icon

Je lepšie mať viac folikulov na oboch stranách?

siska765
12. mar 2013

Ahojte,chcela by som sa opytat ci je dobre mat viac folikulov na oboch stranach a ako to potom je,ci praske viac alebo nemusi ziaden?Vielmi by sme uz chceli mat babatko.Bola som pondelok na meranie a doktor mi povedal ze mam folikuly na oboch stranach a nie len po jednom videla som ich tam na obrazovke viac a boli cca tak 10 mm.Stvrtok mam ist zas.Co vy na to zienky?

sarin
12. mar 2013

@siska765 kolky den cyklu si tam bola?

siska765
autor
12. mar 2013

13.den ale ja nemam pravidelnu menstruaciu

mariankamk
12. mar 2013

@siska765 koľko ich bolo? máš nejakú liečbu-hormóny alebo nič? ako to okomentoval gynekológ presne?
ale ak ich bolo viac, môže to signalizovať PCO/PCOS... polycysticke ovaria, keď sa tvorí veľa folikulov... vtedy byvaju zväčša aj dlhšie, nepravidelnejsie cykly... môžu byť anovulacne, ale môžeš aj ovulovat... zalezi od faktu, či v daný cyklus dokáže niektorý z folikulov nárast, byť dominantným a aj prasknúť (ovulka)
teraz bude rozhodujúce ďalšie meranie, doki zistí, či sa niektorý z folikulov rozhodol ďalej rast alebo nie...
no ber aj do úvahy, že nemusím mať pravdu, keďže si nenapísala viac detailov...

siska765
autor
12. mar 2013

mariankamk - liecim sa na zvyseny prolaktin 1/2 tab.rano a 1/2 vecer. nemam pravidelny cyklus.

strihalka
12. mar 2013

@siska765 fuuj,prolaktin jsem brala aj ja, jednu tabletu vecer, vzdy se mi zle udelalo aletela jsem na zachod...hnusy hormony, ale prineslo mi to toho nejkrasnejsiho andela🙂

siska765
autor
12. mar 2013

strihalka: mne z toho vobec nebyva,ani neviem ze ich jem - Parlodel ,asi sila zvyku a jem to uz cca 7 rokov.Podarilo sa mi otehotniet ale skoncilo to v 10tt MA.zacali sme sa teraz len vo februari snazit tak velmi dufam ze sa nam to podari.

sarin
13. mar 2013

@siska765 v kazdom vajecniku dozrieva viac folikulov naraz, pred ovu sa jeden stane dominantny a ten praskne,... ja som bola na folikulometrii 15 DC a uz bol jeden prasknuty a este tam boli dva tri velkosti 20mm a dokyna povedala ze pri ms zaniknu.. nemala som ziadnu cystu na vajecnikoch ani nic podobne takze je to normalne podla mna este si mala do ovulky par dni.. hlavne ked mas nepravidelny cyklus by som sa s tym neznepokojovala, doktor by ti iste povedal keby to bolo nie dobre..

siska765
autor
13. mar 2013

sarin: dakujem za povzbudenie,doky mi povedal ze to vizera nadejne dufam ze to vide a naozaj nebudem mat ziaden ten PCO co tu baby pisu.Povedal ze tam ziadne cysty nemam tak nech foliky pekne rastu zajtra idem zas na meranie.tak drzte palce 🙂

siska765
autor
13. mar 2013

a nemoze sa stat ze zena uz je tehotna a este tam ostali nejake folikuly?ci asi nie ze?

siska765
autor
14. mar 2013

tak dnesne vysledky zo sona ukazali ze jeden folik je dominantny a narastol o posledneho merania a nemam ich az tolko kolko som si myslela .v skustocnosti boli na jednej strane 2 a na druhej asi 3.drzte palce pondelok idem na meranie zas,snad uz povie doky ze teraz to vide 🙂