icon

Je vhodné plánovať dieťatko v tejto?

nikaika
19. apr 2022

Chcem sa spýtať na váš nestranný všeobecný názor, bez kadejakých dlhých diskusii.. Čo si myslíte o tom : " V tejto zvláštnej dobe plnej strachu a neistoty plánovať dieťatko alebo radšej počkať "? Ako to beriete vy? tak všeobecne...
Ďakujem za každý názor k otázke 😊

Strana
z3
tamichloe
20. apr 2022

@nikaika keď začal covid, nechápala som ,ako sa mohli niektorí rozhodnúť pre dieťa....predsa mamičky chodia na pravidelné vyšetrenia....odbery ...sona....neustálu kontakt s lekármi....nevedelo sa čo bude....
Ja by som nechcela dieťa v tejto dobe odkedy začal covid.....mám už dve dospelé deti,a 11 ročné.....no a v tom covidovom období nám oznámila aj dcéra s priateľom ,že bude bábo..... plánované.....veľmi sme sa potešili.....no ten strach za celé tehu........nebolo to ľahké.......
No a po pôrode prišla domov a keď mala malinká 5 dní musela ísť dcéra naspäť do nemocnice ...my sme sa starali s mm o novorodeniatko.....po príchode domov....priateľ dostal covid,dcéra to tiež chytila cca 9 dní po pôrode....doma novorodeniatko.....bolo to veľmi ťažké obdobie..... našťastie všetko dopadlo ok🙏🙏🙏
Určite by som dobrovoľne do toho nesla.
Teraz sa to už všetko pouvolnovalo.....no treba rátať s tým ,že v septembri to tu máme opäť.....
( Je to môj názor......áno ,aj kedysi tu bolo to i ono a deti sa rodili ...je to na každom ako sa rozhodne)

yoxinka
20. apr 2022

@scila
Hrozba jadrového útoku bola reálne celú studenú vojnu. To nám zahŕňa cca roky 1947-1991. Plus v roku 1986 buchla jadrová elektráreň. Stavím sa, že si sa narodila v týchto hrozných časoch 🤷‍♀️😉.

ludkasjankom
20. apr 2022

@nikaika moja druhá dcéra vznikla a narodila sa za korony, krátko po tom co na ňu zomrela moja babka a ujo. Ona bola presne to, čo moja rodina potrebovala. Deti nie sú len starosť, ale aj radosť a požehnanie, a tak ako to tu už bolo spomenuté, sú naša nádej a bez nich niet budúcnosti. Ja by som do toho rada išla znovu.

scila
20. apr 2022

@yoxinka neviem nakoľko si v tej dobe ľudia uvedomovali hrozbu jadrového útoku, ale rodičia detí, ktoré sa im kvôli výbuchu v Černobile narodili s rôznymi deformáciámi, keby vedeli, čo im hrozí, by určite deti vtedy nesplodili. V našom okolí to bolo dieťa, ktorému chýbalo predlaktie a prsty malo hneď za lakťom.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
cucoriedkacucoriedka
21. apr 2022

@sense presne tak.z duše mi píšeš

andreatytler
21. apr 2022

@nikaika Bud dieta chces a vtedy ta neistota zo sucasnej doby nezastavy, alebo nie si rozhodnuta ze dieta teraz naozaj chces a tak by som radsej pockala ak ta do toho netlaci vek.

vevesh
21. apr 2022

@nikaika moj muz a vsetci jeho surodenci a velka drviva vacsina bratrancov a sesternic sa narodili pocas vojny a vyrastali vo vojnach. Dokonca si muz "uzil" aj vazenie v detstve, o chlp unikol chemickym utokom atd.... A boli planovani. A dakujem svokre, ze sa nad tym nezamyslala, co by bolo keby bolo.....

zuzitko74
21. apr 2022

Ja som rada, že takéto rozhodovanie zostáva súkromným rozhodnutím každého páru. Nech už sa na nich ten opačný názorový tábor díva akokoľvek. Tak to má byť a dúfam, že to tak aj navždy zostane.

matulayova
21. apr 2022

Určite je ten správny čas!

sandra811
21. apr 2022

@nikaika o bábätko sa snažíme vyše dvoch rokov, beháme kade tade po vyšetreniach, naša túžba je veľká, takže určite nebudem materstvo odkladať o nejaké ďalšie roky 😊 nikdy nie je ten správny čas, vždy sa nájde nejaký dôvod prečo nemať

1mimka18
21. apr 2022

A kedy je vhodne planovat dieta? Kedy je spravny cas? Ja som v 5tom mesiaci a nelutujem a nikdy nebol vhodnejsi cas ako je pre nas teaz😇

stanislavicenka
21. apr 2022

@nikaika mne sa mozno "lahko" hovori, ked mam 2 deti. Ale ja sa bojim, a neskutocne aj o tie dve, hlavne, v akom svete budu zit. A neznasam tie komentare typu, ze deti sa rodili aj v zlych casoch, a aj sa rodia🤦. Bojim sa, kde a hlavne s kym vudu zit nase deti, ked mi az sanka pada, ako sa ludia dokazu spravat v dnesnej dobe, horsie k sebe ako zvierata,ked niekomu zavidia vojnu, ci chorobu🤦. Je mi z toho fyzicky, aj psychicky tazko, pretoze my doma deti ucime uplne prirodzenej pomoci tym, ktori to potrebuju. A deti maju v sebe prirodzene Dobro, a same citia, co je, a co nie je dobre. Takze tvoj strach je opravneny. Este na margo poznamky typu, ze deti sa rodia aj vo vojnovych zonach, ci v rkajinach tretieho sveta, tam asi ludia zabudaju, ze zena nema moznost neporodit dieta, ak bola znasilnena. Vela sil. A hlavne, pocas tehotenstva, ci tesne po porode su vsetky emocie este viac vybicovane. Treba mysliet aj na to. Drzim palce

mircalla
21. apr 2022

@pribinak Fico tu strasi aj teraz...odkedy je v opozicii, vyraba taku propagandu a siri taku nenavist, ze des. Teda uvidime po vcerajsku...ale zase Marosko je tu este

@nikaika Keby som sa mala znova rozhodovat, u nas uz nie. Na moj vkus tu zije prilis vela hlupakov, ktori su schopni verit uplne neuveritelnym veciam a neuveritelnej propagande. Takze najskor by som sa asi musela odstahovat do zahranicia a vybudovala si novy zivot. S detmi sa to uz tazsie riesi. Pre mna je tato krajina uz na to tak zle, ze posledny nech zhasne. Slovensko uz pre mna nie je krajina, kde by som chcela zit, posledne 2 roky ukazali, aky odpad tu zije...cest tym slusnym ludom, co tu stale su

pribinak
21. apr 2022

@mircalla aspoň niekto pochopil, ďakujem 😊😊

mircalla
21. apr 2022

@lilope Nuz fanusikov Fica sa tento komentar asi dotkol, rozumiem....A ano strasil a strasi doteraz.....

Strana
z3