icon

Je prítomný ovulačný hlien aj v deň ovulácie?

14. jún 2025

Ahojte. Na 13dc som mala 13mm folikul, som po stimulácii letrozolom.. následne pichnuty gonasi v sobotu večer (kontrola na usg už nebola). Od 14dc do 16dc som mala natahovaci priesvitny hlien, v ten večer 16dc som už nemala žiadny. Ovulácia ešte na 17dc nebola, podstúpila som IUI s tým že doktor povedal že ovulacia ešte len bude. Mavate ovulacny hlien aj v deň ovulácie? Lebo ja som už od 16dc nemala žiadny prítomný hlien a ovulacia bola pravdepodobne 17dc ale necítila som ju.. viem že nie každá žena cíti ovulaciu. Sex sme mali na 14 dc a potom uz len len inseminacia, večer sme to ešte mali poistiť stykom.. najhoršie je to čakanie na test dva týždne. Mám silne pcos a aj som bola prekvapená že letrozol zaúčinkoval aj keď bolo len jedno vajíčko. Inak cykly anovulacne .. moja otázka teda je že či mavate aj v deň ovulácie hlien alebo sa stratí. Ďakujem

colsami
14. jún 2025

Ahoj, moze byt aj nemusi, naozaj pripad od pripadu, takze nic viac Ti to nepovie... Len pockat tie dva tyzdne 😉 drzim palce.

alison11
14. jún 2025

Držím palce ja mávam vlhko a naťahovací hlien mám po ovulácii ale mám aj prítomnú bolesť bradaviek a podbruška .

autor
14. jún 2025
@alison11

Držím palce ja mávam vlhko a naťahovací hlien mám po ovulácii ale mám aj prítomnú bolesť bradaviek a podbruška .

@alison11 neviem ako by to bývalo u mna s hlienom kedze nemavam vôbec ovulaciu, no mne ten hlien prestal už jeden a pól dna pred ovuláciou, dúfam že prebehla vôbec

alison11
15. jún 2025

ovulácia nastáva keď je vajíčko 22-24mm keď cítiš bodavú bolesť len ako pichnutie vo vaječníku a potom bolesť v podbrušku a vlhko býva vtom čase,ja to zvyknem takto cítiť sú ženy ktoré ztoho necítia nič ale počas ovulácie musí byť hlien bez toho hlienu spermie neprežijú a nevedia plávať k vaječníku a teda nemôže dôjsť o oplodneniu vajíčka.Tak si potom mala ovuláciu skôr,mne veľa krát podľa sona a výpočtou lekára nebola ovulácia vtedy môže sa aj to stať že nepraskne vajíčko a ovulácia nenastane vôbec ale zcystatie vajíčko a nastane PCOS čo som mala tiež roky pred liečbou z Duphastonom.

autor
15. jún 2025
@alison11

ovulácia nastáva keď je vajíčko 22-24mm keď cítiš bodavú bolesť len ako pichnutie vo vaječníku a potom bolesť v podbrušku a vlhko býva vtom čase,ja to zvyknem takto cítiť sú ženy ktoré ztoho necítia nič ale počas ovulácie musí byť hlien bez toho hlienu spermie neprežijú a nevedia plávať k vaječníku a teda nemôže dôjsť o oplodneniu vajíčka.Tak si potom mala ovuláciu skôr,mne veľa krát podľa sona a výpočtou lekára nebola ovulácia vtedy môže sa aj to stať že nepraskne vajíčko a ovulácia nenastane vôbec ale zcystatie vajíčko a nastane PCOS čo som mala tiež roky pred liečbou z Duphastonom.

@alison11 no ja som bola u dr 13dc to mal folikul 13mm. Ak by sme rátali že narastie 2mm za deň. Tak okolo 17 dc by mal mat okolo 21mm. 17 dc bolo iui a vtedy som sa pýtala dr že či bola ovulacia a on že ešte len bude. No len ten hlien som už nemala minimálne deň pred iui. Na 14dc sme mali sex vtedy ešte bol prítomný hlien.. potom ta iui. Bolesti som mala celkovo od zákroku, take bodave alebo ťahavé mierne bolesti podbruska.. takze ani neviem či prebehla ovulacia.. na veľkosť folikulu v deň iui som sa nepýtala. Len na tu ovulaciu

autor
15. jún 2025
@alison11

@alison11 ale čítala som že niekto v deň ovulácie má sucho alebo deň po ovulácii. Škoda že nebolo ešte jedno kontrolné sono že či ovulacia prebehla či tam je to žlté teliesko.. ale napr krčok maternice mám momentálne nízko a je dlhy, to by malo byť tak po ovulácii, nikdy som ho takto nízko nemala

alison11
15. jún 2025

Tak držím palce.Mne sa synovia podarili vtedy keď som bola najlhkejšia a toho hlienu bolo zakaždým pri utretí a chuť na milovanie najviac.

autor
15. jún 2025
@alison11

Tak držím palce.Mne sa synovia podarili vtedy keď som bola najlhkejšia a toho hlienu bolo zakaždým pri utretí a chuť na milovanie najviac.

@alison11 ja som hlien mala len vnútri, nikdy nie pri utreti na wc. Ak bude treba ďalšie kolo stimulovať ovulaciu tak skúsim nejako posilniť hlien možno to bude treba. Napr grepovu stavu som čítala že je dobrá na hlien. Tak len dúfam že ovulacia bola

alison11
16. jún 2025

Držím palce áno grepová Šťava mne aj radler Grepový pomáhal 🙂

autor
16. jún 2025
@alison11

Držím palce áno grepová Šťava mne aj radler Grepový pomáhal 🙂

@alison11 ak to teraz nevyjde tak vyskúšam.. je mi divne že deň pred ovu prestal hlien.. ktoré dc si pila?

patriciaa_
17. jún 2025

Ja som napríklad mala posledný cyklus na 16dc naťahovaci hlien čo má tiež prekvapklo a potom dva dni vlhko podľa bazalnej teploty mi apka zaznacila ovuláciu na 18dc, 17dc sme mali styk, a podarilo sa, zatiaľ nemám potvrdené este lekárom... každopádne takýto hlien mávam možno raz za rok mne nikdy nezaberal grep aj keď som ho pila viacero cyklov 😀 len ma z neho krútilo 😀 a alchemilka mi tak natiahla cyklus že m to tiež nerobilo dobre... A teda nečakala som pozitívny test lebo takto sme to skúšali za tie dva roky snahy mnoho krát pred ich počas aj po ovu... 🙈 S grepom s ananásom s gélom s čímkoľvek 😀 každopádne veľmi veľmi držím palce 🙏🏼

autor
17. jún 2025
@patriciaa_

Ja som napríklad mala posledný cyklus na 16dc naťahovaci hlien čo má tiež prekvapklo a potom dva dni vlhko podľa bazalnej teploty mi apka zaznacila ovuláciu na 18dc, 17dc sme mali styk, a podarilo sa, zatiaľ nemám potvrdené este lekárom... každopádne takýto hlien mávam možno raz za rok mne nikdy nezaberal grep aj keď som ho pila viacero cyklov 😀 len ma z neho krútilo 😀 a alchemilka mi tak natiahla cyklus že m to tiež nerobilo dobre... A teda nečakala som pozitívny test lebo takto sme to skúšali za tie dva roky snahy mnoho krát pred ich počas aj po ovu... 🙈 S grepom s ananásom s gélom s čímkoľvek 😀 každopádne veľmi veľmi držím palce 🙏🏼

@patriciaa_ ten natahovaci hlien priesvitny, som mala aj ja ale deň pred ovu sucho. Normálne to nechápem a nečakala som to 😆 takze dúfam že ovulacia prebehla.. tak to potom gratulujem ☺️

autor
7. okt 2025

Nakoniec ovulacia musela prebehnúť, otehotnela som hneď na prvý krát, už som v 20tt ❤️

patriciaa_
7. okt 2025
@anonym_autor

Nakoniec ovulacia musela prebehnúť, otehotnela som hneď na prvý krát, už som v 20tt ❤️

@anonym_autor super krásne tehu prajem, ja som vtedy doplnila ďalšiu teda tretiu čiarku k potratom ...bohužiaľ. ..

autor
7. okt 2025
@patriciaa_

@anonym_autor super krásne tehu prajem, ja som vtedy doplnila ďalšiu teda tretiu čiarku k potratom ...bohužiaľ. ..

@patriciaa_ no až take krásne tehu to nieje, furt nejaký problém.. ale dúfam že dotiahneme do úspešného konca, vôbec si tehu neužívam 😩 vždy som si myslela že tehu si užijem, a opak je pravdou. Ale musíme to zvládnuť, už sa tešíme na nášho chlapčeka ❤️
Ach to má mrzí, že ste o to prišli 😥 budem držať aby sa vám to podarilo čo najskôr a bez komplikácií ☺️

bluka2
7. okt 2025

Kolko mas rokov? Ja som ten hlien mala pritomny aj v den ovulacie asi tak do 35 rokov, potom sa tie dni plodneho hlienu skratili a uz mi vzdy konci den pred ovulaciou. Ale potesim ta, otehotniet sa da aj tak, aj ked to teda nebolo na prvy druhy mesiac ako kedysi 😉

autor
7. okt 2025
@bluka2

Kolko mas rokov? Ja som ten hlien mala pritomny aj v den ovulacie asi tak do 35 rokov, potom sa tie dni plodneho hlienu skratili a uz mi vzdy konci den pred ovulaciou. Ale potesim ta, otehotniet sa da aj tak, aj ked to teda nebolo na prvy druhy mesiac ako kedysi 😉

@bluka2 ja mám 30, ale dakedy som nesledovala či mám hlien a ovulaciu, keď som začala sledovať ovulaciu tak pri pcos som nemavala vôbec (mnohokrát počas cyklov som bola u dr či bude ovu) proste za celu dobu snaženia, žiadna ovu, žiadny hlien. Toto bola moja prvá ovulacia aj hlien ktorá došla po užívaní letrozolu, teda nastala ovulacia a ja som otehotnela aj napriek tomu že zrejme v deň ovu hlien už nebol. Ale zas boli sme na iui kde pichli v ten deň spermie do maternice