icon

Kedy môžem spraviť tehotenský test po Duphasone?

lenka13332
Dnes o 10:44

Včera som bola na sone a bolo vidieť dva žlté telieska. Doktor mi dal duphaston. Bolo to na 17 DC. Kedy môžem spraviť test aby som vedela či sa zadarilo ?

anonym_57fa9e
Dnes o 10:46

Dve.
Test je najlepsie robit po meskani ms.

veselo_neveselo
Dnes o 11:05

@lenka13332 test najlepsie robit po meskani menzesu, aspon tyzden, nech sa zbytocne nestresujes keby sa len ovulacia posunula o par dni.

anonym_a47276
Dnes o 11:05

@lenka13332 najskôr pri týždeň meškajúcej MS,to už by mal spoľahlivo ukázať

anonym_0d2778
Dnes o 11:08

@lenka13332 keď ti bude meškať menštruacia

lenka13332
autor
Dnes o 11:09
@veselo_neveselo

@lenka13332 test najlepsie robit po meskani menzesu, aspon tyzden, nech sa zbytocne nestresujes keby sa len ovulacia posunula o par dni.

@veselo_neveselo a ako je to s duphastonom... Treba ho vysadiť v termíne očakávanej ms alebo brať ďalej ?

anonym_8991d4
Dnes o 11:43

pane boze... ved pri brani duphastonu ms nepride :D ,minimalne nie plnohodnotna... co je to tu radite... v case ocakavanej MS spravit test. v pripade pozitivneho pokracovat v uzivani duphastonu pokial lekar nepovie inak.. v pripade negativneho testu , vysadit, MS pride

anonym_cd6629
Dnes o 12:46

@lenka13332 Mnohí ani nevedia, o čo ide… Ako by jej mohla meškať menštruácia, keď užíva Duphaston? 🤔
Pri 12 DPO už mnohým ukáže čiarku spoľahlivý test s citlivosťou 10. Ja som užívala iný progesterón a mala som to tak, že som testovala okolo 12 DPO – ak sa objavila čiarka, pokračovala som v užívaní a o dva dni som test zopakovala. Ak bol úplne negatívny, prestala som ho užívať, pretože je jasné, že menštruácia „mešká“, keď ju tabletka vlastne nepustí.

anonym_57fa9e
Dnes o 12:53

Tak obycajny clovek so sedliackym rozumom predpoklada ze to chape a vie keby by jej normalne dosla ms a bude robit test po tomto termine.

janetinka27
Dnes o 14:26

Brala som duphaston a aj ovela kvalitnejsie progesterony desatrocia a ms moze prist aj ked uzivate duphaston. Duphaston/progesteron mi nikdy ms nezdrzal. Dokonca som brala duphaston 5 mesiacov v kuse kazdy den mesiaca, denne 3 tbl a mala som pocas tych 5 mesiacov normalne ovulaciu aj krvacanie.
Autorka, urob si test 11dpo a testuj az do terminu predpokladaneho prichodu ms.
Ps: autorka nemoze testovat tak ako zeny, ktore neuzivaju progesteron, potrebuje pokracovat v uzivani v pripade tehotenstva, preto musi testovat skor ako v case ocakavanej ms