Kedy môžem spraviť tehotenský test po Duphasone?
Včera som bola na sone a bolo vidieť dva žlté telieska. Doktor mi dal duphaston. Bolo to na 17 DC. Kedy môžem spraviť test aby som vedela či sa zadarilo ?
@lenka13332 test najlepsie robit po meskani menzesu, aspon tyzden, nech sa zbytocne nestresujes keby sa len ovulacia posunula o par dni.
@lenka13332 najskôr pri týždeň meškajúcej MS,to už by mal spoľahlivo ukázať
@lenka13332 test najlepsie robit po meskani menzesu, aspon tyzden, nech sa zbytocne nestresujes keby sa len ovulacia posunula o par dni.
@veselo_neveselo a ako je to s duphastonom... Treba ho vysadiť v termíne očakávanej ms alebo brať ďalej ?
pane boze... ved pri brani duphastonu ms nepride :D ,minimalne nie plnohodnotna... co je to tu radite... v case ocakavanej MS spravit test. v pripade pozitivneho pokracovat v uzivani duphastonu pokial lekar nepovie inak.. v pripade negativneho testu , vysadit, MS pride
@lenka13332 Mnohí ani nevedia, o čo ide… Ako by jej mohla meškať menštruácia, keď užíva Duphaston? 🤔
Pri 12 DPO už mnohým ukáže čiarku spoľahlivý test s citlivosťou 10. Ja som užívala iný progesterón a mala som to tak, že som testovala okolo 12 DPO – ak sa objavila čiarka, pokračovala som v užívaní a o dva dni som test zopakovala. Ak bol úplne negatívny, prestala som ho užívať, pretože je jasné, že menštruácia „mešká“, keď ju tabletka vlastne nepustí.
Tak obycajny clovek so sedliackym rozumom predpoklada ze to chape a vie keby by jej normalne dosla ms a bude robit test po tomto termine.
Brala som duphaston a aj ovela kvalitnejsie progesterony desatrocia a ms moze prist aj ked uzivate duphaston. Duphaston/progesteron mi nikdy ms nezdrzal. Dokonca som brala duphaston 5 mesiacov v kuse kazdy den mesiaca, denne 3 tbl a mala som pocas tych 5 mesiacov normalne ovulaciu aj krvacanie.
Autorka, urob si test 11dpo a testuj az do terminu predpokladaneho prichodu ms.
Ps: autorka nemoze testovat tak ako zeny, ktore neuzivaju progesteron, potrebuje pokracovat v uzivani v pripade tehotenstva, preto musi testovat skor ako v case ocakavanej ms

Dve.
Test je najlepsie robit po meskani ms.