icon

Lieky na rast folikulov

andrea_r016
24. okt 2020

Ahojte žienky, potrebujem poradiť, ktoré voľnopredajné lieky by ste mi odporúčali na rast vajíčok. Brala som 3 mesiace clostilbegit a teraz musím mať pauzu. Momentálne berem Femibion 1. Aké máte skúsenosti s gynexom, vitexom jahňacím? Môžu sa brať aj spolu s inositolom? Ďakujem za rady 🙂

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
veronikaa006
24. okt 2020

@andrea_r016 malinik (ostužina malinova) tiež napomáha dozrievaniu a uvoľneniu vajíčka.

marinecka95
24. okt 2020

@bambulienka25 Inofolic je vlastne inositol v lacnejšej verzii.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
mey8
24. okt 2020

@bambulienka25 mne napríklad inofolik vôbec nepomáha, práveže mám pocit že je to drahý a prázdny liek, kde vyhadzuješ peniaze do vetra,,,...:/

mey8
24. okt 2020

@andrea_r016 ak som správne pochopila tak si bola stimulovaná 3 mesiace clostilb. (predpokladám, že si bola riadne pozorovaná gyn. lebo bez toho clostil. nemá zmysel.) a tak ti malo dôjsť, že aj napriek hormonálnej liečbe v podobe tbl. ti nie vždy tie folikuly dorastu... bohužiaľ je to tak... občas môžeš aj za hrsť vitamínou zjesť aj tak to nepomôže.... samozrejme je dobré užívať kys. listovú, (prípadne inofolik a pod.) niekde na nete som čítala, že je dobré pridať vitamín D aj železo (ale s tým opatrne!) ale pravdou ostáva, že keď telo trucuje tak môžeš robiť čo len chceš, a jesť, piť tiež akékoľvek zázraky... občas proste ten folikul nestihne dozrieť...

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
bebotka
24. okt 2020

@andrea_r016 osobne si myslím, že keď ti nepomohol clostyl a vajíčka sa ti pri ňom netvorili, tak veľmi nepočítaj, že ti niečo prírodné pomôže. Záleží, prečo sa ti netvoria či máš pcos, nízku hladinu amh alebo niečo iné. Ono sa môže stať, že aj napriek clostylu vajíčko nenarastie, ale ak sa to stalo tri krát po sebe, tak asi ti clostyl nebude stačiť. Ja som ho užívala pol roka v kuse posledný mesiac tri tabletky denne a nepomohlo. Skús prípadne ten inofolik. Ono pomôcť by ti mohli asi silnejšie lieky, ale to je už v kompetencii centier, lebo obyčajný gynekologovia to nepredpisujú.

andrea_r016
autor
24. okt 2020

@mey8
@bebotka folikuly mi narastli na pozadovanu velkost a aj som bola pravidelne sledovana ale raz som mala biochem tehu a teraz som bola na iui a nevyslo to tak chcem skusit taketo lieky a nie marnit cas len tak 🙂 a zo spominanych ochoreni nemam ani jedno 🙂

bebotka
25. okt 2020

@andrea_r016 tak teda je zaujímavé, prečo ti ich nasadil keď funguješ normálne, lebo oni pomáhaju ked žena neovuluje, inak neviem či majú nejaký zmysel, na tvojom mieste by som skusila fakt ten inofolik keď chceš niečo brať na podporu.