icon

Je sebecké mat dieťa v 39. rokoch ženy a v 43. rokoch muža?

14. dec 2020

Nie je sebecké mat dieťa v 39 partner 43 voči dieťaťu? Prosim hlavne názory tých báb ktoré sa bud narodili rodičom v neskoršom veku alebo ak maju samé deti v vyššom veku.
Pripadne v akom veku ste rodili vy a koľko mal partner. Viem je tu viac diskusii na tuto tému aj som čítala. Aké myšlienka mat dieťa ma neopúšťa no na druhej strane uvažujem ci je to správne ci budeme mat dostatok energie a ci to uz nie je neskoro mame jedno dieťa o druhé sme prisli.

Strana
z3
ivkazba
14. dec 2020

Ja mám 42, rodiť budem už ako 43 ročná a necítim to ako sebecké voči dieťaťu. Mám kde bývať, som zabezpečená, fyzicky sa necítim staro, energie mám podľa mňa viac ako niektoré lemravé puberťáčky.

juliatriscova
14. dec 2020

určite to nie je sebecké.........niektoré páry nemôžu mať dlho dieťa z rôznych dôvodov, tak prečo nie vo vyššom veku..........dieťa je Boží dar ...........

asia83
14. dec 2020

Veľmi všeobecná otázka. Treba zohľadniť xy faktorov na odpoveď. V prvom rade, či dvaja schválne čakajú alebo im je umožnené mat dieťa iba vo vyššom veku. V druhom prípade nie je o čom, nech idú do toho, nemôžu predsa za to, kedy to dieťa môžu mať. V prvom prípade by som to považovala za nerozumné. No dieťa je dar v každom veku.

thoughtfulweirdo
14. dec 2020

To, ci je niekto dobrym rodicom, urcite neurcuje jeho vek. Mna mali sice nasi skor, ale brat sa narodil, ked mala mama 41, teraz ma 7 a vobec nic mu nechyba, nasi si s nim aj futbal zahraju, aj po vyletoch stale chodia, aj ulohy pisu, skratka v 50ke robia vsetko, co aj v 30ke. A co sa tyka toho, do akeho veku sa starsi rodicia doziju, ved to nikto nevie. Nikto nema nic garantovane, ci rodi v 20 alebo v 40. Nezijeme v rozpravke, kde sa zomiera len na starobu, choroby a nehody sa bohuzial nevyhybaju ani mladym, takze toto je uplne zbytocne riesit 🙂

kristina2015
14. dec 2020

No pokiaľ sa podarí prečo nie ? Po 40 otehotnie prirodzene iba 5 percent zien a ak vy budete v tej 5 ke prečo nie ? 🍀🍀✊

amelie2017
14. dec 2020

Moj muz ma 41, bude mas skoro 42 ked sa babo narodi a nepride mi to sebecke. Svagor ma 47, jeho zena 38 a snazia sa o prve. Doteraz deti nechceli. A mam vela kamaratok, co rodili okolo 40.

ancovicka21a
14. dec 2020

Ja mam 39,vo februári oslavujem 40tku a par dni pred mam termin 😍 ocinko teraz oslávil 42..a pre nas oboch to bude prve bábätko a dúfame,ze este aspon jedno pribudne..a preco tak neskoro?ja preto,ze som mala roky problemy a myomami,ktore mi v predošlom vztahu bránili otehotnieť..vtedy som sa nad tym velmi trápila,ale dnes dakujem,ze nemam dieťa s ex..no a ocko nemal deti skor,lebo nestretol zenu,v ktorej videl matku svojho dieťaťa..a myslím,ze to vobec nie je sebecké,pretože dieťa ma prist do funkcneho a milujúceho vztahu..sebecké by bolo mat to dieťa za každú cenu,hoci rodičia nie su spolu šťastní..

pondelok01
14. dec 2020

Mna mala mama v 40tke, v tej dobe to bol celkom nezvyk, mala som kamosky, ktore mali tak stare babky ako ja mamu. Ale mne osobne to neprekazalo, vzdy som to brala len ako taku pikosku. Navyse mama zrejme vdaka tomu ostala dlhsie aktivna, fyzicky aj mentalne. Mam teraz taku susedu, povazujem ju za staru babicku, a sokovana som zistila, ze je o rok starsia od mamy, pridu mi ako ina generacia, vizualne aj mentalne.

lyci
14. dec 2020

mna toto trapi uz od 33, lebo som si nevedela najst partnera. v 35 som nasla konecne otca mojho dietata a v 37 sa nam narodilo najuzasnejsie babatko na svete. citala som dake komenty od ludi, co maju starsich rodicov a su s tym vacsinou ok. jednoducho si na tu situaciu zvykli a vedia, co ich caka, ze v 20ke budu mozno vodit rodicov po lekaroch a pod. mna viac trapi, ze pravdepodobne neuvidim, co z nich vyrastie, ake bude mat povolanie, zenu, deti. a sme taki super rodicia, ze aj ja by som chcela byt nase dieta 🙂

danielahamar
14. dec 2020

Ja mam 38 a tri týždne pred termínom a muž ma 43, ale my už máme deti 17r. a 14r., toto je naše tretie

janezz
14. dec 2020

Ja mám 32 a manžel 42, už máme 6 ročné dievčatko a teraz som znova tehu. Tiež sme počúvali komentáre, že on už je starý a že sme mali skôr druhé riešiť. Každého je prd do toho, aj keby mal o 10 viac. Je to na každom z nás. Niekto má silu, energiu a trpezlivosť aj vo veku, keď ini už nie.

petamich
14. dec 2020

ja mam 34 a moj najmladsi brat ma 10 🙂 mamina ho mala s novym partnerom po 40tke a teda vyzera, ze ma energie celkom dost, uprimne prospelo jej ze tak chronicky nebaziruje napr. na tom aby bolo upratane atd. nam to ako deckam riadne liezlo na nervy, teraz je akoby som to povedala, vacsia flegmaticka :D a to ich ma dvoch 10 a 13 a pritom mohla mat "pokoj" ja mam 34 a brat 30 a sama teraz cakam prve dieta, kedze vhodny partner, s ktorym by som si vedela predstavit spolocny zivot a deti, sa nejako dlho nezjavoval

jelenec448
14. dec 2020

Ja mám 42 rokov a posledný syn sa mi narodil v 41tke, pred desiatimi mesiacmi. Starší dvaja majú 14 a 12 rokov. Malého zbožňujú, hrajú sa s ním, postrážia ho, keď treba. Tehotenstvo bolo úplne úžasné, rada na to spomínam, ako som si to užívala. Partner má 41, je to jeho prvé dieťa...Malý bol naplánovaný, vôbec sme sa toho nebáli. Energie mám možno menej ako pri prvých deťoch, ale keďže mi pomôžu s malým a cez víkendy môžem dospávať vďaka partnerovi, tak nie je problém. Neobávam sa ani ďalších rokov, nie je dôvod.
Určite do toho ísť, ak sú podmienky a túžba po dieťati, neoľutujete. 😉

denden77
14. dec 2020

ja mam sice 34 ale chlap 43.. sice sa smejeme, ze by bolo fajn mat aspon o 5 rokov menej.. ale to by sme asi chceli vsetci, bez ohladu na deti 😊

tami2014
14. dec 2020

Moja mama ma mala v 38. Teraz ma 71r. Nikto by jej ten vek neuhadol. Vdaka vnucatam nema cas starnut.
Nikdy som nerozmyslala nad tym, ci by som chcela mladsiu mamu ani ake by to bolo.
Ocino zomrel, ked mal 50r.

zuzudrnda
14. dec 2020

36,5 prve a uzivam si drobca. Urcite nie je vovasom veku na mieste otazka,ci to nie je sebecke. Ak sa citite fyzicky a emocne ok, drzim palce, do toho! 😉 U nas jedina nevyhoda starki. Rodicia uz maju svoj vek, radi svoju pohodu a vnuca si ich moc neuziva. Moja babi mala 48,ked som sa narodila. Bola uzasna a so dedusom som si ich dlho uzila. Robili nam cele detstvo,milion zazitkov. Este vladali.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
andrea169
15. dec 2020

@ancovicka21a aj mne sa narodil Tomáško v 39 rokoch a vo februári som mala 40 😀.

zuzkalujza
15. dec 2020

Ja mám 41, priateľ 31 a na miminku usilovne pracujeme. Určite mi to nepríde nezodpovedné voči nikomu. Prvé dieťa som rodila ako čerstvá 20-tnička, druhé v 32, a ak sa podarí tak tretie nie skôr ako v 43. Tehu v každom veku je úplne iné, má svoje + a -. Ak sa na to cítiš vôbec nerieš.....

nikiki29
15. dec 2020

Mám 2 podobne prípady v blízkej rodine ... matka 38 otec 43, dieťa má zatiaľ 8 a všetko ok. Druhý matka 40 otec 50 prvé dieťa a teraz má 18 a nemyslím si že má z toho nejakú ujmu. Nikto sa zatiaľ nesťažuje 😉

amadea3
15. dec 2020

my mame podobnu situaciu vo vzdialenejsej rodine...tiez si muz nasiel partnerku az v case, ked si myslel ze uz zostane sam, babo sa im narodilo nedavno, obaja par rockov cez 40.. myslim si, ze toto vekove posuvanie ovplyvni generaciu deti ich deti... ked matka porodi v 40r a potomok bude drzat podobny trend, hrozi ze vnuca babku riadne ani nespozna a o nejakej “vypomoci” pri vnucatach (napr. pri chorobe alebo letnych prazdninach...za takyto servis som napr. ja velmi vdacna) nebude moct byt rec. Plus sa dostavi sendvicovy efekt- ked takmer dospele dieta este bude hodne zavisiet od pomoci rodicov, no zaroven budu rodicia okrem dospievajucich deti musiet riesit aj vlastnych starnucich rodicov (a s tym spojenu zdravotnu a socialnu starostlivost).

ancovicka21a
15. dec 2020

@andrea169 aky fešák 😍 tak aj tebe to vyšlo ako mne..sranda 😊

andrea169
15. dec 2020

@ancovicka21a áno , ale je to môj druhý syn po 20 rokoch . Držím palce ✊❤️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
luciannka83
15. dec 2020

Nweozumiem preco by to malo byt sebecke,...

autor
15. dec 2020

ďakujem Vám veľmi pekne za príspevky. Veľmi ma to povzbudilo.

sebecké preto, lebo na túto tému som tu čítala veľa diskusií a po prečítaní, že deti budu mať na stužkovej babku s dedkom som sa zamyslela, že to by som nechcela svojmu dieťaťu urobiť, aj keď jedného máme má 9r, tiež vekový rozdiel 10rokov ako budu na seba reagovať.
Žiaľ skôr to nevyšlo a teraz to cítim takto, zrejme posledná šanca a váhanie či áno či nie.

zuzanka.zuzu
15. dec 2020

@asia83 prečo by sa malo "zohľadňovať" či schválne čakajú alebo im je umožnené mat dieťa iba vo vyššom veku? aký je v tom rozdiel akí budú rodičia?

autorka - ja mám "starých" rodičov a JEDINÉ momenty kedy som si to uvedomovala boli tie, keď moja mama sama bedákala ako je ona už v v 50 stará na zmeny zamestnania, že ona tu už chce zostať do dôchodku - mimochodom v 57r menila aj prácu, aj sa sťahovala do iného mesta 😀 a furt v tom "babičkovskom" dôchodku (ako bola moja babka) nie je 😉

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
acrobaleno
15. dec 2020

Boze, kto vam toto tlaci do hlav? Aka sebeckost? Ze budete stari rodicia? Je sebecke nemat deti, je sebecka mat iba jedno doeta...podla koho? 🙄

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3