icon

Koľko bude trvať pokým druhýkrát otehotniem?

leeenka26
22. aug 2011

Ahojte, chcem pozbierat skusenosti od vas, ktore maju podobny problem ako ja. S muzom sme sa snazili prvy krat o dietatko skoro 1,5 roka. Teraz sa snazime druhy krat, ratam aj plodne dni. Dost ma desi predstava, ze aj druhy krat sa tolko nacakam. Zatial mame za sebou len 3 pokusy a jasne pockam aj pol roka, ale bojim sa ze to bude zas tak dlho ako rvy raz. Ake su vase skusenosti? Budem rada, ked sa o ne so mnou podelite a mozno mi to povie trocha viac. Po porode to zevraj ide lahsie, ze maternica, hormony, ze telo je nabudene, ale u mna to akosi neplati :( Kedze som o dieta prisla, zalezi mi na tom o to viac, aj ked samozrejme snazim sa na to az tak velmi nesustredit hlavne pri tom 🙂 a aj si to uzivat.

Strana
z3
leeenka26
autor
24. aug 2011

@p.j.jacky tak ano, nepoznam okolnosti toho ake si mala problemy.

pici
24. aug 2011

@leeenka26 to vie iba kazdej lekar, tak rozdavat rady, ze staci rok.. s tym by som na svetlo sveta isla opatrne... cisarsky je velka rana na maternici, potreubje sa zotavit a zacelit tak, aby tehotenstvo este zvladla

leeenka26
autor
24. aug 2011

@pici dobre, vyjadrila som len svoj nazor, hovorim nepoznam okolnosti, robim v zdravotnictve a viem zas jedno, ze kazdy lekar ma iny nazor na vsetko.

leeenka26
autor
24. aug 2011

@pici a inak nedovolila by som si len tak tliachat do tmy a radit nieco, co som si vymyslela vo vlastnej hlave.

pici
24. aug 2011

@leeenka26 ved ja na teba neutocim... iba som povedala ze to co bolo odporucene tebe bolo v rozhodnuti tvojho lekara a vonkoncom to nemusi byt aktualne pre inu zenu po cisarskom, cize by som pocity a odporucania nezovseobecnovala...
a druhy prispevok som pochopila, ze ja nemam tliachat co nemam z vlastnej hlavy, tak som normalne ostala kukat... blodina :DDDD
a hlavne som to myslela tak, ze niektorym staci to, co povie iny lekar inej zene... a to povazuju ze je to ok aj pre ne...

spagetka_
25. aug 2011

@leeenka26 ja som po potrate 7 mesiacov, z toho 4 mesiace sa snazime... ja viem, je to este malicko, no ja som dufala, ze tentokrat to pojde uz lahsie ako prvykrat... vtedy to trvalo takmer rok a zadarilo sa za nie uplne idealnych okolnosti... v rodine sme mali vseliake oslavy, do toho zaver roka v praci, stale sa pilo... keby som vedela, ze som v tom case tehotna, nedala by som do seba ani kvapku... este aj horuci kupel som si dala, poodmetala sneh okolo domu a tak... vobec som sa nesetrila, by ma v zivote nenapadlo, ze z toho jedneho razu co sme boli spolu, sme sa trafili zrovna do ovulacie, ked predtym nezabral ani interval kazdy druhy den 🙂
neuzivala som ziadne vitaminy, tie som vzdala uz po 3 mesiacoch neuspesneho snazenia, akurat som pila alchemilkovy caj Gynastan, vraj ho aj bylinkarky odporucaju...

leeenka26
autor
25. aug 2011

@pici ja som neni po cisaraku. Ja tu neradim druhym na zaklade svojich odporucani od lekara. Sa nechapeme. Viem, ze na mna neutocis, ale myslim si, ze kazdy ma pravo vyjadrit si svoj nazor.

leeenka26
autor
25. aug 2011

@pici a ten druhy prispevok som myslela na seba, ze ja by som si to nedovolila.

pici
25. aug 2011

@leeenka26 viem pochopila som to...

p.j.jacky
25. aug 2011

@leeenka26
@pici babule klud 😀 ja sa riadim tym co mi doporucil dr a nemienim nic riskovat.Aj moja gyna povedala ze to mam dodrzat,ako mi doporucil porodnik.Dokonca som aj podpisovala papier,kde bolo napisane ,ze najskorsie dalsie otehotnenie doporucuju po 2rokoch.
S manzelom sme mali v plane sa snazit o druhe babatko po roku porodu....bojime sa ze sa zasa darit nebude.... 😖

leeenka26
autor
25. aug 2011

@p.j.jacky a mozem sa opytat nevies preco mas cakat tolko? Kvoli comu? Mala si nejake komplikacie? O tom podpisani, to je v poriadku, a ocividne aj na to ma dovod. Len ma zaujima ze preco.

leeenka26
autor
25. aug 2011

@p.j.jacky sak ale pohoda, my sa nehadame :D

p.j.jacky
25. aug 2011

@leeenka26 kvoli tomu ze mam endometriozu a aby sa mi rana v maternici dobre zrostla.Mala mala porodnu vahu 3500g,co nieje malinke babatko.Mne najprv porod vyvolali,takze som si to celkom dost odtpela a nemohla som sa otvorit max 2-3prsty po 9 hodinach ,stoho som mala cca 3hodiny kontrakcie ,tak ze uz som nevedela kedy jedna zacina a kedy konci.Nakoniec som zacala upadat do soku a tak mi rychlo urobili sekciu.Porodnik mi povedal ,ze mam tie 2 roky pockat,ze som nemala jednoduchy porod,ze aj maternica dostala zabrat.Ako tie dva roky mi vyhovuju aj kvoli malej,len to ze sa bojim ci sa nam to podari,kym nezostarnem 😀 😀 😀

spagetka_
25. aug 2011

@p.j.jacky neboj, podari sa! 😉 vychutnavaj si babätko a co bude mat prist, tak to pride... ja to tiez uz zacinam brat tak, ze ak mi este nie je sudene byt matkou, urcite sa to pre nieco deje... inak by som sa asi zblaznila...

p.j.jacky
25. aug 2011

@spagetka_ dakujem za povzbudenie 🙂 vies toto som si aj ja hovorila ,ze nemam sudene byt mamou...a po dlhych 6tich rokoch som.Po pravde kazdy vecer od radosti placem nad svojou dcerkou.Nikdy som netusila ,ze budem niekoho lubit ako ju...

Kocky uvidite ze sa aj Vam postasti...ved uz len ja som dokazom 😉

spagetka_
26. aug 2011

😀 u mna väcsinou plati zakon schvalnosti... kedze teraz mam idealne podmienky na prichod babätka, urcite sa so mnou osud zahra tak, ze pride v tom najnevhodnejsom case! 😀 väcsinou to tak byva, ze ked to clovek najmenej caka... aj prve sme tak pocali 🙂 preco aspon nieco nemoze ist normalne, ze si to clovek naplanuje?

leeenka26
autor
28. aug 2011

@spagetka_ neviem preco sa to tak deje, ale mozno je to len nahoda, lebo su aj take zeny, ktore za tym isli, mysleli na to, ze sa to podari a podarilo. Ale neviem preco to u nas funguje inak :D nevadi, mesiace za sebou idu hrozne rychlo a cely cyklus sprevadza nejaka nadej...menzes, ze ovulujes, aj ked nemsu o byt u kazdej vzdy tak, aby som zase nepovedala blbost, potom po menzese prichadza cas snazenia 🙂 co je podla mna tiez pozitivne, po snazeni a po plodnom obdobi zas prichadza cas ocakavania 🙂) ja som to zacala takto brat, aby som sa aj nejako motivovala. Teraz mam napr.pred sebou cas snazenia, a skusim sa uvolnit, zabavit, nestresovat, a hlavne hybat, pretoze som pribrala. Aj to dost pomaha zevraj.
vcera som sa bola kupat, dnes ideme vecer von, no hned he ten den kajsi, ked sa mas na co tesit a tak sa nasmejeme ako nikdy zas. Vcera som myslela ze sa popukam od smiechu. Normalne som sa pristihla, ze mi je dobre, pri pomysleni na Samka mi uz nebolo tak tazko a vecer som spokojna zaspavala, co sa uz straaaasne dlho nestalo.

leeenka26
autor
28. aug 2011

@p.j.jacky uz chapem, tak to pekne pockaj 🙂 neboj sa nebudes stara.

zora256
7. dec 2012

@leeenka26 Ahoj!
Nám trvalo až 3,5roka kým som otehotnela prvý krát,a teraz sa snažíme už 9mesiac☹a tiež mám strach že nám to bude zas tak dlho trvať☹.Moc Ti prajem aby si čoskoro mala krásne zdravé dieťatko v náručí🙂

leeenka26
autor
7. dec 2012

@zora256 Ahoj, ale ja uz dietatko mam 😉 vcera oslavilo 7 mesiacov. Dlho som necakala. V septembri som na teste zbadala // a v maji sa narodil syncek Filipko 😀

zora256
8. dec 2012

@leeenka26 Ahoj!To je úžasná správa🙂Veľa zdravíčka vám obom prajem🙂

Strana
z3