icon

Kedy je čas konzultovať problémy s počatím dieťaťa?

1. apr 2025

V auguste som vysadila antikoncepciu, odvtedy sme mali nechránený styk, ale nesledovala som si ovuláciu a pod. Od tohto roka si sledujem aj ovuláciu, snažíme sa a zatiaľ nič. Máme 32, 34 rokov. Kedy by sme to mali ísť riešiť k dr? Čím začať? Prosím, kto máte skúsenosti. Myslíte, že to môže mať niečo spoločné s 6ročným užívanim tbl? Mala som gyn, ktorá mi ich ani nechcela predpísať, vraj budem mať v budúcnosti problém - vysmiala som ju, a vymenila, teraz to mám bohužiaľ stále v hlave. Ďakujem

lucia13022023
1. apr 2025

Tak je len apríl, podľa mňa to riešiť ešte nemusíte.

mamamasama
1. apr 2025

Od augusta by som už začala riešiť. Vyšší vek. Nie je na čo čakať.

gabriellka
1. apr 2025

Ja by som to práveže začala riešiť. Vec zbehni ku gynekologicke a ona už bude vedieť ako postupovať. Ja som po pol roku snaženia spomenula dr že stále nič. On povedal že základne vyšetrenia mi porobi a keď sa nám do roka nepodarí tak on potom posiela do car. Podarilo sa

barka1
1. apr 2025

Bola som na tom velmi podobne. Moja dr.ako prvý krok doporučila sledovat BT, aby som zistila, ci ovulujem. Aj tak sme sa snažili asi rok. Dohodli sme sa potom, ze v septembri pojde mm na spermiogram. V auguste som si našla pozitivny test. Som rada, ze to šlo bez CAR a hormonov.

vkatush
1. apr 2025

Máte už vek. Ja by som to už riešila, po polroku snaženia je čas. Dať si urobiť testy obaja, či náhodou nie je niekde problém.

sisska96
1. apr 2025

Tk čo už. Je to už aj vekom a aj dlhodobé užívanie HAK. Už len dúfaj aby ste nemuseli platiť tisícky eur za umelé oplodenie

beata_k
1. apr 2025

Takze sa snazis 3 mesiace kedze si predtym ani netusila kedy mas ovulaciu. 3 mesiace su malo. A nie, nie si taka stara aby si hned utekala do CAR. A s HAK to nema nic.

maryetta
1. apr 2025

@beata_k od augusta. Takze cca pol roka. Nevieme ale ci jej nabehol cyklus normalne.
Kazdopadne.... aspon co som citala.... tak to trva kym sa organizmus od hormonov "ocisti".

beata_k
1. apr 2025

@maryetta Ovulaciu si sleduje od tohto roku. Dovtedy to bolo len take strielanie od boku.

luckabambulka
1. apr 2025

Ako pise beata_k s HAK to nema absolutne nic spolocne. Ja som otehotnela po 19rokoch pouzivania HAK hned na 2hy mesiac aj to prvy mesiac sme sa pokusali "naslepo" bez testov a sledovania BT. Dokonca su studie, ze po vysadeni HAK je vyssia sanca otehotniet. To len na margo tvojich vycitiek. Urcite si nic nevycitaj, HAK za to rozhodne nemoze. Ale chapem tvoju naladu hoc aj ked niekto povie, ze "len" po 3m snazenia. Drzim vam palce!

any_soj
1. apr 2025

Ovuláciu máš potvrdenú teplotným vzostupom alebo sonom? Lebo napríklad pozitívny ovulačný test neznamená, že prebehla.
Lutealna fáza (od ovulácie do začiatku menštruácie) ti trvá dostatočne dlho? (Aspoň 12 dní?)

michaela329
1. apr 2025

Najskôr skús chodiť dva tri cykly na folikulometrie a plánovať styk, a potom hneď CAR. Žiadne , že rok čakaj - už ste 30 mali. Ja s ovuláciami ako hodinky som strácala čas a skúšala do nemlátom. Pričom som dávno mala byť v CAR. Vedia lepšie vyšetrenia urobiť ako Tvoj Dr. a samozrejme aj spermiogram (rovno robte s DNA fragmentáciou, bežný nemusí ukázať problém).

parvinka0001
2. apr 2025

Určite by som nečakala . My sme začali riešiť keď ja som mala 23 a poradilo sa až o 5 rokov .nie každý chce mať neskoro deti.

snowflakenel
2. apr 2025

Roes cim skor. My sme.cakali 4 roky.

michicka
2. apr 2025

Z vlastnej skúsenosti by som ani nečakala rok. Nedaj bože zistia niečo a naťahuje sa to ďalšie mesiace… minimálne hormonálnym profilom by som začala a sledovaním cez STM metódu. Tam zistíš či funguješ… či prebieha u teba ovulacia..

any_soj
2. apr 2025

@michicka presne. A dodám, že super systém je ako riešia doktori z plodar.sk.