie je tak hrozne moc vela, aby to malo mat vplyv na zdravie matky alebo samotneho plodu. Rodia aj omnoho starsie zienky a to uplne v pohode

Je bezpecne mat dieta aj v 40tke. Inde vo svete ludia v 30tke este uzivaju zivot. 35 je nic.