Kojím, nemám menzes a chceli by sme bábätko
viem ze tu bolo vela tem o tomto...ale by ma zaujimalo ci ste otehotneli bez menstruacie...nepotrebujem ziadne rady, ze treba prestat kojit...nas maly ma 17 mesiacov a mliecko miluje...uz aj papa ale ceciky su jeho 🙂 za kazdu odpoved dakujem
tak su zeny ktore otehotneli aj bez menstruacie...len ma zaujima ci tu take su... 😉
@banka555
nazov vyznieva tak, ze chcete s partnerom babetko, co je v pohode, ale ak sa to vezme doslova, ze obaja kojite a nemate menzes, tak potom je smiesna predstava ze koji a menzes nema aj muz 😀
myslim, ze to chcela nyusika naznacit.
ale k veci, moja svagrina otehotnela po synovi prave tak, ze este jej neprisiel menzes, a tiez este dojcila, ale uz bola tehotna a nevedela o tom.
totiz uz v siedmackej biologii sa pise, ak si dobre pamatam, ze menzes nastava u zeny po ovulacii, ked nedojde v tom cykle k oplodneniu vajicka spermiou, a teda pripravena vystelka maternice sa odlupi a vyluci z tela von.
z toho logicky vyplyva, aspon mne teda, ze menzes prist nemusi, a mozes byt tehotna opat, ale to sa treba vtedy trafit do tej prvej ovulacie po nabehnuti cyklu.
hmmm?
😉
je vela zien co otehotnelo aj bez ms ved predsa prva ovulacia pride pred prvou menstruaciou takze sa to da ale urcite je viac zien ktore otehotneli az po nabehnuti ms ,no niekdy treba zvazit ci sa da dat vsetko naraz. znama tiez odmietala prestat kojit starsiu dcerku a podarilo sa jej napriek tomu otehotniet no hned po par tyzdnoch zacala strasne krvacat a ci chcela ci nie ak chcela zvysit sance ze sa dietato udrzi musela zo dna na den odstavit starsie dieta. ale zas je aj vela zien co koji cele tehotenstvo tak no to je tak .....spat k tvvojej otazke jasne neiktore zeny otehotneju aj bez ms
@banka555 Ahoj, aj ja som pri kojení nemala menzes a to máme 3 detičky. Staršiu dcérku som kojila 2 roky, menzes som nemala a prvý mi prišiel 12 dní po skončení kojenia. Mala som potom síce menšie problémy - anovulačný cyklus, na čo mi môj gynekológ nasadil liečbu a po 9 mesiacoch snaženia som otehotnela so synčekom. Toho som kojila 17 mesiacov, prestala som ho kojiť 3.1. prvý menzes prišiel 25.1. ale v tom čase som už bola tehotná s mladšou dcérkou. A kým som kojila ju tak som tiež menzes nemala (kojila som ju 16 mesiacov).
Takže moja odpoveď na tvoju otázku - ÁNO, dá sa otehotnieť aj bez menzesu. Ale je to málo pravdepodobné o čom svedčí aj reakcia gynekológa s 30. ročnou praxou - "ja som sa za svoju prax s takýmto prípadom nestretol, že by žena takto otehotnela!" Ale ja som živím dôkazom 😉
@banka555 ved sleduj či máš ovuláciu nie? Su na to testery, ktoré kupiš v lekarni, mozeš si sledovat bazálnu teplotu a viesť teplotný záznam a tak zistíš či vobec máš ovuláciu. Podrobné informácie ako na to más na stranke napr. liga pár paru...
@banka555 ano je to mozne. Zijem v uk a kedze tu sa gyn.prehliadky nerobia, vzdy chodim na sk 1x za rok. Som 3 mes.po porode, v ptiatok som bola na prehliadk, kojim, menses nemam, robila mi vnutorne sono a povedala ze moje vajicka su pripravene na oplodnenie, ze si mame davit pozor ak necheme babatko este lebo dozrievaju, ze ani to ze kojim a nemam menzes neznmena ze som ,,neplodna,, 🙂
ked mal syn rok nastupila som do prace...myslim ze sa trosku zredukovalo kojenie a mala som pocit ze nastupil cyklus...vsetko prebiehalo ako keby som mala dostat menstruaciu ale ta nikde....aj vytok pocas ovulacie vyzeral ako mal...robila som si test ci nahodou nie som tehotna ale nie...zijem v zahranici tu sa kontroly nerobia....asi by som mala prist na slovenko a ist na preventivku 🙂 a zistit co a ako...lebo prve dieta sme splodili na prvy krat...doktor mi raz pri prehliadke povedal ze mi prave prebieha ovulacia...som si vypocitala ktory to bol den a o pol roka sme vyskusali a hned sa zadarilo....
@banka555 inak, ked su tu otazky ci sa da tak alebo onak, ja som otehotnela pocas menstrulacie 😀 😀
@romina1912 jeeeeeeeej presne nejaku takuto odpoved som cakala 🙂 dakujem...aj ja som v uk...no asi by sa zisla ta kontrola na slovensku....
My sme po dcerke chceli druhe babatko, lebo jej "vyroba" trvala dlhsie. Cize hned po sestonedeli sme si pozor nedavali. Prikrmy som zavadzala od 4 mes a kedze dcerka papala krasne uz okolo 6-7 mes sa kojila len rano a vecer. Aj napriek tomu menstruacia neprisla. Kojenie je 100% antikoncepciou ak nemas pocas dna ani jeden interval medzi kojeniami dlhsi ako 3 hodiny. Takze z toho vyplyva, ze sanca tam je. Rovnako ale mozes neovulovat pokial kojis aj velmi zriedka az do uplneho odstavenia (kludne aj do 5 rokov dietata). A kedze dcerka bola samostatna a jedak, ukoncenym 8 mesiacom sme presedlali na UM a v oktobri cakame surodenca. Takze neviem aku odpoved cakas, ale mozes byt ta, ktora otehotnie pred 1 menstruaciou a rovnako aj ta ktora nebude mat moznost otehotniet kym koji. Istota ovulacie je jedine nekojit. Inak je to moznost ;)
@nataliuska kojenie nie je nikdy stopercentnou antikoncepciou....
@banka555 bez MS samozrejme mozes otehotniet, ale to by si musela trafit prave plodne dni okolo prvej ovulacie, ktorou by sa ti nastartoval cyklus...kamaratka kvoli otehotneniu musela obmedzit kojenie len na rano a vecer, aby sa jej cyklus vratil...mne sa cyklus vratil po prvom tehotenstve hned den po sestonedeli, po druhom mi na prehliadke po sestonedeli dr.hlasila, ze folikul je pripraveny na prasknutie, ale nepraskol, kedze MS prisla az asi po 5t...v oboch pripadoch som vylucne kojila...takze hoci ti tu mozu zeny pisat skusenosti, ktore chces citat, tvoj pripad moze byt uplne iny a kvoli otehotneniu mozno budes musiet dieta odstavit...su totiz aj take, ktore cyklus nemali, pokial kojili, teda aj niekolko rokov a teda ani by neotehotneli
@bajana no to mi povedala gynekologicka... len interpretujem...
@nataliuska dakujem za odpoved a gratulujem k babatku 🙂 je mi vsetko jasne...som planovala odstavit ked mal syncek rok ale nemala som to srdce...teraz mu idu 3ky zubky tak v noci je to niekedy vesele...pockam asi pokial vydu a uvidim co bude...alebo pockam este a dalsie babatko bude neskor...
@banka555 Ja som otehotnela aj bez menštruácie. Starší je januárový (2015) a mladší aprílový (2016), takže sa nám musel podariť niekedy v auguste a kojila som staršieho do októbra, možno keby ma nezačal hrýzť, tak teraz kojím double. Neviem ako, ale podalilo sa

@banka555 najvyšší čas začať komunikovať ako dospelá žena, nie ? ☺