Kedy sa má robiť ovulačný test?

vicuska161
4. mar 2013

Ahojte. Možno že budem vypadať teraz ako hlúpa ale snažíme sa o dieťatko a som počula o ovulačných testoch. Chcela by som ich vyskúšať len vôbec neviem kedy je to obdobie keď to má význam aj robiť.....Viem že plodné dni všeobecne u žien sú 2 týždne po menštruácia a 2 pred. .... Tak najnevhodnejšia doba by bola v tedy ten ovulačný test spraviť?......či to nezáleží na tom kedy sa spravím......Lebo vôbec som to ešte neskúšala dopočula som sa o tom teste tu. A žena ovuláciu má aj počas menštruácie?...........Prepáčte že sa tak hlúpo pýtam ale naozaj sa do toho nevyznám.....Ďakujem za odpovede.

xlucia
4. mar 2013

@vicuska161 no povedala by ze kvoli uspore penazi, by bolo mozno asi lepsie, keby si si nejaky cas aspon mesiac, ale urcite aj dlhsie merala bazalnu teplotu a ked sa ti zacne menit, bude velky predpoklad, ze mas ovulaciu a overit si to mozes aj ovulacnym testom.
su tu aj maminy ktore ti poradia presnejsie. lebo tazko sa testom trafis akurat na jeden den ked tu ovulaciu prave mas

vicuska161
autor
4. mar 2013

@xlucia
Aha dobre ---Ďakujem pekne za radu......lebo ja sa do toho vôbec ešte nevyznám

lia_lia
5. jún 2013

vicuska ahoj. Aj ja mám v tom chaos. V prvom rade si píš do kalendára kedy máš začiatok a koniec menzesu! Ak máš, tak super. Dĺžka cyklu sa ráta od 1. dňa menzesu po prvý deň začiatku ďalšieho. Ak máš pravidelný skús kalkulačku a cca budeš vedieť kedy máš ovuláciu. Skús tu http://www.plodne-dny-vypocet.cz/ Ja mám ovulku asi 14dní po 1. dni menzesu a mám cyklus 27dňový a mrcha trvá 6dní. Kúpila som si ovulačné testy RapiClear, začala som testovať 7dní po menzese a furt 1čiarka. Už som ich minula 5. Dnes som si kúpila zas a mám 2čiarky sa teším, dúfam, že to funguje. Zajtra si ho spravím zas a uvidíme.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre