Kedy mám očakávať ovuláciu pri folikule 18 mm?
Ahojte, prvykrat som si robila ovulacny test, na folikulometrii vcera som mala 18mm folikulu 🙂 kedy asi mozem ocakavat ovulku? Mam aj mokry vytok. Dakujem, prikladam foto
@laura19102
@laura19102 ja keď som bola u doktora tiež som mala folikul 18 mm ... Na druhý deň som si spravila ovu test a ten mi ukázal toto (viď foto) takže som ovuláciu mala nasledujúci deň
@laura19102 tá čiarka je dosť slabá oproti kontrolnej
Pri ovulačných testoch musí byť prvá čiarka rovnako silná alebo až silnejšia ako kontrolná. Vtedy ide o pozitívny test a od toho momentu prebehne ovulácia v rozpätí 12-48 h
@nika_val
@valentinaaa5985 dakujem dnes som si robila test znova z ranneho mocu a ta ciarka je este slabsia 😕 ja som ten folikul 28teho marca mala taky mensi ale gyn mi povedala ze mam prist 3.4. A tam som ho uz mala vacsi a povedala ze ten clostilbegyt zabera ze to ide dobrym smerom takze nechapem.. 😕
@laura19102 od dnes mam brat utrogestan kym mi nepride menzes okolo 15teho
@laura19102 aj ja som mala clostyl a takto narastol na 12 DC na 18 mm.... 10. Mám dostať menzes, dúfam že nepríde....a ovu test sa odporúča robiť poobede vtedy je vraj vysledok zretelnejsi, z ranneho moču je dobrý zas tehotenský test....
@valentinaaa5985 tak drzim palce a dufam ze ti fakt nepride 🤞🏼 budem skusat teda len poobede, dufam ze sa nam s priatelom zadari 😪😊
Ahoj, ovulacny test sa nemá robiť z prvého ranného mocu ale medzi 10-20:00 - stačí pred tým 2 hodiny nepit a necikat. Mne test vždy najlepšie vyjde okolo 11 hod. Aaa tu pre zaujímavosť 11dc som mala 15 MM folik - dalsi deň úplne slabý test a 14dc mal folik už 22 MM a bol zrelý na prasknutie - dostala som ovitrelle
@zanzilady dakujem 🙂 ja som vcera bola 21dc ked som robila ten test a menzes som mala od 15 do 21 marca.. nie je to neskoro na ovulaciu?
@laura19102 nieje to ukážkové ale aj ja som už mala ovulaciu neskôr pred 2 mesiacmi asi 25 dc 🙂 hlavne že prebieha
@zanzilady sa mi zda ze to je tmavšie? Robeny teraz 😄
@laura19102 áno áno vyzerá že strávil, ešte by som urobila aj dnes okolo 11 🙂 uvidis ako bude vyzerať daj vedieť
@zanzilady no teraz to mam uplne ze najslabsie, nechapem tomu 😕 ani som 2h moc nepila ani som necikala, ale teraz som v moči mala male kusky utrogestanu, nemoze to ovplyvnit?
@laura19102 ak si tento posledný robila dnes okolo 5 a ten včera poobede tak sa moze stať že si nezachytila vrchol 🙂 a prečo si dávaš utrogestan ? Akože hovorí sa že utrogestan blokuje ovulaciu, takze ak si ho dávaš môže byt že ovu neprebehne
@zanzilady ale styk som mala v piatok a nedelu takze som to asi stihla ci? Prepac ak ta otravujem ale nemam sa s kym o tomto poradit som neskusena je to moj prvy cyklus co som mala folikulu 🙂 utrogestan mi predpisala gyn od soboty tejto co bola vaginalne rano a vecer.. takze neviem, to som ani nevedela ze to blokuje 😅
@zanzilady mam ho brat az do 15teho a ak mi pride menzes mam napisat ze ak neotehotniem tak mi nasadi znova clostilbegyt
@zanzilady a testy som si robila dnes 2 jeden o druhej a druhy o piatej ale ten o druhej bol este viac slabsi nez posledny
@laura19102 no utrogestan sa vždy dáva až po ovulácii. Takze ak si mala vo štrvtok folikul 18mm a rastie cca 2mm za deň a praská vo veľkosti 18-24mm (ako u koho) tak je možné že tebe proste praská skôr. A tým pádom že Dr nevie kedy ti praská maoa dať utrogestan až od napr pondelka a pred tým ti mala urobil Sono či naozaj praskol. Takto mi to príde z jej strany nie úplne dobre odhadnúť. Ja som napr mala v pistok folikul 22mm pozitívny test - potom pichnute ovitrelle (toez v pistok)na prasknutie folikul a utrogestan mi kázala dávať až od nedele. Sby sk bola istá že ovu prebehla. Tebe by som odporučila merať Bazalnu teplotu, aby si na 100% vedela kedy si tu ovulaciu mala a až potom si dať utrogestan. Lebo v tvojom prípade si myslím že bohužiaľ si ovu nemala a tým že beries už utrogestan už ju ani nebudeš mat teraz. A príde rovno ms. Vo sa týka sexu - keby bola ovu tak ste to stihli úplne ukážkovo. A samozrejme Dr je Dr ale myslím že toto nebolo dobre rozhodnutie.
Asi by som na tvojim mieste zavolala v pondelok, že si si robila ovu testy, a že proste podľa nich si tu ovulaciu nemala, nech ti urobí Sono či prebehla. Budeš potom asi kludnejsia
@zanzilady okej dakujem si zlata ze si mi to takto vysvetlila 😊 keby nahodou ze mi dojde ms tak este mozem skusit treti cyklus clostil.. vtedy uz budem fakt ze vsetko skusat co sa da 😅
@laura19102 tak test negativny... Zacnem užívať zac od 5DC clostyl, a sestrička mi poradila vitamíny tak som si ich kúpila... Dúfam že sa nasledujúci cyklus zadarí aj tebe aj mne
@laura19102 jasne nemáš za čo 🙂 kľudne potom zas napis, ono je to celkom zložité všetko 😅aaaa ako dlho sa snažíte ?
@valentinaaa5985 to ma mrzi :/ drzim palce 😊 buduci cyklus to urcite vyjde 😁
@zanzilady realne sa snazime tento cyklus prvykrat, inak mame nechraneny sex 2 roky.. 🙂 lenze ja som nevedela co vsetko to obnasa aby zena vlastne mohla otehotniet, mala som nepravidelnu ms, pred rokom som zacala to cele riesit u gyn, ms sa mi ako tak upravila mam ju pravidelnu, lenze nikdy som u seba nevidela ze by som mala nejaky vytok aky treba pri ovulacii takze si myslim ze som ani nikdy ovulaciu nemala, zistili mi štitnu, mam len trosku od normalu zvysene ale ked chcem babo tak musim to mat nizsie ale uz sa mi aj to dava dokopy podla vysledkov, mam PCOS este do toho 😅 beriem aj metformin zevraj to zenam pomaha s ovulaciou ale na sebe som nikdy nic nevidela a beriem ho uz 4-5 mesiacov
@zanzilady prvykrat ked som brala clostil tak mi to nezareagovalo, az teraz.. dufam ze mi prebehla ovulka ked som to mala ten tmavsi test trosku, ale radsej sa na to nebudem upínať.. aj ma niekedy pichá vo vaječníkoch občas 🙂 uvidime nestracam nadej
@laura19102 no tak dobre že ste sa tomu začali visc venovať 🙂 a inak k tomu hlienu nie každý ho cez ovu ma 🙂
@zanzilady a este ked som robila tie testy este predtym nez boli uplne slabe tak som mala ten vodnaty vytok ale teraz som sucha
@laura19102 vodnaty výtok je super. To určite značí príchod ovulácie. Ale teda ako som hovorila ten utrogestan si myslím že ju proste zastavil

@laura19102