icon

Kyselina listová a LejdyVita počas snaženia: Je to bezpečné?

3. nov 2023

Ahojte, beriem kyselinu listovú 800 mg. K tomu beriem ešte lejdy vita 1 (200 mg ). S manželom sa snažíme o bábo už dlhú dobu, keďže mám endometriózu v strednom štádiu, je samozrejme problém. Skôr mám za sebou asi biochemické tehotenstvá.

Gyndoš mi odporúčil brať lejdy vita 1. Ak beriem aj v tabletkovej forme, je to problém?

ninka99865
•
3. nov 2023

Lejdy víta obsahuje všetko čo ma, načo ešte berieš dodatočne? Ani veľké množstvo kyseliny listovej nieje potrebné

autor
•
3. nov 2023

@ninka99865 lebo lejdy vita ma len 200 mg.

autor
•
3. nov 2023

@ninka99865 a som čítala, že tie čo chcú otehotnieť že sa odporúča zvyšiť dávky

lucia7933
•
3. nov 2023

ja som brala femibion ten ma dostatok kysl listovej

henrietka12
•
3. nov 2023

Podľa mňa kľudne môžeš brať kys.listovu aj zvlast s tým nič nepokazíš... 😉 radšej viacej ako menej ...

ninka99865
•
3. nov 2023

Ahaaaa lebo ja som mala to ďalšie balenie kde jej bolo viac. Čiže asi nič nepokazis keď si das aj aj 🙂
A ostatné vysetrnia máte pobehane?

autor
•
3. nov 2023

@ninka99865 aké ostatné? Boli sme uz v centre. Poradili nám insemináciu, ale ešte to skúsime, keďže som kyselinu listovú nebrala, a lejdy vita mi poradil lekár.

ssizk
•
3. nov 2023

Kyselina listova nieje na podporu tehotnosti. Pomaha len k spravnemu vyvoju dietata, preto sa odporuca uzivat ju uz pri planovani. Plodnost neovplyvnuje.

autor
•
3. nov 2023

@ssizk tak potom prečo sa odporúča, aby ju žena užívala ešte predtým ako otehotnie?

ninka99865
•
3. nov 2023

No ci máte obehane komplet všetky vysetrnia.. lebo kyselina listová ti nejak extra nepomôže, ma sa užívať pred otehotnením preto, lebo jej väčšina populácie ma nedostatok a keď žena ostane tehotná aby plod mal z čoho čerpať, keďže je dôležitá hlavne na začiatku

autor
•
3. nov 2023

@ninka99865 ano mame urobene väčšinu vyšetrení

henrietka12
•
4. nov 2023

Preto aby sa bábätko dobre vyvíjalo ... Napríklad aby nemalo rastep chrbtice ... Bohužiaľ ja som si tým prešla a potom mi lekáry odporučili brať az 4g kys. Llistovej denne ...s tým sa pokaziť nič nedá ... telo si zoberie toľko koľko potrebuje ostatné sa z tela vylúči ...

ssizk
•
4. nov 2023

Aby jej mala zena dostatok uz ked sa embryo vyvija. Kym zistis, ze si tehotna sa vyvijaju uz dolezite organy k comu je potrebna kys.listova.