Koľko dní mávate pozitívny ovulačný test?

21. okt 2021

Ahojte, kolko dni mavate pozitivny ovulacny test? A ked budeme mat sex ak dnes mam pozitivny test budem tehotna? 😄

autor
21. okt 2021

Ja viem, ze sa nemusi podarit… ja len ze ako dlho vam to trvalo s ovu testami. Uz sa par mesiacov snazime sem tam.. a ak mam ovu test pozitivny znamena to ze budem mat ovulaciu na 100% alebo nemusim?

miskamicha
21. okt 2021

Nie...ovulacne testy su len orientacne, nezarucuju ze ovu naozaj prebehne 🙂prebehnuta ovulacia sa da dokazat USG a este vysetrenim progesteronu cca 21.den cyklu. snazte sa cely cyklus kazde dva dni.

autor
21. okt 2021

@miskamicha dakujem za odpoved. Hm a preco to nie je 100%? Ked ten narast LH hormonu je znacny? A dokonca mam pozit test aj 2-3 dni?

autor
21. okt 2021

A este otazka. Ze na normalon UsG by mi gynekolog nasiel ze mam PCO? Nikdy mi nic nepovedali, vzdy ze ake pekne vajecniky 😂. Takze nemam PCO a tym padom problem s ovulaciou ked o tom neviem ze?

miskamicha
21. okt 2021

Diagnostika PCO je zlozita. Dolezity pri PCO je aj hormonalny profil na 2.den cyklu a nasledne na 21.den cyklu. Aj hladina prolaktinu. Su to len orientacne testy, vzostup LH ovulaciu na 100% nepotvrdzuje. Ak sa snazite o babo uz dlhsie, treba urobit aspon hormonalng profil a skusit odsledovat ovulaciu folikulometriou. Niekto ma ovulaciu aj ked ma ovu testy negat. Resp. nastuduj si neranie bazalnej teploty, ale ani to nie je na 100%.

autor
21. okt 2021

@miskamicha hormonalny profil na zaciatku cyklu mi robili asi 3 roky dozadu a bolo vsetko v norme. Mam ist znovu? A teplotu akoze nikdy som si nemerala bazalnu ale vzdy cez den pred ovu mam okolo 36 a po ovu okolo 37 😀 viem ze sa to nema cez den… ale dost velky rozdiel aj tak. No a mavam ovu 13 az 14 ty den cyklu ale ked som davnejsie bola u doktora tak poznamenal ze len ovulaciu budem mat a povedal 20ty den cize to mi nesedelo :/

miskamicha
21. okt 2021

3 roky je dlha doba. Treba znovu. Zalezi ake dlhe mas cykly... tak zrejme folikul nebol doatatocbe velky na dany den.. ak mas cykly cca 33 dnove...tak ano ovulacia 20dc pripada do uvahy.. treba riesit s gyn...ak nie si spokojna s nim,chod do CAR konzultacia zdarma, a povysetruju od hlavy po paty, navsteva CAR neznamena hned IVF, chodi tam vela zien skontrolovat si svoju plodnost

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre