Má to vôbec ešte význam?40 rokov a snaha o bábätko.
O bábo sa snažíme 6 mesiacov (viem, že to nie je ešte nič hrozné). Dnes som bola u DR, nakoľko som začala uprostred cyklu (17 deň) slabo krvácať (svetlo červená krv, bez zrazenín), mám bolesti v podbrušku a aj prsníkov. Doktor povedal, že nastala u mňa hormonálna "zmena" , no ťažko povedať aká. Na sone videl stielku či čo 3,5 mm tenkú. Povedal, že mu tá maternica príde skôr ako predmemopauzová. Teda doslova povedal ako podvyživená a nie schopná udržať embryo. Nakoľko mám 40 rokov, povedal, že každý takýto pokus o otehotnenie prirodzene je bez šance, predom odsúdený na zánik. Vraj už nedáva moc šancu ani pomocou IVF (čo neviem na základe čoho usúdil, keď mi ešte nerobil ani hormonálny profil) ale zrejme asi vie.... Povedal, že ak chcem, mám prísť budúci cyklus na odbery, spraví profil a odbery potrebné na IVF, no nemám sa tešiť, vraj je šanca malilinká.
Ja si uvedomujem, že môj vek je už viac ako "hraničný", no mne to príde ako by ma už úplne odpísal. Som z toho smutná, nešťastná a som nahnevaná na celý svet.
Prepáčte, asi som sa potrebovala iba trošku vyžalovať :( :(
Tak to nie,nuž neostáva nič iné ako si nájsť poriadneho normálneho doktora,toto ti pri všetkej snahe žiadna z nás nepovie,čo sa v tebe práve odohráva..
Ja som mala také podobne krvácanie pri biochemickom tehu, odišlo to pár dní po mrche. Ja som mala také kŕče že sme išli na pohotovosť. Netrvali dlho,už v aute mi bolo lepsie. Chceli si ma nechať v nemocke že či to není mimomaternicové. Ak máš nízku výstrelky,možno keď Ti dr.da duphaston tak to pomôže. Ale možno sa to udrží a Ty budeš tehu.
Tak nakoniec som bola u Dr, lebo mi bolo na odpadnutie. Zobral mi krv a podla toho ake budu vysledky mi da lieky.
Pozri, to ze máš 40, je fakt ktorý sa nezmení. Prináša to všetky riziká o ktorých sa vie. Ale... Každý sme iný. Dr ti nerobil žiadne vyšetrenia vajíčok, u partnera spermií.... nemáš žiadne fakty, takže je to stále 50 na 50. Dokonca by som sa zbytočne ešte nezaoberala IVF, dala si urobiť vyšetrenia a skúšala. Ja som tak otehotnela v 37. Chcela som sa vyhnúť IVF. S manželom ktorý mal vtedy 42 sme mali veľmi dobré výsledky na svoj vek. Veľa urobí psychika!
Choď na vyšetrenia, nefajči, hýbte sa obaja (spoločné večerné prechádzky), uvoľnite sa, upokojte, nasaď si kyselinu listovu , (napriklad od Femibionu), na podporu plodnosti, daj si nejakú detoxikačnú kúru (zelený jačmeň...), popíjaj ženské čaje, alchemilku,... a modli sa (tym som chcela začať) 😊
Neviem, keď videl zltkovy vak načo Ta budúci mesiac posiela na odberi kvôli IVF,?,jedine, že by už tušil, že teraz to dopadne zle.Ak nemá maternica určitú hrúbku vie, že to je beznádejne, ale aspoň liek Ti mohol dať či injekciu.O pár mesiacov môže byť situácia iná nevesaj hlavu, ale nie je to tak ľahké po 40 tke to ide rapídne dole ako u koho neber to ako bernu mincu.Ono bolo by fajn pred tým ísť aspoň na AMH odber a dobrú kontrolu, keď to už plánuješ.
Urcite mas sancu aj v 40ke rada ti prezdradim aj dake ine info kludne mi napis
kľudne môžeš mať aj výnimočne posunutý cyklus, stáva sa to..preto krvácaš... alebo môže ísť aj o to, že sa embryo neuchytilo, ale zase to sa mi zdá skoro na 17. deň..vek určite nemáš hraničný, ešte aj 6-7 rokov by si mala mať šancu otehotnieť, ale zas sú aj výnimky (ale to len asi 5 % žien) že už v 40. sú v menopauze..ja by som to brala prirodzene, bude ako má byť, veď zase užívať si a nemusieť sa chrániť môže byť super...skús začať užívať čistý Myo-Inozitol, má to zázračné účinky aj na dlhoročnú neplodnosť, podľa mňa sa vek veľmi preceňuje pri otehotnení, je tam viac iných faktorov dôležitejších, aj u mňa osobne vek nehral rolu, ja som otehotnela na 1. krát aj v 20., aj v 30 a aj v 39..s tým istým partnerom😅

@kikulienkadd menzes to nie je. Je to úplne iné krvácanie. Naviac by to bol menzes na 17 deň cyklu.