Kedy vlastne môžete otehotnieť?
takze som sa dnes po dllllhom case rozhodol prispiet aj ja svojim nazorom, respektive diskusnou témou.
pozeram na svoju zenu ako vysedava na modrom konovy a z toho som sa stal "cervenym konom" bavite sa tu na rozne temy a sirite medzi sebou ako cenne rady a informacie spolu s totalnymi dezinformaciami a hlupostami z ktorych sa mi niekedy ani ten moj cerveny kon nemá chut na pracovani na nasom buducom potomstve....
tak napriklad pisat ze zena je schopna otehotniet len 12- 24 hodin po ovulacii je asi najhrubsim zrnom ake som sa dozvedel od svojej zeny ktora modreho kona berie ako alfu a omegu informacii o gravidite. ovulacia je proces pri ktorom sa vajicko dostane vonku z "ovaru" resp. vajecnika. samozrejme pred tym ako sa vajicko dostane vonku zena nemoze otehotniet pretoze este vajicko stoji "za dverami". v tomto termine zeny vacsinou boli prava alebo lava strana podbruska pretoze nato aby sa vajicko dostalo vonku musi ovar prasknut (a ako vieme akekolvek rany cloveka bolia) v tom momente sa vo vas zenach spustia hormonalne procesy (kedze ludska nervova sustava funguje na principe stimulova a ovladacim prvkom je hormon tak niektore hormony sa dvihnu aby mozgu dali znamenie ze "mame tu otvorenu ranu treba ju dat do poriadku" druhy hormon oznacuje " na runway mame dozrete vajicko pripravte proces oplodnenia, zacnite tvorit hlien a maternica nech sa pripravi na moznost gravidity"... ano preto sa vam zeny dvihnu hormony pretoze su to len obycajne komunikacne procesy medzi mozgom, hypofýzou a vasymi pohlavnymi organmi. co sa ale stane za tych vasich 12- 24 hodin? za tento cas vajicko putuje vajcovodom od Ovaru smerom do maternice (na jednej z vasich muuuudrych stranok som sa dozvedel ze vajicko putuje do brusnej dutiny - tam su creva a spol - zaujimalo by ma ci ta zena dieta porodila alebo vykadila...) po 12 az 24 hodinach sa vajicko dostane do MATERNICE kde si pekne v jej makkych stenach hovie a caka na oplodnenie. na tychto strankach som sa dozvedel aj to ze spermie putuju do vajcovodov kde sa stretnu s vajickom a tam ho oplodnia a oplodnene vajicko putuje do maternice. ANO! moze sa to stat ale automaticky sa po oplodneni vajicka vysle hormonalny stimul aby sa vajicko zahniezdilo a ak sa vajicko oplodni uz vo vajcovode moze nastat tzv. MIMOMATERNICOVE TEHOTENSTVO (su dva typy k druhemu sa dostanem). moja manzelka mi po precitani N diskusii a n odkazov na ine materske stranky dnes povedala ze spermijky sa do maternice vooobec nedostanu... ze oplodnenie nastava vo vajcovode. aj po letmom pohlade na obrazok zenskych pohlavnych organov je nam jasne ze ak sa ma spermia dostat do vajcovodu musi prejst "brusnou dutinou" zvanou maternica ktora vyzera pre spermie tak ako niekolko futbalovych ihrisk vedla seba. ak muzov vtak beha v posve hore dole a chlap po orgazme ejakuluje tak spermie putuju krckom maternice (uuuuzka trubicka plna hladkeho svalstva) a zrazu sa dostanu na "futbalove ihrisko" kde sa "rozlezu" a cakaju na "prichod hviezdy - vajícka" a to dopadne do maternice cca po tych 12-24 hodinach po ovulacii - teda ak ste sa milovali pred ovulaciou tak spermie cakaju na vajicko ako štamgasti na pivo v preplnenom lokále. a to ked dopadne hned maju moznost sa do neho opriet rovno hlavou proti muru. Ale neznamena ze ked vajicko dopadne a spermie tam este nie su ze je vsetko v prdeli? po dopade vajicka do maternice si tam vajicko este niekolko dni pocka a zreje (do 10 dni - podla dlzky cyklu) ked pokles hormonov da hypofýze a mozgu znamenie ze vajicko uz je prezrete a asi nic z toho. vtedy sa zacne maternica pripravovat na ocistu ked sa z nej zacne uvolnovat tkanivo a hlien - co opat sposobuje bolesti (ako akekolvek odstranovanie tkaniva v tele - alebo hojenie) co sposobuje ten vas znamy PMS syndrom lebo to vo vas vo vnutri vrie. ale aj vtedy je este vajicko oplodnitelne ale uz je obalene dost hrubou vrstvou hlienu a tkaniva. no ak sa k nemu dostanu spermie moze sa oplodnit s tym ze sa pravdepodobne oplodnene uvolni a vymenstruuje. ale ak sa aj v PMS oplodni vajicko a zacne sa vyplavovat smerom tym istym ako prisli spermie moze nastat (s velmi nizkou pravdepodobnostou ale stava sa) zahniezdenie oplodneneho vajicka niekde v krcku maternice alebo v posve a vtedy vznika mimomaternicove tehotenstvo - alias pruser jak svina... najcastejsie sa tak stane ak je pouzity tampon a vajicko sa oprie o stenu posvy a tampon sa dlho nevyberie vznikne dostatok casu na to aby sa uhniezdilo aj v tak neprajnych podmienkach. ak sa to nestane vajicko opusti vasu maternicu ako sucast tej cervenej emulzie ktora z vas vyteka a vtedy ste neprijemne jak vred na zadku (sorry milacku). po opusteni vajicka vase telo je az do najblizsej ovulacie neplodneeeeeee. AMEN
ocakavam reakcie ze "nieeeeee tak tomu nieje" a potom vam zacnem posielat odkazy na stranky na ktorych su "spravne informacie"
s pozdravom vas cerveny kon
ps. keby som dlhsie nereagoval tak prosim o strpenie nie som tu tak casto ako moja zenuska 🙂
Škoda, asi zklamu tvoje očekávání, ale zrovna já se s tebou nehodlám hádat. Možná až na jednu vyjímku - já určitě nejsem při menstruaci nepříjemná jak vřed na zadku 😀
ta sorry, sice sme po svadbe jedno telo, ale ja pisem za seba a manzelka za seba, raz sme doma z domaceho pocitaca a raz z prace kazdy zvlast... na FB sme osobitne a maily mame osobitne lebo sme dvaja ludia ktory maju 2x srdce 2x mozog 2x hlavu 4x ruky 4x nohy a kazdy ine pohlavie. a na tuto vec troska odlisne nazory. raz tu bude pisat cerveny kon ako ON raz ako ONA nebolo by to divne??? bol by som rad keby boli komentare k teme - teda ci je tu niektora z vas ineho nazoru. teda ci sa mylim ja alebo vacsina modrych koniek.
@llluckaaa staci mi nejaky erudovany clanok ktory mi to tu vsetko poprie 🙂 alebo aspon cast ;)
@cervenykon mne to pisat nemusis.....staci si precitat pravidla prispievania do fora 😉
@danka.k
@cervenykon tak PARDON.....to som nevedela 😉
@cervenykon teda znalosti mate vyborne 😉 😉 😉 😉 ,a dokoce sem se i zasmala 🙂 🙂 🙂 .
Pokud to myslite vazne, tak ano, spousta zen bere MK jako alfu a omegu, ale doufam ze jich moc neni 😀 ,doctete se tu zajimave a uzitecne info,ale i uplne bludy a zalezi na kazde/m, jak si to dle selskeho rozumu prebere.
A ano, i ja jsem pri MS jako vred na riti 😀 😀 😀 😀
@cervenykon stačí,ked si v tej "hlúposti najhrubšieho zrna" zameniš slovíčko "len" za "najpravdepodobnejšie" a bude jasné, ako takéto zmätky vznikajú 😉
@cervenykon super, az na to, ze OVar a Ovarium je teda sakra rozdiel🙂) ale davam ti za pravdu v tom, ze obcas sa tu clovek dozvie " zaujimavosti o akych dosial nechyroval" 🙂
@cervenykon poprosila by som o tie "spravne" odkazy, lebo ja som sa uz na prirodopise na zakladnej skole ucila ze k oplodneniu dochadza vo vajcovode....
k mmt predsa dochadza len v pripade uhniezdenia vo vajcovode 😕
@cervenykon to je dobreeee, este by som par veci dopisala k tomu, ale naco kalit vodu 😉
tuto diskusiu som zacal hlavne preto lebo som si vsimol ze vacsina odkazov ktoru som si vsimol je na stranyk typu "najmama a spol" ale erudovane clanky z anatomie a lekarskej sfery mi tu chybaju. vacsinou vidim domace "šamanske" spôsoby ako privolat tehotenstvo. velmi ma mrzi ze zeny ktore maju problem dlhodobejsie otehotniet sa sem chodia "stresovat" a skusaju vsetko len aby to slo. a tym ze velmi chcu tak tlacia na svoje polovicky aby s nimi podstupovali rozne procedury s rovnakym chcenim ako to robia ONY. tymto sa zvysuje stres v páre a robenie deti sa meni z prijemneho sexu na "vyrobny proces". a vsetci / vsetky vieme viete ze v strese sa asi ani vajicko nerozhodne oplodnit 🙂
@cervenykon hmm,, zaujimavo si to ponal,, hadat sa mi nechce ani erudovane clanky hladat, ale no mozno som uz krepa z materskej ale teda o mimomaternicovom tehotenstve v krcku ci v posve som este necitala 😕 ...a ano vajicko je k dispozicii len tych par hodin, no neznamena to ze len vtedy sa "da otehotniet" ..otehotniet sa da aj aj bol styk 2-3 dni pred tymto momentom, nakolko spermie maju istu zivotnost a pockaju si tam, ak sa to presvihne, smola, zena neoplodnitelna,,, asi toto si nechcel citat, ale myslim ze k teme to je ..a preco sa vlastne pytas, aby si mal argumenty k vecernej diskusii, alebo aby si mal vlastnu alfu-omegu,, cii? a mmochodom PMS nie je nevyhnutna sucast cyklu 😉
@cervenykon kolko sa snazite????? my sme sa 3 a pol roka.....ziadne umele oplodnenie sme neskusali, ani samanske a liecitelske rady a pod......ked to ma prist, pride.....teraz som treti rok po sebe tehotna...
@cervenykon takže koľko dní cyklu je podľa teba vlastne žena plodná? Pokiaľ viem, tak max. 3-5 dní pred a po ovulácii.
@cervenykon vajicko 10 dni zreje v maternici? 😲 😀 . Dobry vtip.
K oplodneniu dochadza vo vajickovode, pretoze vajicku trva niekolko dni, kym sa dostane do maternici. Oplodnenia schopne je 12 az 24 hodin po ovulacii, potom uz straca tuto schopnost. Sice existuje, postupne sa dostane do maternici, ale uz nie je zivotaschopne. Spermie vdaka plodnemu hlienu, ktory sa tvori niekolko dni pred ovulaciou, su schopne pockat si na vajicko niekolko dni.
@cervenykon a uz by som aj ja chcela tie linky na profi clanky.....nech sa priucim 😉
@cervenykon myslím, že by si nemal viac chodiť na modrého koníka, neprospieva ti to 😉
radšej sa venuj svojej žene a nech ti vysvetlí viac zo ženských pocitov, lebo pochopiť ženu pre chlapa je naozaj kumšt!
a túžbu po tehotenstve a dieťati naozaj chlap nepochopí nikdy 😔
Ja potom len nerozumiem, naco my chudence behame na folikulky, sledujeme vajicka, meriame BT a robime ovu testy a to vsetko pod dohladom lekarov, ked ono je to podla toho asi uplne jedno, kedy ta ovulacia vlastne nastane, kedze vajicko caka 10 dni... 😔 preco je potom napr. pri IUI tak velmi dolezite pichnutie pregnylu v spravny cas, ked to vlastne pocka 10 dni? 😔
@molka a povies mi ako mozes byt 3-az 5 dni PRED ovulaciou plodna ked vajicko je vo vaječníku a spermie sa k nemu nemaju ako dostat. 😉 3-5 dni po ovulacii je uz dost rozumne cislo ale dal by som vyssie - viac pri najblizsom obrazku
hm, tak ja som zila doteraz v domneni, ze PMS sa to vola preto, lebo je to PREDmenstruacny syndrom a u mna to aj tak funguje.... ked zacnem stekat po manzelovi a detoch, tak si obvykle uvedomim, ze aha, mrcha ma prist a naozaj, onedlho je uz tu. a potom som uz v pohode, kludna, akurat ma brucho boli... no, vdaka @cervenykon uz neumriem neinformovana 😉
zaujimavy prispevok 🙂 ale nemyslim, si, ze je chybou modreho kona, ze tu nejake zeny travia vsetok svoj volny cas, citaju stranky o najmamach a mamach a detoch. kazda zena, ktora dlhodobo nedokaze otehotniet, v prvom rade riesi tieto problemy s odbornikom (lekarom). pokial manzelka studuje veci na MK a riadi sa "samanskymi" receptami na plodnost, zial to nebude celkom len chyba internetu ☹
a vy mate deti?
@cervenykon pretože spermie majú životnosť 3-5 dní, takže si dokážu na ovulku počkať.
@cervenykon a mohol by si mne napisat, ako moze zena otehotniet, ked z nej vyteka "cervena emulzia" ako si menzes nazval????
@cervenykon prepac ze pisem za @molku, spermie dokazu prezit vdaka plodnemu hlienu, ktory vylucuje krcok maternice, niekolko dni. Takze ak mate styk napr. 4 dni pred ovulaciou, tak mozete otehotniet. Po ovulacii je vajicko oplodnenia schopne 24 hodin.
@katren Tak nejak 😕 😀

@cervenykon takze teda vies vsetko...super 😉
a vies aj to, ze multinick je tu zakazany????? vyber si, ci tu budes ty, alebo zenuska....hodte si mincou, bo obidvaja z toho isteho pocitaca tu nemozte byt 😉
teda ak som to podla tej poslednej vety dobre pochopila...