icon

Koľko ste mali rokov, keď ste čakali prvé bábätko?

terez24
18. dec 2011

Ahojte mamicky. Ked som sa zaregistrovala na modrykonik.sk tak ma velmi zaujalo kolko mamiciek ma nieco malo rokov po 20-tke. A pritom vsade okolo pocuvam ako sa vek prvorodiciek posuva k 30-tke. Tak len som trosku zvedava a robim maly prieskum 🙂.

janulienka89
1. mar 2012

@dai ano, chceli sme 3deticky a hned po sebe!!! a vek mam idealny 😉 😵

dai
1. mar 2012

@janulienka89 ako povies 😔

svetllana
1. mar 2012

@janulienka89 Tiez mal druhy syn 6 mesiacov,ked som bola v tretom mesiaci s tretim a tiez planovane 😉 Velmi som chcela dvojicky vzdy, nevyslo, tak sme sa rozhodli, ze si tretie dieta spravime hned po sestonedeli😉 A veru, ze aj lutujem, ze mam medzi prvym a druhym az tri roky rozdiel. Iste, pre niekoho je to "az", ale mensi vekovy rozdiel sa nam paci a vidim v nom vela pozitiv 🙂 A aby som prispela aj konkretne do danej temy, tak prveho syna som cakala, ked som mala 22 a porodila v 23 🙂 A co sa tyka idealneho veku..myslim si, ze nemozno stanovit idealny vek pre prve pocatie..kazdy, na co sa citi. Kazda zena je inak vyspela..niektora je este v tridsiatke ako pubiska a len to vymeta diskoteky! 😉)) Takze podla veku by som sa urcite neorientovala.

wawrita
2. mar 2012

Ahojte, ja mam 23 a čakám prvé, ked porodim, budem mat 24.
neviem, s manzelom sme zobratí dva rôčky a to je tak akurat podla mna.

janulienka89
2. mar 2012

@svetllana presne, napisala si mi to rovno zo srdca 😵 😵 😵 ja si myslim ze pre seba mam idealny vek na babo (som nato pripravena), a je pravda ze pre niekoho je idealny vek na babo az okolo 30 je to kazdeho osobna vec.
Je to smutne ze niektore zeny odsudzuju mlade mamicky a hlavne ked maju 2, 3 deticky ja natom nic zle nevidim ak sa vedia one dobre postarat a ja milujem deti vzdy som chcela 4deti, ale stacia 3 uz viac neplanujeme 😀

modrofuzik11
2. mar 2012

ja som mala 30 a citila som, ze som na babatko pripravena 🙂 je to individualne 😉

svetllana
2. mar 2012

@janulienka89 Tak, tak 😉 Ja to stale tvrdim a stojim si za tym..Vyssi vek este nie je zarukou vacsej mudrosti a dokonca aj skusenosti. Poznam vela ludi, ktori si do svojej tridsiatky uzili toho viac, ako niektori za polstorocie. A to aj dobreho, ale aj zleho..lebo prave tie zle skusenosti nas posilnuju a posuvaju vpred..

alexis617
2. mar 2012

prvé v 18 rokov a druhé 28 😉

jajuska1411
2. mar 2012

19 aj nejake mesiace a 10 dni po mojej 20 sa narodil Davidko sice necakane pre niektorich pre nas ani nie ale uz su vsetci radi ze je tu s nami

kajlik18
2. mar 2012

ja som mala 17 ked som bola tehotna a porodila som ako 18rocna 😀

alexis617
2. mar 2012

@janulienka89 ja som chcela druhé skôr ,ale nedarilo sa

baklik
2. mar 2012

31 😵
kazdy ma mat babo vtedy, ked sa na to citi, tak je to najlepsie. ja som vzdy vedela, ze tak bude az po 28 r. a otehotnela som v 30-tke. som spokojna, nic som nezmeskala, aj som si uzila, pocestovala, zarobila a pripravila podmienky pre mimco... a teraz si to len uzivam 😉

nelinoooocka
2. mar 2012

30 😝

denisabi
2. mar 2012

Ja syna v 21 a dcérku v 25 a teraz mám 31.Nemenila by som.

ali76
2. mar 2012

ja som mam jedno a to som mala na 35 rokov

monikapalo
2. mar 2012

33 🙂

martaa4s
2. mar 2012

30 a ako sa hovorí nič som nezameškala - máme 3 krásne detičky 🙂

rajulko
2. mar 2012

31 🙂

martinamala272
2. mar 2012

🙂 35 🙂

slovakia13
2. mar 2012

32

andika10
2. mar 2012

27

michaelka5
2. mar 2012

prve 28, druhe 30...ja by som aj skor 🙂, ale nebolo s kym🙂))

alex31
2. mar 2012

30 a pre mna to bol "akurat spravny" cas 😀

fordikford
2. mar 2012

ja som otehotnela ked som mala 24 to bol chlapec ,v 30 zase chlapec a v 39 sa nam narodila vytužena dcerka sme štastny že ju mame aj ked sa určity ludia čuduju že v takom veku tretie dieta ale neva aj takyto ludia musia byt

dai
2. mar 2012

@amstelka zalezi od toho... ja som mala prve pred 30tkou a lahsie a omnoho rychlejsie som sa dala dokopy pri druhom...

xenia555
2. mar 2012

jemine baby. skoro sama 30tka 🙂 Ja prve v 25. A ked som so štvrtým bola u Čunderlíka v Bratislave, tak sa ma rutinne pýtal "prvé tehotenstvo?" A ja, že "nie.. štvrté" Tak normálne zdvihol oči od PC, pozrel sa, či dobre rozumel a píšuc do záznamu si zopakoval "štvrté tehotenstvo". 😀 Bolo to také podarené. Ani som sa mu nečudovala. Na chodbe pred ambulanciou samé prvorodičky 30+, teda okrem mňa.

janinka24
2. mar 2012

26 🙂

kinga116
2. mar 2012

@xenia555 da sa povedat, ze dnes je normalne rodit ako 30 rocna a viac, ja som mala v 20 a nelutujem, bez malej si to ani neviem uz predstavit 🙂

xenia555
2. mar 2012

@kinga116 Ako sa hovorí "Každému, jak je libo." 😉
Akurát si myslím, že z biologického hľadiska je to lepšie pred 30, ale tak nech sa rozhodne každý sám. Kedysi sa pre prvorodičku nad 30 rokov používal v medicíne termín "stara primapara" = stará prvorodička. Ale už sa nepoužíva.

beruska.zuzanka
3. mar 2012

Otehotnela som aj porodila ako 23 ročná 🙂 a už by sa žiadalo druhé mimčo 😀 😀 😀