icon

Kedy nastáva ovulácia pri meraní bazálnej teploty?

5. mar 2026

Ahojte, BT meram prvykrat. Nastala ovu podla vas v utorok? Oznaci aj appka v grafe ovu? Verila som, ze pride neskor (manzel je tyzden prec), kedze som nevystihla peak na teste, no netestovala som kazdy den. Sex bol v nedelu, takze ak bola v utorok, tak neviem, ci by to bolo uspesne a nejaka bojovnica by to dala. Toto je prvy cyklus po spontannom potrate a tak velmi si prajeme, aby to vyslo.

Kedy nastáva ovulácia pri meraní bazálnej teploty?
anonym_ed8402
5. mar 2026

@anonym_autor meraš ovulku vzdy v rovnaky čas ?
Ak teplota vyšla vyššie vyzerá to nádejne .. ak bol sex v nedelu a ovulácia by prebehla v útorok, je tam velka sanca, nakolko spermie prežijú niekoľko dní

autor
5. mar 2026
@anonym_ed8402

@anonym_autor meraš ovulku vzdy v rovnaky čas ?
Ak teplota vyšla vyššie vyzerá to nádejne .. ak bol sex v nedelu a ovulácia by prebehla v útorok, je tam velka sanca, nakolko spermie prežijú niekoľko dní

@anonym_ed8402 ano, prve 3 alebo 4 dni som merala rozne a potom uz v rovnakom case

anonym_8aacb9
5. mar 2026

@anonym_autor ovu byva v posledny den tej nizkej teploty, ked ide hore, uz je po.
Ja mam 1 dieta presne takto, ze sex 2 dni pred ovu a dalsie 4-5 dni pred ovu. Takze toto je velka sanca.

any_soj
9. mar 2026

@anonym_autor ako u koho. Štatisticky úplne najčastejšie je že ovulácia bola posledný deň nižších teplôt, čiže deň pred prvou zvýšenou. Ale môže byť, že teplota sa zvýši až neskôr - ja napríklad ak mám ovuláciu v pondelok, tak zvýšenú teplotu nameriam až stredu. A môže byť aj že ráno žena nameriam zvýšenú a ovulácia bola len hodinu dve predtým - že proste tak radikálne a rýchlo sa jej dvihne progesterón, že sa to hneď prejaví.

A od nedele do utorka je úplná pohoda, spermie vydržia 5 dní, a dokonca už sú výskumy aj že 7 niekedy. Čiže 2 dni s prehľadom. Ale - k počatiu samozrejme nedôjde vždy ani v prípade, ak v žene pláva zrelé vajíčko, a okolo neho kopa zdravých spermií. Vajíčko si vyberá (doslova, veď je to živá bunka) koho pustí dnu, nie je to tak, že prvá spermia ktorá sa ho dotkne.

autor
9. mar 2026
@any_soj

@anonym_autor ako u koho. Štatisticky úplne najčastejšie je že ovulácia bola posledný deň nižších teplôt, čiže deň pred prvou zvýšenou. Ale môže byť, že teplota sa zvýši až neskôr - ja napríklad ak mám ovuláciu v pondelok, tak zvýšenú teplotu nameriam až stredu. A môže byť aj že ráno žena nameriam zvýšenú a ovulácia bola len hodinu dve predtým - že proste tak radikálne a rýchlo sa jej dvihne progesterón, že sa to hneď prejaví.

A od nedele do utorka je úplná pohoda, spermie vydržia 5 dní, a dokonca už sú výskumy aj že 7 niekedy. Čiže 2 dni s prehľadom. Ale - k počatiu samozrejme nedôjde vždy ani v prípade, ak v žene pláva zrelé vajíčko, a okolo neho kopa zdravých spermií. Vajíčko si vyberá (doslova, veď je to živá bunka) koho pustí dnu, nie je to tak, že prvá spermia ktorá sa ho dotkne.

@any_soj ano, viem, ze k pocatiu nedojde vzdy. Pri synovi to vyslo na 1x, teraz sa snazime uz 8. mesiac (ak neratam otehotnenie v januari a potrat vo februari). Vacsinou mame sex kazde 2-3 dni. Robila som si aj ovu testy, no akosi som nikdy nezachytila vrchol, tak teraz skusam merat bazalnu teplotu. Skor chcem vediet, ci ovulujem a kedy.

autor
9. mar 2026

Teraz moj graf vyzera takto, tak uvidime 🙂