icon

Kedy presne nastáva ovulácia?

lllucka123
21. jún 2026

Ahojte tie ktore sa vyznate vedeli by ste mi povedat nieco o tychto testoch? Moc nemam skusenosti ale predpokladana ovulacia mala byt 1.6. Podla tohto mi dnes uz 6 dnu meska ms. Test tehotensky bol negativny a neviem kedy som tu ovulaciu mala

lllucka123
autor
21. jún 2026

Prikladam foto

anonym_8748ae
21. jún 2026

@lllucka123 tak za mňa si ovuláciu nemala, aspoň nie v čase, keď si si robila testy, ktoré sú na foto.

anonym_59c3f4
21. jún 2026

Ovulacia trva 12-24h kludne ak si mala kratsiu mohla vyjst pomedzi jednotlive testy. Kazdopadne podla testov si nemala, z gyn. hladiska si zdrava? Lebo nie je bezne aby ovulacia vobec neprebehla. Ale ako vravim, mohla byt medzi testami. Alebo mohla si mat oneskorenu, skoda ze posledny test si si robila len den po ocakavanej ovu.

anonym_dd9cf4
21. jún 2026

Z týchto testov si ovuláciu nemala. Ale.. mohla prebehnúť medzi testami.

lllucka123
autor
21. jún 2026

No ja vobec neviem na zacistku toho som mala aj plodny hlien potom asi dva dni nic a potom zas. Ale to som si nasla len raz akoze v priebehu toho dňa. Nikdy som si tie testy takto nerobila chceli sme to nechat ze ked sa zadari tak budeme radi ale uz som zacala aspon s tymi testami.
Este je moznost ze som ten lh peak nezachytila kedze som testovala vzdy vecer kludne to asi mohlo prebehnut v noci a potom uz to do vecer kleslo.

molkapolka
22. jún 2026

Mne nikdy ovu testy pozitivne nevysli a ovulujem kazdy mesiac. Cize na testy by som sa nespoliehala uplne.

extempore
22. jún 2026

Tam treba trafiť vysokú hladinu LH hormonu, na ktorú reagujú ovulačné testy.. a to znamená, že ich treba robiť aj 3x denne.. za mňa je lepšie merať bazálnu teplotu - je to spoľahlivejšie a aj lacnejšie

nadejna_
22. jún 2026

je mozne ze si naozaj vobec neovulovala... ale aj to ze bola koncom mesiaca a len si ju nezachytila presne.. alebo nastala este niekolko dni potom, ked si sa uz netestovala... ja by som este chvilu pockala.. zopakla si tehotnesky test aj ked necakam ze by al vyjst pozitivny kedze teraz si ho uz mala negativny a je to vela dni po... a ked tak sa objednaj doktorke... mne takto vynechala ovulacia a meskala 2 tyzdne menstruacia ked som mala cystu... ale akoze nejak b y som nestresovala... cystu som sice mala velku ale nebyt toho zmeneneho jedneho cyklu ani som o nej nevedela a do mesiaca sama zmizla.
a este ako uz spominali vyssie, skus si merat aaj teplotu ak si chces potvrdit ovulaciu buduci cyklus

michaela329
22. jún 2026

Ja som si testami ovulácie odsledovať nevedela, jednoducho mi tie testy ukazovali zle. Tak som si začala merať bazalnu teplotu a robiť grafy - dva tri cykly a vedela som presne. Sedelo mi to aj na folikulometrie - ovulácie potvrdené gynekológom a testy negatívne. Skús radšej to, alebo folikulometriu.

any_soj
23. jún 2026
@anonym_59c3f4

Ovulacia trva 12-24h kludne ak si mala kratsiu mohla vyjst pomedzi jednotlive testy. Kazdopadne podla testov si nemala, z gyn. hladiska si zdrava? Lebo nie je bezne aby ovulacia vobec neprebehla. Ale ako vravim, mohla byt medzi testami. Alebo mohla si mat oneskorenu, skoda ze posledny test si si robila len den po ocakavanej ovu.

@anonym_59c3f4 to je trošku zamotané... Ovulácia je okamih. Vajíčko žije, je oplodneniaschopné 12-24 hodín po ovulácií. Pravda je, že tá hormonálna nálož, ktorú test zachytáva, nie je v moči zistiteľná dlho, a je kľudne možné, že čojaviem na obed negatívny test, večer by bol pozitívny ak by testovala, a na druhý deň na obed zas negatívny. Čiže áno, môže byť, že testy nezachytia.
Ďalšia vec - pozitívny ovuláciu test ukazuje len, že telo sa chystá na ovuláciu. Ale neznamená to, že aj určite prebehla. Kľudne sa môže stať že pozitívne testy, ale ovulácia v danom cykle nie, alebo až oveľa neskôr, že to telo ešte z nejakého dôvodu zadrží...

anonym_59c3f4
23. jún 2026
@any_soj

@anonym_59c3f4 to je trošku zamotané... Ovulácia je okamih. Vajíčko žije, je oplodneniaschopné 12-24 hodín po ovulácií. Pravda je, že tá hormonálna nálož, ktorú test zachytáva, nie je v moči zistiteľná dlho, a je kľudne možné, že čojaviem na obed negatívny test, večer by bol pozitívny ak by testovala, a na druhý deň na obed zas negatívny. Čiže áno, môže byť, že testy nezachytia.
Ďalšia vec - pozitívny ovuláciu test ukazuje len, že telo sa chystá na ovuláciu. Ale neznamená to, že aj určite prebehla. Kľudne sa môže stať že pozitívne testy, ale ovulácia v danom cykle nie, alebo až oveľa neskôr, že to telo ešte z nejakého dôvodu zadrží...

@any_soj zmysel oznacenia? Toto vsetko viem aj to, ze nemusela byt alebo mohla byt oneskorena alebonskor ale za idealnych okolnosti v zdravom cykle prebehne vzdy prtoze je to jeho prirodzena sucast ako vsetky zvysne fazy. Dokonca aj samotna MS jeden cyklus moze vynechat ale nikdy to nie je bez dovodu.

any_soj
23. jún 2026
@anonym_59c3f4

@any_soj zmysel oznacenia? Toto vsetko viem aj to, ze nemusela byt alebo mohla byt oneskorena alebonskor ale za idealnych okolnosti v zdravom cykle prebehne vzdy prtoze je to jeho prirodzena sucast ako vsetky zvysne fazy. Dokonca aj samotna MS jeden cyklus moze vynechat ale nikdy to nie je bez dovodu.

@anonym_59c3f4 zmysel označenia je táto tvoja veta - Ovulacia trva 12-24h kludne ak si mala kratsiu mohla vyjst pomedzi jednotlive testy.

Ovulácia netrvá 12-24 hodín, a nemohla ku mať kratšiu. A testy nezachytia ovuláciu, že kratšia ovulácia, tak menšia šanca zachytiť testom. Oni zachytávajú len zvýšenie hormónov pred ovuláciou. Že si to trošku zamotala.

anonym_59c3f4
23. jún 2026
@any_soj

@anonym_59c3f4 zmysel označenia je táto tvoja veta - Ovulacia trva 12-24h kludne ak si mala kratsiu mohla vyjst pomedzi jednotlive testy.

Ovulácia netrvá 12-24 hodín, a nemohla ku mať kratšiu. A testy nezachytia ovuláciu, že kratšia ovulácia, tak menšia šanca zachytiť testom. Oni zachytávajú len zvýšenie hormónov pred ovuláciou. Že si to trošku zamotala.

@any_soj Ovulacia je biologicka faza pri ktorej sa uvolni vajicko, nasledny cas kedy zrele vajicko je oplodnenia schopne je 12-24hodin. Napr. narast mohol nastat napr. o 8rano v jeden den, nakolko niekedy ten narast je len kratky test z predosleho dna este nemal co ukazat, test z daneho dna uz tiez nie. Nasledne druhy den medzi 8-20 mohla byt ovulacia a cely proces kedy je vaciko zrele a ak sa testovala az pred spanim okolo 21-23 tak cela ovulacia (aj vsetko pred narast horomonov a po uvolnenie vajicka) prebehlo ale testy nic nezachytili. Teda, ovulacia a cely narast prebehol medzi testami tak ako pisem.

anonym_59c3f4
23. jún 2026
@any_soj

@any_soj a aj co sa tyka samotneho narastu niekedy testy ukazu 36h, ine 24h, 12h vopred ale niekedy len 2-3h to cele zalezi od viacerych faktorov najma od toho nakolko je dany test spolahlivy a citlivy (tak ako tehu testy ani ovulacne nie vsetky su rovnake) a ako rychlo dojde k narastu hladiny hormonu, co u kazdej zeny je indiviudalne ziadne telo nie je stroj...

veraaq
23. jún 2026
@lllucka123

Prikladam foto

@lllucka123 ovulacne testy niesu pozitívne,musí byt druha ciarka rovnako silná alebo silnejšia,čiže si nemala ovulaciu vzedy ako si si myslela,ja som si robila testy každý deň a tiež som zistila že mám posunutu ovulaciu