icon

Ktorá kyselina listová je pred otehotnením najlepšia?

alekik
10. sep 2013

Ďakujem za všetky vaše skúsenosti a postrehy 🙂

xlucia
•
10. sep 2013

pokial mas vyvazenu stravu tak ziadna. inak je to aj tak jedno, su rovnake

katarina104
•
10. sep 2013

babyplan je tam aj E,C to je tiež dôležité papať

cuculik1
•
10. sep 2013

Najlepsia je ta na predpis od dr. Su to tabletky 10 mg. Inde taku davku nezozenies a volne predajnych by si musela denne aj 20 zjest...

awalancha3
•
10. sep 2013

.....povedzme si otvorene, co je najlepsie....... mlade spenatove listy surove, rukola, rimsky salát,polnicek, zerucha a vlastne vsetky druhy zelených listov plus vnatka z pertzlenu... denne jeden salat zo zelených salátových listov spolu s niecim, dajme tomu lososom (v surovej podobe, a vsetky bunky tela sa budu trhat, aby si uchnapli co najvacsi diel)......... ale mozeme sa tváriť aj "moderne" a šupnut si nejaku tu tabletocku....je to kazdeho vec

zuzinka1989
•
10. sep 2013

ja si myslim, ze to netreba prehanat..tak isto, ako sa netreba silou mocou snazit o dieta, vkuse sa sledovat, taktiez to netreba prehanat ani s vyzivovymi doplnkami.. 🙂 radsej zi zdravo, nefajci, nepi a papaj zeleninku, ovocie...je to urcite prospesnejsie ako vitaminy z lekarne 🙂

aadulik2110
•
10. sep 2013

samozrejme kyselina listová v strave je najlepšie, ale ak chceš tabletky..... tak najlepšie je tá na predpis.... ja som ju užívala 5 mesiacov pred prvým tehu a teraz mi to lekár automaticky predpísal.

stastenka42
•
10. sep 2013

ja som papala calibrum babyplan...je zmes vitaminov na obdobie planovaneho tehotenstva

dada281185
•
10. sep 2013

ahoj ja som po kyrete 4den a od vcera som zacala brat calibrum baby plan, doktor mi povedal,že mam začat už v predstihu.kolko baleni treba vybrat?bolo to moje prve dieta tak sa chcheme pokusit znova aby bolo všetko v poriadku...
🙂

miminka327
•
10. sep 2013

stačí acidoflan a je voľnopredajný 🙂

magica78
•
10. sep 2013

naj je zelenina . ale ja som mala nizke zelezo tak mi predpisal dr tieto lieky http://www.docsimon.sk/tovar/ferro-folgamma-cps-20
a potom ked to bolo lepsie tak mi povedal ze zbytocne tu zmes vitaminov uzivat staci cista kyselina listova
http://www.docsimon.sk/tovar/medpharma-kyselina...

katkarinam
•
14. nov 2014

Co sa tyka kyseliny listovej.
PRED OTEHOTNENIM : je vhodne uzivat aspon 3 mesiace pred planovanou graviditou. 400mikrogr.../ den.
OD OTEHOTNENIA : sa davka zvysuje na 600 - 800 mikrogr. ../ den. Do ukonceneho 3. mesiaca gravidity.

Ostatne mineraly, doplnky ...atd. po dohode s lekarom. Vo vseobecnosti plati, ze ak zena prijima dostatocne pestru stravu a pri skreeningovych vysetreniach nevykazuje deficit nejakej latky....napr. zelezo, hgb, mineraly...atd. tak nie je potrebne uzivat suplementy. V prvom trimestri sa robia kontrolne odbery na zaklade ktorych sa da pekne usmernit...napr. pozor, zelezo je dole, pridat v strave, alebo sa daju tabletky pri nizkych hodnotach. Su studie, ktore napr. podporuju uzivanie omega 3 mastnych kyselin / tzv DHA /kapsulky rybieho oleja. Podporuje rozvoj mozgu a CNS v 2. a 3. trimestri...a aj pocas kojenia, ked ich matka uziva, tak je tam benefit pre nu aj pre dieta. Davka : od 200 do 600 mg. / den. Samozrejme, da sa to prirodzene dostat v rybach...lenze pri konzumacii niektorych ryb ako napr. tuniak,je riziko aj prijimania tazkych kovov, ktore su toxicke. Preto kasuly rybieho oleja....kedze prechadzaju kontrolami, su bez toho rizika. Ale maju v sebe benefity.

Zakladne pravidlo : Dietatku a sebe treba dopriat, ale plati, ze vsetkeho vela skodi. emoticonemoticon Rozmyslat pri vybere stravy ako aj pri doplnkoch. Nefunguje to tak, ze cim viacej tym lepsie. emoticonemoticon