Koľko bude trvať pokým druhýkrát otehotniem?
Ahojte, chcem pozbierat skusenosti od vas, ktore maju podobny problem ako ja. S muzom sme sa snazili prvy krat o dietatko skoro 1,5 roka. Teraz sa snazime druhy krat, ratam aj plodne dni. Dost ma desi predstava, ze aj druhy krat sa tolko nacakam. Zatial mame za sebou len 3 pokusy a jasne pockam aj pol roka, ale bojim sa ze to bude zas tak dlho ako rvy raz. Ake su vase skusenosti? Budem rada, ked sa o ne so mnou podelite a mozno mi to povie trocha viac. Po porode to zevraj ide lahsie, ze maternica, hormony, ze telo je nabudene, ale u mna to akosi neplati :( Kedze som o dieta prisla, zalezi mi na tom o to viac, aj ked samozrejme snazim sa na to az tak velmi nesustredit hlavne pri tom 🙂 a aj si to uzivat.
ahojte my sme sa snazili skoro 2 roky nepotratila som ale uz som ani nedufala ze nam to vobec vynde teraz som v 26 tyzdni drzim vam palceky velmi
@lea1333 co je to hp? zatial to neriesim, zmenila som gyndosa a ten nam povedal ze pol roka po porode je optimalne pockat, ale my sme to nechceli oddalovat po prvej skusenosti tak sme zacali uz v juni s tym, ze som mala potvrdene, ze som v poriadku. U mna bol problem infekcia, ktora vyvolala porod. Vysledky su uz dobre, takze ideme na to. Inak co si myslis o roznych vitaminoch na podporu otehotnenia? Neviem, ci tomu mam verit. Ja som kupila drahemu nejake a uvidime co to spravi, zatial ich berie len mesiac.
@leeenka26 ked ti povedali ze si v pohode tak neni na co cakat podla mna aj nam povedali ze 3mes mame cakat ale pockali sme len po prvu mrchu a hned sme skocili na to;)ja beriem kyselinu listovu,befoli.ecko a magne...ja si myslim osobne ze ta kyselina listova staci lebo ona brani tomu aby malo babo niake vyvojove vadi a inak som ,merala bazalnu teplotu a ovu testy som si robila.hp je hormonalny profil daju sa tam zisti vseliake poruchy preco nemozes otehu a tak dalej je toho vela aj na stitke som bola tu mam v poriadku a do teraz nevienm preco som potratila:(
@leeenka26 ano hej snazime sa hlavne cez plodne a este chcem poslat draheho na spermiogram.ja viem ze mam istotu tam ale ja viem ze ovulujem lebo si meram bazalnu teplotu a robim ovu testy ale zase je pravda ze tam zistia ci su vajicka zrele a tak sak uvidime dufam ze tam uz nebudem musiet chodit;)
@lea1333 ked ti poviem, ze som o dieta prisla kvoli zubu...posratemu zubu!! Banalny maly zapal a este k tomu aj prechladnutie, nic ine som nemala. Cele zle. V zivote by ma to nenapadlo. A ked vidim tie ciganky, jaaj az mi je zle. Myslim si, ze na tomto svete je to vymyslene tak, ze veci sa deju, my vela krat nevieme preco, ale deju sa z nejakej priciny. Ale presvedcena o tm nie som, ale ked sa nam stanu taketo veci, tak si to asi musime vsugerovat aby nas neporazilo.
Hormonalny profil, jasne..aj ten mam za sebou, ale to davnejsie, ten bl v poriadku. Asi si dam este spravit kontrolne. A neviem ako je na tom muz so spermiami, neviem ci si mam mysliet ze je ok, ak sa nam to prvy raz podarilo, alebo ci to bola len nahoda? Myslis ze ak sa to prvy raz podarilo, ze sa podari aj druhy? On berie e, zinok, c, magnezko, zensen, koenzym Q10. Este planujem kupit selen. Myslis ze to pomoze? Kyselinu listovu beriem aj ja, ale nemyslim ze to pomoze k otehotneniu, skor vytvori hladinku na to, aby sme jej nemali nedostatok, cize aj to minimalizuje potrat a pod.
@lea1333 a inac bazalku si meriam aj ja, myslis ze sa da na to spolahnut? Lebo ja by som svatosvete prisahala ze som minuly mesiac ovulovala na 13. den cyklu, ale graf mi ukazal ze na 19. sty, takze sme sa ani vtedy neposnazili, lebo graf ti to ukaze az spetne, ale to vies 😀 no takze sme to prepasli.
No a draheho vyslat na spermiogram je PROBLEEEM 😠 on si vymyslel ze tam urcite maju kamery 😀 som myslela ze sa pocikam co som sa smiala na tom 😅
@leeenka26 hej ked je zly sper.tak nasadia lieky a malo by sa polepsit myslim ze viatminou berie mm dost:Dmoj neberie nic ale zase zo sper.suhlasi.on ma dieta a tiez si mysli ze on je v pohode ale clovek nikdy nevie.no mne bt vzdy povedala a nemylila sa a aj si robis ovu testy?skus aj to;)ja neviem ale podla mna ziadne vitaminy na podporu otehotnenia nie su skus aj alchymilkovy cajik pyt to je na spevnenie maternice a vies co ti predsa poradim ja som brala gynex to je na podporu otehu a ja som to v decembri papala a vo februari bol poz test ci ze hned po vysadeni gynexusom otehotnela aj teraz ho chcem kupit sice teraz beriem femy kvapky ale gynex sa mi zdal lepsi;)
@leeenka26 inak to o tych zuboch som pocula aj mna sa pytala dr ci som nemala niaky problem a aj som mala mala som aftu na podnebi a ona ze aj to to mohlo sposobit ako to je strasne my sme boli teraz v tescu a vychadzame von a tam stoji ciganka asi v 8mes a fajci si ho veselo:(a cely zivot ziju v spine ani sa neumyvaju zubarou nepoznaju a im sa podla mna potraty vyhybaju
@lea1333 ved preto sa im asi tie potraty vyhybaju, lebo su odolne 😠 a imunne, my cistotne zienky, takto dopadneme. Inak s tou aftou by to mohla byt pravda, ale skor si myslim, ze sa plodik neujal. Aj to sa obcas stava, netrap sa, pride dalsie dietatko 🙂 aj ja si to hovorim a vsetko bude zas v poriadku 🙂
O gynexe som nieco pocula, ale ja si osobne myslim, ze ja som ok. Ved otehotnela som, tam je dokaz ze fungujem. Aj to mam potvrdene od lekara ze je vsetko ok. Zacnem asi este brat Ecko, aj o tom som pocula, ze to je vitamin plodnosti 🙂 A nieco sa mi aj mari, ze ked to zacal moj drahy uzivat, coskoro sa zadarilo a ked to beru obaja, este lepsie.
my prve babo na prvy sup...a o druhe snazime sa 5mes.zatial nic ..dufam ze na 6cykl. to uz vyjde 🙂
ahoj ja by som asi uvazovala presne ako ty no dufam ze to nikdy nezazijem uz by som take nieco neprezila nam sa nedarilo 2r. a to teraz v decembri bude presne 3r.co mi zomrel najmladsi brat milovala som ho ako vlasneho syna kedze bol medzi nami rozdiel 12r. a ostali sme sami len s mamou musela som pomahat.v kutiku duse som chcela aby tu neskutocnu bolest a smutok vyplnilo nase dietatko no cim viacej som chcela tym to bolo horsie ci uz depky ze sa nedarilo a aj to ze s a naozaj nedarilo koli mojej psychike. 😠 naucila som sa stou bolestou zit a stale si vravim ze ze takto je to lepsie aspon netrpel zomrel mame doma v naruci nikt sme nevedeli ze je chory...presne 1r po jeho smrti som ostala tehotna v den ked sme boli objednany do centra asistovanej reprodukcie ten mesiac som prvy krat necakala na mrchu a tesila sa na nu kedze by sa tym urychlili testy a pomohli nam.dnes mam rocnu dcreku ktora sa na brata neskutocne podoba.o)
nam sa nedarilo 3/4 roka otehotniet, kazdy mesiac som zazivala väcsie a väcsie sklamanie... no a ako sa blizili vianocne sviatky, tak som si povedala, ze ich chcem prezit v pohode a nebyt znovu sklamana z toho, ze sa to znovu nepodarilo, tak som sa vykaslala na cele snazenie aj sledovanie cyklu... to, ze mi uz niekolko dni meska menzes som si ani neuvedomila, tak som si na druhy den isla kupit tehu test a na moje velke prekvapenie sa tam zjavili // , som skoro ani nedychala! takze psychika naozaj zohrava doslt velku ulohu pri snazeni... zial, v 13 tt mojmu chrobacikovi prestalo byt srdiecko a nasledovalo cistenie maternice... lekar ma ubezpecil, ze teraz to uz pojde urcite rychlejsie, je to akoby pohnojene... odporucil mi s dalsim tehotenstvom cakat 2 mrchy, no ja som pre istotu pockala 3, a teraz je to uz 4.mesiace, co sa neuspesne snazime ☹ ... a hoci som z vlastnej skusenosti poucena, ze netreba sa na to privelmi upinat, nejde to... je to este horsie ☹ najmä ked vidim, ze v mojom okoli babenky co otehotneli takmer hned, teraz sa uz premavaju s bruskami alebo kocikmi, hoci este v tom case, ked my sme s manzelom zacinali planovat babätko, oni o tom nechceli ani pocut... a uz su tehulkami a mamickami ani nevedia ako k tomu prisli... a o ciganoch radsej ani nebudem pisat...
po kyrete som uzivala aloe vera gel, matersku kasicku, pila alchemilkovy caj... vsetko toto mi pomohlo akurat v tom, ze mam menej bolestivy menzes... aspon cosi 🙂 inak teraz uzivam len femibion a pijem bylinkove caje... viem ze 4 mesiace snazenia je este kratka doba, no pre mna je to ako väcnost... moja tuzba po babätku je stale silnejsia a darmo sa presviedcam, ze ked to bude mat prist tak to pride... no kedze pred tym to trvalo takmer rok, dufam, ze teraz to nebude este viac... a to som si myslela, ako sa mi hned po zakroku zadari...
@leeenka26 no nejde ale zviknes si ja doteraz obcas placem ked vidim dieta co sa nanho podoba alebo som niekde kde sme chodievali 😢 ale viem ze to tak malo bit tu by ho tu cakal kruty zivot plny bolesti a len by cakal nasmrt a on sa lekarou bal .o( takto aspon viem ze na nas dava pozor nic ho neboli:o)
@nibiru ja viem, ale zvyknut sa na to asi neda. Myslim si, ze bolest a zial zostane do konca zivota. Ale treba ist dalej, nezatrpknut, nebat sa dalej zit, aj ked to uz nie je ten zivot ako predtym a zial viem, ze uz nikdy ani nebude, aj keby som mala 10 deti, stale mi bude chybat moj syncek. Jedno jedine pozitivum, ze netrpi, lebo bol chorucky, ale podla mna sa to vobec nemalo stat. Ale taketo veci by sa vobec nemali stavat. Boh je tu na to, aby zivot dal a zobral. Ale kiezby radsej zivot v tomto pripade nedal, pretoze nevidim zmysel v tom. Ale treba sa snazit to prijat, co sa stalo a ist dalej. Snad raz budem stastna aspon trochu. Snad mi Boh dozici co najskor oehotniet....vela som sa k nemu modlila, aby moj Samko prezil, aby spravil zazrak, ale neurobil to, asi mal nejaky zamer. Ak Boh existuje, posle mi aspon jeho dusicku, do zdraveho dietatka.

@leeenka26 ahoj no my sme sa snazili 10mes a tiez bohuzial neuspesne preto ze som potratila v 11tt a teraz sme sa dali do toho znova a uz sa snazime 4mes..je to tazke a v tvojej sytuaci urcite tiez ale zvladneme to vsetky...