icon

Kontrolujete si krčok maternice doma?

10. dec 2024

Ahojte mamicky je tu nejaka mamicka ktora si kontroluje krcok maternice aj doma samokontrolu.chcela by som vediet nieco.
Dakujem.

dadka1997
10. dec 2024

A to je k čomu dobré ? Si doktor, aby si vedela, čo je a nie je v poriadku ?

jesenzima
10. dec 2024

🤦 dúfam, že vás nie je veľa, čo toto praktizujú ..

1fifinka1
10. dec 2024

A čo sa tou kontrolou dá zistiť? 😩🙄😱 Alebo teda co podstatne

vevesh
10. dec 2024

@1fifinka1 vysoke-nizke polozenie, otvoreny-zatvoreny krcok.
Pre autorku-kontrolujem, ked mam dovod (mozne tehotenstvo, stav cyklu-menstruacie), nie na pravidelnej (urcite nie na dennej baze😀)

klejkaez
10. dec 2024

Veľa žien si ho kontroluje, skrz ovuláciu, vtedy je zmeneny na dotyk. Neviem, či si myslela to, ale ja nepatrím do tej skupiny, 🙂

bejbs123
10. dec 2024

Toto snad robia iba odbornicky z modreho kona 🙈

andaluzia12
10. dec 2024

Minule som pred známou povedala že si ho asi skontrolujem sama, lebo lekár mi ho na poradni neskontroloval … bol to žart.. vidím že pre niekoho je to realita 🤦🏻‍♀️

nevenka
11. dec 2024

Zeny, ale to nesluzi na kontrolu namiesto doktora, preboha.
Ale tu je uz toto klasika, presne taketo reakcie vysmesne som cakala a este pridu odbornicky na infekcie, ako si tam zavedies neviem co a poskriabes sa. Lebo partner Vam nikdy do vaginy nepcha prsty a uz vobec nie penis plny bakterii a ano, dotyka sa aj krcka s nim a vsetky to prezijeme. Snad si teda zena umyje ruky, ked si ide skontrolovat krcok.
Ja osobne z toho moc vycitat neviem, ale sestra mi povedala, ze ona na 100% vedela, ze je tehotna, ze ani test nemusela robit. Iba podla stavu krcka.

bejbs123
11. dec 2024

@nevenka a na co je teda taka samokontrola dobra prosim ta?

okm221
11. dec 2024

Ano ja si kontrolujem keď prebehne ovu úplne sa zmení, kontrolujem si aj hlien 🙂 aj pri sexe viem v ktorej faze cyklu som, v lf fáze ho mam dole klesnutý, tvrdý a bolestivý

vevesh
11. dec 2024

@bejbs123 napriklad na zistenie, ci si-nie si tehotna alebo ci uz prebehela ovulacia alebo nie. Napriklad, ked si tehotna, krcok je velmi tvrdy, uzatvoreny, vysoko polozeny. Pocas ovuacie je nizko polozeny mierne otvoreny. Pocas menstruacie je najviac poklesnuty a plne otvoreny, makky. Palpacnou kontrolou nezistujes stav krcka na pred- a rakovinotvorne stadium, na to je urcena kontrola u doktora a ster. Ale aj samotny doktor tiez palpacne urcuje, v ktorej faze cyklu si -toto mozes urobit aj sama doma (ak to potrebujes vediet -ci uz ako antikoncepciu alebo zelane plodenie).

bejbs123
11. dec 2024

@vevesh ono v tomto storoci existuju aj normalne zarucene veci na zistenie tehotenstva ako napriklad odber krvi,staci zajst do labaku,stoji to 10€ a nepotrebujem sa tam hrabat,asi cest vynimkam,ktore aj bez odborneho vzdelania sa dokazu samovysetrit a vyhodnotit svoj zdravotny stav,ale tu na modrom koni velka cast zien nedokaze ani spravne odcitat vysledok tehotenskeho testu

vevesh
12. dec 2024

@bejbs123 ako naco zbytocne zatazovat system, ked to vies tiez doma za 2 sekundy? A este ten strateny cas a nervy...🤷‍♀️ a teda hrabat sa nikde nemusis, neviem ako krkolomne si to predstavujes🫣po prvom porode klesne krcok niektorym zenam tak nizko, ze ho vidno uz pri pohlade do posvy...aj chlap ti moze urobit "vysetrenie" (joke)..