icon

Je možné otehotnieť prirodzene vo veku 38 rokov?

vrnk_1116
4. nov 2025

Ahojte, chceli by sme ešte jedno babo ale už máme vyšší vek, a to 38 rokov. Zaujímali by ma vaše skúsenosti, či sa vám to podarilo prirodzene aj v takomto vyššom veku alebo už riešiť CAR.

Strana
z2
anonym_e2b1cd
4. nov 2025

Otehotnela som tesne pred 41, v 41 porodila, ďalšie v 43, o toto som prišla. :(

anonym_d72c8a
4. nov 2025

38 je ešte vek v pohode. nájdeš tu veľa žien čo ostali tehu aj bez plánovania.

donna1661
4. nov 2025

@vrnk_1116 Ahoj moja suseda otehotnela keď mala 37 a všetko išlo fajn bez komplikácií nemala žiadne ťažkosti cítila sa vraj dobre úplne prirodzene jej to išlo a dnes ma mala 3 roky... Takže ak ste zdravá a silná tak to určite zvládnete nieste ešte stará ❤️

euka210
4. nov 2025

@vrnk_1116 ja nie, ale poznam take co okolo 40r a v pohode. Dokonca jednu po 12r manzelsta v 42r, co uz ani nedufali v dieta.

anonym_33e38d
4. nov 2025

Ja som druhe rodila v 41. Prve 37 skoro. Kamoska v 44 tretie dieta

sara07
4. nov 2025

ano, kamošky čo majú malé deti tak 38-45 , časť neplanovane, čast dokonca aj napriek antikoncepcie
ako 37 preboha to nie si žiadna dôchodkyna , si v strede života približne , možno aj pred tým stredom
to z kade beriete že ste v 37 vyšší vek ??? v 40 začínaš žiť to ti povie nie je jedna baba

anonym_33163e
4. nov 2025

Moja mama, prirodzene v 39r. Cca po 6m snaženia.

anonym_0e0e02
4. nov 2025

@vrnk_1116 ja budem mat 41 a otehotnela som úplne prirodzene z jediného nechraneneho sexu 2 dní po menštruácii

anonym_3b4230
4. nov 2025

@vrnk_1116 vek je len číslo 🙂 záleží na tom, ako sa cítiš psychicky aj fyzicky. Moja sestra prirodzene otehotnela vo veku 45 ☝️ ale to bolo po mnohých neúspešných pokusoch v car, kde chodili s mužom 5 rokov. A 3 roky ešte pred tým než išli do car sa tiež snažili ale neúspešne. Keď to už vzdali a zmierili sa s tým že ostanú bez detí ostala tehotná, ani nevedela kedy.. bohužiaľ prvý pôrod v takom veku si vyžiadal zdravotné komplikácie.. to však ale nie je tvoj prípad

anonym_1eef93
4. nov 2025

@vrnk_1116 Prve babo som mala v 38 a podarilo sa za 2cykly snazenia a teraz som v 8.mesiaci 40rocna a to sa nam podarilo v 4tom cykle.
Ako pisali ostatne damy, 38 je uplne v pohode vek. Doba sa zmenila a ak nemas silnu nadvahu a nezdravy zivotny styl, stale mas vysoku sancu. Jasne, ze ta s vekom klesa a stupa i riziko defektov, ale urcite by som sa na to v tvojom veku nepozerala, ze si uz bez sance na babatko. Drzim palce!

anonym_bbda76
4. nov 2025

@vrnk_1116
No jo... 40-ka to je zvláštny vek,jedna kamarátka sa stala babičkou,druhá sa ocitla v pôrodnici a tá tretia ešte stále čaká na svojho princa...🤣🤣🤣

anonym_697429
4. nov 2025

Stacilo raz si nedat pozor,mala som vtedy 37r,a muz 47r.Ale je ine ked mas hlavu inde,teda uz si pracovne aktivna a viac sa myslienkami nevraciach podarilo sa nepodarilo sa.Vtedy sa to podari na prvu ako ked cielene chces dalsie babo,kazdy mesiac testujes a myslienky len na tehu a babo.Vtedy ako naschval sa nedari.

selest
4. nov 2025

Uplne v pohode a vsetko prepehlo super.

vilma7
5. nov 2025

Áno, v 40 a 42 a pomerne rýchlo. Už majú 6 a takmer 9 rokov.

anonym_88d830
5. nov 2025
@anonym_0e0e02

@vrnk_1116 ja budem mat 41 a otehotnela som úplne prirodzene z jediného nechraneneho sexu 2 dní po menštruácii

@anonym_0e0e02 mne sa podarilo presne tak isto, ale mala som 38.

viera012345
5. nov 2025

@vrnk_1116 Bolo to o trošku skôr,pred dovŕšením 38 r.som už rodila.

miadi
5. nov 2025

Divna otazka 38 nie je vyzsi vek . Uz by si mohla vediet ze vela zien prirodzene otehotnie aj po 40ke . Ved to nie je este vek na menopause. Viem o jednej co mala prirodezene dokonca v 48 dake 11 dieta . A o inej co sa nedalo inak ako umelym ked nemala este 30. To nie je o veku ale individualne . Aky je stav tvojich vajicok a muzovych spermii . Problem s plodnostou maju ludia v hocijakom veku . Halle Barry porodila v 47ke a teda otehotnela prirodzene myslela si ze jej zacala menopause a mala šok ze to bolo teho.

anonym_e8d84f
5. nov 2025

Ano …. Lekarka povedala po x vysetreniach, ze prirodzene nepojde nic z mojej strany … mylila sa a zistila som to velmi skoro

mimikarol
5. nov 2025

Samozrejme, aj v minulosti rodili ženy staršie.

michaela329
5. nov 2025

Mne sa nepodarilo ani 27 ročnej 😏 A poznám kopi žien, ktorým sa podarilo okolo 40 bez problémov. Ak si zdravá, manžel tiež, malo by to ísť. Ak máš pochyi- choďte na vyšetrenia, nemusíte predsa hneď na IVF.

anonym_e81a34
5. nov 2025

Ano otehotnela som v 37 prirodzene a bez komplikácií

anonym_01a6b1
5. nov 2025

@vrnk_1116 je to mozne ja som otehotnela v 42r bez problemov a komplikacii pocas tehu dokonca som mala lahsie tehotenstvo ako pri prvom v 35r

elz1920
5. nov 2025

Úplne bez problémov v 38 a 40 a na prvý šup.

rivini
5. nov 2025

@vrnk_1116 druhe dieta som rodila ako 39 rocna. Pocate prirodzene. Ale tam je tooolko tych faktorov, ktore na to maju vplyv…statistika tu ti velmi nepomoze..

krasneleto
5. nov 2025

@vrnk_1116 ak si zdrava ty aj partner, nie je dovod neotehotniet aj v tomto veku, dokonca nie je problem otehotniet aj pred menopauzou... ak mate nejaky problem, je potom jedno, ci mas 20 alebo 38... mate za sebou nejake vysetrenia? kolko sa snazite? vela veci vstupuje do toho, co by sme ti tu vedeli poradit, tak skus napisat viac...

titla
5. nov 2025

38 rokov je uplne v pohode vek na dieta, o to viac ak nie je prve. V minulosti, ked ludia mali bezne 5 deti a viac bolo uplne bezne, ze zeny rodili az do menopauzy. Moja mama sa narodila moje babke ako prve dieta v 38 rokoch, moja prababka porodila posledne ako 53 rocna. Vsetko uplne prirodzene a vobec neboli raritnym pripadom.

sara07
5. nov 2025
@anonym_1eef93

@vrnk_1116 Prve babo som mala v 38 a podarilo sa za 2cykly snazenia a teraz som v 8.mesiaci 40rocna a to sa nam podarilo v 4tom cykle.
Ako pisali ostatne damy, 38 je uplne v pohode vek. Doba sa zmenila a ak nemas silnu nadvahu a nezdravy zivotny styl, stale mas vysoku sancu. Jasne, ze ta s vekom klesa a stupa i riziko defektov, ale urcite by som sa na to v tvojom veku nepozerala, ze si uz bez sance na babatko. Drzim palce!

@anonym_1eef93 tiež už nie je pravda ked si pozriem vek mamičiek v špec škôlke tak všetko do 33 rokov .. tažko povedat prečo ale myslim že vek prestava nejak zohravat rolu

sara07
5. nov 2025
@anonym_3b4230

@vrnk_1116 vek je len číslo 🙂 záleží na tom, ako sa cítiš psychicky aj fyzicky. Moja sestra prirodzene otehotnela vo veku 45 ☝️ ale to bolo po mnohých neúspešných pokusoch v car, kde chodili s mužom 5 rokov. A 3 roky ešte pred tým než išli do car sa tiež snažili ale neúspešne. Keď to už vzdali a zmierili sa s tým že ostanú bez detí ostala tehotná, ani nevedela kedy.. bohužiaľ prvý pôrod v takom veku si vyžiadal zdravotné komplikácie.. to však ale nie je tvoj prípad

toto je tiež zauživané ale je to u každej inej, najlahšie tehotenstvo a ultra lahky pôrod prave v 41
prvy pôrod bol masaker , pol roka som sa dávala do kopy , pri poslednom som na treti den ani nevedela že som rodila až som sa divne citila pre to . aj ked nebol dôvod
@anonym_3b4230

danielahamar
5. nov 2025

Áno je

zuzu11166
5. nov 2025

@vrnk_1116
Ja sice trosku skôr,ale pisem,lebo chcem svoju skusenost ozrejmit.
Ja mam iba jeden vajecnik, aj partner ovela starsí a u nas sa stal vraj asi zazrak-povedal mi sam lekar,lebo som mala cisarsky a vraj zrasty
A napriek tomu sa nam narodila zdrava dcerka
Ja som mala tesne po jej narodeni 37.

Strana
z2