icon

Je možné otehotnieť s endometrióznou cystou na vaječníku?

14. máj 2025

Ahojte mám cystu na vaječníku 3x4 cm (asi endometrióznu) doteraz som brala antikoncepciu po ktorej sa mi cysta pomaly zmenšovala...nemám žiadne ťažkosti ani bolesti vďakabohu .
Ale teraz som vysadila antikoncepciu keďže už chceme bábätko. Prosím vás máte skúsenosti s tým že s cystou ste mali problémy otehotnieť? Je šanca otehotnieť prirodzene? Mám pred 30 a už veľmi chceme bábätko a naozaj nechcem riešiť umelé oplodnenie a podobné veci 😏😏

michaela329
14. máj 2025

Ja som celkovo s endometriózou a tumorom otehotnieť nemohla, takže to je môj prípad. Ako to budeš mať Ty, nikto nevie 🤷

uhnakova
14. máj 2025

Ja mám endometriózu diagnostikovanú od 24 rokov a mám dve deti, otehotnela som prirodzene. Nič nie je stratené, neboj. Mne gynekológ vtedy povedal, že to je 50 na 50, či sa zadarí prirodzene. Ja som absolvovala laparoskopiu, pri ktorej mi oslobodili vaječník prirastený k hrubému črevu. Následne som niekoľko rokov brala antikoncepciu tak, že som nemala žiadny menzes. Po vysadení antikoncepcie som otehotnela za tri štvrte roka. O druhé sme sa snažili dokonca kratšie. Držím palce.

kiki68
14. máj 2025

Daj tu cystu vybrat a hned o mesiac skocit na to. Mne odporucil co najskor po vybrati cysty zostat tehu, aby sa tym padom vytratil prirodzene menzes. Hned na prvy sup som bola tehu. Cysty sa nastatsie uz neobjavili.

sisska96
14. máj 2025

Noooo endometrioza, cysta a ešte plus Hak..... nooooooo ani to nepomôže, aj zdravé ženy po Hak majú problemy

ivula0807
14. máj 2025

Mala som endometricku cystu cca 3 CM veľkú, keďže sme plánovali dieťa a cysta nerástla povedali že nám dajú pol roka aby sme skúsili či dokážem otehotnieť a ak nie tak mi ju najskôr budú musieť vybrať. Otehotnela som hneď na druhý mesiac snaženia, cysta nespôsoblvala vôbec žiadne ťažkosti počas tehotenstva a dokonca na kontrole po šestonedelí tam už nebola. Už sme stihli aj druhé dieťa a cysta tam zatiaľ stále chvalabohu nie je 🙂 ťažkosti som nemala ani ja žiadne, našli mi ju vtedy náhodne počas preventívky.

cecila95
15. máj 2025

Aj ja mám endometriózu, 1 cm cysta na ľavom vajecniku a 3 cm cysta na pravom vaječníku. V júli to budú 2 roky čo sa snažíme, zatiaľ neúspešne.