Je druhé dieťa vo veku 36 rokov neskoro?
Myslíte že druhé dieta v 36.rokoch je už neskoro?Dcera bude mať 9
No ja neviem, je síce pekne že v dnešnej dobe ženy rodia v 40ke, ale mysli niekto aj na to, že keď to dieťa bude mať 20, jeho matka bude mať 60? To je podľa mňa už dosť generačná priepasť (vlastná skúsenosť). Česť výnimkám a ticho závidím
@budemmamca ja som mala druhého v 35, a pre mna to už bol naozaj konečný vek na dieťa.
@betaxa, trepeš, až sa hory zelenaju. Moja prastará mať mala prvé dieťa v 34. Potom ešte ďalšie dve. Druhá prastará mať porodila moju starú mamu v 43 rokoch a nikto to za zvláštnosť nepovažoval. Že bol modry koník aktívny už okolo roku 1900, mi je novinka. Jasné, bežne dievčatá rodili aj od 14, že z nich väčšina boli v 30 strhane stareny je na inú debatu. Áno, vek prvorodičiek sa posúva a má to aj negatívne stránky. A odkladať dieťa na počiatok menopauzy tiež nie je dobrý nápad. Ale robiť zo ženy pod 40 pomaly babičku nad hrobom, starú na dieťa, je čisté tliachanie.
@vroni trepeš, tliachas - na iné výrazy sa nezmôžete? Jeden rodinný príbeh nezmení biologiu ...zbytočne fórum,každý slepo obhajuje svoje teórie
@vroni trepeš, tliachas - na iné výrazy sa nezmôžete? Jeden rodinný príbeh nezmení biologiu ...zbytočne fórum,každý slepo obhajuje svoje teórie
@betaxa, tie výrazy sú úplne presne a popisujú skutočnosť. A ani radobyštatistika vedatorov nepohne prírodou. Biologický vek ženy je daný a nekončí v tridsiatke, nikdy nekončil aj keď samozrejme ideálne je otehotnieť uprostred fertilneho veku a nie na jeho počiatku či konci.
@betaxa, tie výrazy sú úplne presne a popisujú skutočnosť. A ani radobyštatistika vedatorov nepohne prírodou. Biologický vek ženy je daný a nekončí v tridsiatke, nikdy nekončil aj keď samozrejme ideálne je otehotnieť uprostred fertilneho veku a nie na jeho počiatku či konci.
@vroni zjavne je tu niekto nechápavy so slovníkom trepes a tliachas za účelom urážania!! Dobre, poďme veselo doporucovat sa len snažiť otehotnieť po 40 plus čo je už ku koncu reprodukčného obdobia... Ako hovorím škoda reči ☹
@vroni zjavne je tu niekto nechápavy so slovníkom trepes a tliachas za účelom urážania!! Dobre, poďme veselo doporucovat sa len snažiť otehotnieť po 40 plus čo je už ku koncu reprodukčného obdobia... Ako hovorím škoda reči ☹
@betaxa, nuz, schopnosť pochopit písany textu nie je daná každému, určite máš iné kvality aj keď si ich v diskusii neukázala.
Nie je neskoro.
@vroni môžete prestať urážať !!!
@betaxa, tu si tykame. Neurazam nikoho. Tvrdíš niečo, čo nie je pravda a ešte sa fukas, keď ti človek povie, že to nie je pravda. Nikto vrátane mňa tu netvrdil, že je ideálne otehotnieť po 40. Nie je. Ale je to možné a bežne sa to stáva. Autorka nema po 40. Dokonca ani tesne pred nemá. Jej individuálnu situáciu a zdravotný stav posúdiť nevieme, ale objektívne má na dieťa normálny vek. A tiež je pri tom úplne irelevantné že by jedna či druhá v tom veku dieťa nechcela. Už stáročia ženy v tom veku rodia. Tie, ktore sa ho dozili. Že by sa dejinami ľudstva tiahla daka linia postihnutých mladších detí neviem. Ak by skutočne tehotenstvo vo vyššom veku takéto markantne zvýšené riziko nieslo, nepochybne by si to ľudstvo už všimlo. Pozri si genealogicky zachytené rody. Zistíš, že bežne sa rodili deti ženám po 40.
@anonym_bcc730 presne, moja babka mala tiež 3 deti až po 30, posledné v 38.
Ženy bežne rodili aj po 40 zdravé deti. Stačí sa porozprávať v rodine, s priateľmi, so susedkami ... a príbehov je habadej.
@elz1920 ked to spomínaš, aj moja babička sa narodila ako najmladsie dieťa, keď jej maminka mala 46. A dozila sa najvyssieho veku spomedzi surodencov. Babkina susedka rodila tretie dieťatko v podobnom veku, 44-45r. Neplanovane, cítila sa v prechode, ale bola to dcérka🙂 mala už synov vyše 20rocnych. Teraz už je to slečna okolo 30ky, velmi šikovná a sú šťastní že ju majú. A v mojom okolí je tolko kamosiek, kolegyn 37-38r, aj starších, čo majú teraz deti, že mi to príde úplne normálne.
@martinmmartin mám po rozvode a druhého partnera ktory este dieta nema
@budemmamca nie je neskoro… tak sup sup
Nie je neskoro.
@renatabystrica ja mam 3 deti po 35.najstarsie som porodila v 40-tke.
ahoj ak mate na dietatko podmienky urcite do toho chod 🤰 dietatko je ta najvacsia radost
@budemmamca ja som mala prvé v 33 a teraz mám 36ba snažíme sa o druhé 😊 v dnešnej dobe je to podľa mňa úplne normálne a v pohode
@budemmamca nie je..ja som mala prve 23 druhe s druhym muzom az 39... totalne super som si to vychutnala, uplne inak ako za mladi, odporucam...sice rozdiel 15r ale aj to ma svoje vyhody, aj nevyhody,ale viac vyhod.
Keby som ju mala v 36 tak v 39 dam isto este druhe ak by sa zadarilo, aby mala partacku,lebo takto je ako jedinacik ,ako bola do 15r prva ...takze za mna nevahaj, chod do toho. Ja si to neviem vynachvalit, dcery maju teraz skoro 10r a 25r.
Jo a starsia je pripravena do zivota ,neboji sa babo chytit, vie co a ako, velka deviza do zivota.
@katrin21 no moja 27 rocna teraz naopak uz netuzi po vlastnom, ze vraj si sestru “ vychovala”😂😂hadam ju to prejde, uz je tri roky vydata😉
@lacibo tak ja som to neprehanala, neprenasala na seba zodpovednost za nas, ani my na nu, takze presytena nie je ..pomahala ked chcela,vramci zaujmu
@katrin21 no neviem odkial beries, ze my sme na staršiu nakladli zodpovednost ani povinnosti, to si si takto nemusela rypnúť do mna., ale nevadí😉nevies asi ako funguje psychologia a dynamika v rodine - medzi sestrami je 18 rocny vekovy rozdiel, uz to same osebe urcuje niektore aspekty ich vztahu - tak som to myslela. Pekny deň prajem.🤗
@katrin21 no neviem odkial beries, ze my sme na staršiu nakladli zodpovednost ani povinnosti, to si si takto nemusela rypnúť do mna., ale nevadí😉nevies asi ako funguje psychologia a dynamika v rodine - medzi sestrami je 18 rocny vekovy rozdiel, uz to same osebe urcuje niektore aspekty ich vztahu - tak som to myslela. Pekny deň prajem.🤗
@lacibo pockaj, nie, to si zle pochopila... ja netvrdim,ze ty si to robila ,iba si ju citovala,ze si vychovala uz 1 dieta sestru ale tym mojim komentom som sa iba zamyslala , ako to.bolo u nas...nebolo to rypanie, ak to tak vyznelo, tak ma to mrzi.
Kazdopadne o psychologii viem vela, jednak ma zaujimaju tie temy, jednak mam z nej aj statnicu....
A sama mam starsie sestry o 12r takze som vyrastla tiez v rodime s velkym rozdielom..moja dcera mala 15,5 ked sa druha narodila, cize skoro 16 a 18 uz taky rozdiel nie je.. ale ona sa teda tesila a ma ak v sebe taky silny materinsky pud zakoreneny,ze asi aj to hralo rolu a hra aj teraz,ze dieta chce hned po VS.
@lacibo pockaj, nie, to si zle pochopila... ja netvrdim,ze ty si to robila ,iba si ju citovala,ze si vychovala uz 1 dieta sestru ale tym mojim komentom som sa iba zamyslala , ako to.bolo u nas...nebolo to rypanie, ak to tak vyznelo, tak ma to mrzi.
Kazdopadne o psychologii viem vela, jednak ma zaujimaju tie temy, jednak mam z nej aj statnicu....
A sama mam starsie sestry o 12r takze som vyrastla tiez v rodime s velkym rozdielom..moja dcera mala 15,5 ked sa druha narodila, cize skoro 16 a 18 uz taky rozdiel nie je.. ale ona sa teda tesila a ma ak v sebe taky silny materinsky pud zakoreneny,ze asi aj to hralo rolu a hra aj teraz,ze dieta chce hned po VS.
@katrin21 v pohode, chápem, ze si to inak myslela, ako to vyznelo.,😉psychológiu mám vystudovanu aj ja😅 moje deti maju teraz 27 (dcera), 22 (syn) a najmensia 9 rokov - medzi detmi je velmi pekny vztah, v zivote si nezavideli a zastanu si jeden druheho.. medzi sestrami je to obrovska laska vzajomna - najdojimavejsi okamih pre mna bol ked mladsia - vtedy sotva 6 rocna spievala svadobnu piesen Prisaham starsej na jej svadbe - vsetci plakali vratane mna - nikdy by som nic nemenila , ty vies o com hovorim, mas to podobné

Prve som mala v 29 a prislo mi, ze v porodnici su vsetky ine mamky odo mna starsie. Druhe som mala v 33 a v porodnici boli bezne 35 prvorodicky.. Teraz mam 35 a zvazujem ci som stara na 3? Skor uz asi nemam chut na dalsie babo a trpezlivost si ho vypiplat :D Nemyslim, ze sa citim starsie ako ked som mala 30 rokov, kedy plno inych zien sa ledva vydava.. Hold ked nemas toho praveho skor.. Vyska, praca.. Zazemie, byvanie. Ak sa citis a chces a si zdrava chod do toho.. Aby si v 60tke nelutovala, ved este jedno male nunu by som mohla vtedy mat...