Kedy sa objavuje ovulačná bolesť podľa vašich skúseností?
Zdravim mile zeny, prosim vas, tie ktore si sledujete ovulaciu aj overenymi metodami, tak vypozorovali ste kedy mate ovulacnu bolest, ak mavate? Ze ci tesne pred ovulaciou alebo ked uz je po. Stretla som sa s oboma nazormi. Vraj potom zvyknu byt bolesti,lebo sa uz rozlieva tekutina uvolnena z prasknuteho folikulu. A co napr zeny, ktore maju endometriozu. Ake mate skusenosti vy? Dakujem pekne a majte pekny den.
ovulacia viac ako rok sledovana lekarom, cyklus tak 28-30 dni takze spolahlivo mozem povedat ze u mna su bolesti pocas ovulacie, nie pred alebo po
Ovulacia je velmi kratka-ide len o moment uvolnenia vajicka. Takze “pocas” je iba kratky casovy okamzik.
U mna to teda bolo vzdy PO uvolneni vajka, cca poldna tlaky brucho a krize. Endo nemam. Ovu som mala viackrat aj riadenu cez ovitrelle, vtedy boli tlaky o cca 36 hod
@anonym_autor Tá bolesť umňa je včase ovulácie keď pri prasknutí folikulu trvá asi tak do 5min. a potom sa objavuje hlien
Mna pred a po ovulacii strasne bolia krize a mam take pnutie podbruska. Taka bolest ako pri menzese, vtedy mi to tiez vystreluje do krizov. Takze ked ma zacnu boliet krize, uz viem, co bude. A samotne uvolnenie vajicka citim ako take pichnutie v boku. Ale takto to mam az po druhom porode. Predtym som sa snazila sledovat ovulaciu, ale nejak mi to neslo. Najspolahlivejsie to bolo s meranim bazalnej teploty. Merala som takmer rok, po cca 3 mesiacoch merania som uz dokazala spolahlivo podla grafu urcit, ze ovulacia sa blizi. Je zaujimave, ze u mna to vobec nebolo pravidelne, raz to bolo na 10. den cyklu, inokedy az 20, takze preto sa nam asi nedarilo pocat dieta. Ked som si neskor zacala merat tu teplotu, tak sa mi v priebehu par mesiacov podarilo otehotniet 2x.
Dakujem pekne za kazdu odpoved 🙂

@anonym_autor ja mávam ovulačné bolesti “počas”. Trvá to cca 5 minút intenzívne, potom slabé dozvuky. Pred, ani vyslovene po, som nikdy nemala.