icon

Je väčšia presnosť ovulačných testov ráno?

24. okt 2024

Ahojte, kto sa vyzná v ovulačných testoch 🙂
Nemyslela som si, že ja budem z tých, čo budú fotiť testy, ale som, lebo sa chcem poradiť.
Je to v poriadku, keď doobeda je čiarka výraznejšia ako večer? Testy som fotila niekoľko dní v čase ovulácie - zakaždým doobeda (nie úplne prvý moč, ale cca 2 hodiny po zobudení) a potom podvečer. Vľavo sú testy z doobedia a hneď vedľa vpravo podvečer v ten istý deň. Na fotke sú 3 dni, no deň predtým bolo to isté. Čiže druhá rada vľavo - je pozitvny test? Na ďalší deň už slabol, tak potom som to nejak neriešila. Poraďte, je v poriadku takéto kolísanie LH hormónu alebo je to len koncentráciou moču??
Ďakujem.

Je väčšia presnosť ovulačných testov ráno?
autor
24. okt 2024

Oprava - Testy som robila niekoľko dní v čase ovulácie, nie fotila.

yeon_bouw
24. okt 2024

Áno, kolísanie hladiny LH je úplne normálne. Pred uvoľnením vajíčka hladina LH prudko vzostúpi a potom zase rýchlo klesá. Z tvojich testov mi prostredný vľavo príde asi najbližšie k pozitívnemu, hoci sa mi zdá, že možno mu ešte trošku chýbalo.

autor
31. jan 2025

Píšem znova. Prosím, poraďte, je pozitívny druhý test odspodu? Všetky sú robené medzi 9-10 hod. (nie teda z ranného moču). Ja neviem, prebehla ovulácia, keď nie je čiarka tmavšia ako kontrolná?
@yeon_bouw

yeon_bouw
1. feb 2025

Este tomu trochu chýbalo. To si si robila medzi 9-10 doobeda? Mne väčšinou vychádzali pozitívne okolo 15-16tej. Od toho októbra si sa trafila aspoň jeden mesiac? Že kedy aspoň cca

autor
1. feb 2025

Ǎno, všetko v tom čase doobeda. Minulý mesiac som mala anovulačný, to viem na 100%, mesiac pred tým neviem, lebo som poriadne netestovala. Predtým som mala čo viem asi 3x pozitívny test, ale neviem či čiarka bola takáto alebo tmavšia. No viem, že menzes po takomto teste som dostala za 13-14 dní a mal aj normálnu dĺžku a intenzitu. Tak neviem. žeby som netrafila úplný vrchol? Neviem či si o tom myslieť 😕

yeon_bouw
1. feb 2025

Tak skús možno ešte spraviť testy poobede, či nemávaš vzostup LH práve vtedy. Alebo potom odkontrolovať ovuláciu priamo u gynekológa. Mne môj gyn vždy povie počas preventívky, len tak informačne, že vidí blížiacu ovuláciu a aj z ktorého vaječníka. Ale samozrejme, to, či sa vajíčko potom naozaj uvoľnilo, nevie, to by som musela prísť cielene. Tak by si to mala asi úplne najistejšie, že či teda sa len nevieš trafiť, alebo tam je nejaký iný problém.

autor
2. feb 2025

@yeon_bouw ďakujem.