icon

Ktoré vitamíny zlepšia mužský spermiogram?

14. nov 2024

S ktorými máte dobré skúsenosti, že sa manželovi zlepšil spermiogram?

pabla99
14. nov 2024

Fertiduo

alea42
15. nov 2024

@pabla99 súhlasím. Tiež sa mužovi zlepšil spermiogram po týchto vitamínoch

pabla99
15. nov 2024

@alea42 môj muž berie Fertiduo od septembra (pretože už ho nebavilo brať 10 vitaminov denne bez žiadneho účinku) moc sme tomu neverili, ALE! Lieči sa aj hormonalne od augusta tak pomohla isto kombinácia oboch. Minuly rok mal ťažkú astenoteratozoospermiu, progresívny pohyb vpred iba 7%,morfologia 1%.. na ďalšom spermiograme o tri mesiace ďalšia facka, proste žiadne zlepšenie iba minimálne.
Pred mesiacom bol na spermiograme a teraz má progresívny pohyb už 55% a aj morfológia za zlepšila na 2% (a tá sa ťažko ovplyvňuje).
Určite vrelo odporúčam fertiduo, zatiaľ mu nič iné nepomohlo a to vyskúšal toho strašne veľa.. aj keď si myslím že bude robiť dosť aj tá hormonálna liečba

alea42
15. nov 2024

@pabla99 môjmu sa po mesiaci užívania výrazne zlepšila pohyblivosť zo 14% na 35% a momentálne má 56% tuším a aj celkový počet pohyblivých spermií a koncentrácia sa zlepšila. Morfológiu ma stále 1% ale že to už je diagnóza, ktorá sa nezlepší. Inak ostatne hodnoty sa krásne zlepšili a za 4 roky ma najlepsi spermiogram aký dovtedy mal.

autor
15. nov 2024

@alea42 ako dlho užíval manžel fertiduo?

pabla99
15. nov 2024

@alea42 ono to fertiduo obsahuje takú zaujímavú latku - astaxtanín. Vola sa aj “kráľ antioxidantov”. Normlane zvažujem že mužovi ten astaxtanin kúpim nejaký silnejší samostatne. V žiadnych vitamínových doplkoch pre mužov ako forandlor alebo iné som ten astaxtanin nevidela.
Vidím že aj vášmu sa dost napravil SPG to je uzastne gratulujem. S tou morfologiou sa moc robiť nedá. Ja sa sama divím že sa môjmu zlepšila na tie 2%. Preto nám v CAR povedali, že mame nejaký čas ešte skusat prirodzene. A to sme chceli už začat s procesom IVF, ale keď vidíme ten výrazný skok, chceme dať tomu ešte šancu.

pabla99
15. nov 2024

Užíva ho tretí mesiac momentálne a určite bude pokračovať , včera sme objednali ďalšie dve balenia.

alea42
15. nov 2024

Môj užíval jedno balenie a to prvé zlepšenie bolo po mesiaci v máji a teraz užíva druhe balenie po antibiotikách a tie druhe výsledky sú z minulého týždňa. Čiže mega pokrok

pabla99
15. nov 2024

@alea42 a neužíva ich dlhodobo ? A aký je vás další plán ? Idete riešiť niečo už v CAR alebo necháte tomu už voľný priebeh ?

alea42
16. nov 2024

@pabla99 užíval jedno celé balenie, potom chvíľu prestal a keď dostal antibiotiká kvôli chorobe tak to znova zacal brat. Momentálne stimulujem letrozolom a čakám na iui

katkatt
29. jan 2025

Darujem.