Má sa snažiť otehotnieť?
Pekný deň prajem,
ako by ste riešili nasledovnú situáciu?
S partnerom sme spolu cca rok a pol, bývame spolu v jeho byte. Ja túžim po dieťati. Kvôli mojim zdr. problémom (gynekologickým + celkovo niesom úplne najzdravšia) by bolo vhodné sa začať snažiť o dieťa. Partner sa vyjadril, že je za to, aby sme to začali riešiť teraz iba kvôli mojim zdravot. problémom. Vraj sa necíti pripravený ale zároveň vie, že pripraviť sa na rodičovstvo asi nedá...(vek dávno cez 30). Ja by som si predstavovala, že sa najprv vydám, potom porodim. Keď som mu to povedala, vyjadril sa, že ak otehotniem, vezmeme sa. Človek však nikdy nevie, čo bude, či nebude na rizikovom a pod. Potom sa dieťa narodí, bude mať rok a stále žiadna svadba... Ja si myslím, že sa mu do toho všetkého vôbec nechce. Ľúbi ma a iba preto s dieťaťom súhlasil, nieje to pre neho jednoduché.
Je rozumné otehotnieť bez manželstva? Alebo napriek zdr. problémom počkať?
A keby si otehotnela, hneď by si ta vzal? Myslim ci by si sa tehotná vydávala alebo by stále so svadbou otalal a mal výhovorky? Ak by ste mali dieťa a neboli zobrati, je OK s tým, že by malo priezvisko po tebe? (chlapi sú jesitni..)
No v prvom rade si neviem predstaviť že by som bývala u niekoho a ja by som nemala nič v rukách,s manželom máme byt na polovicu. Ale je to každého vec.
Pozri ja som spartnerom bývala 4roky a otehotnela som.. Povedala som mu že by sme sa mali aspoň zásnubyť to sa aj stalo plánovali sme svadbu. No stalo sa to že som potratila. Takže určite by som inak rozmýšľala a nie rýchlo rýchlo zoberme sa lebo som tehotná a čo povie na to moja veľmi veriaca babka atď.
Samozrejme sme sa zobrali ale nie hneď ale zobrali 😉

@sense tiež to tak cítim, ak by nebolo, že ona tlačí nešiel by do toho