Má zmysel hormonálne vyšetrenie pred tehotenstvom po 38?
Mám 38 a po svadbe sa chceme snažiť o bábätko. Doktorka mi navrhla,že by som si mohla ešte pred tým spraviť vyšetrenia ako som na Tom s hormónmi,že aby sme sa zbytočne nesnažili. Čo si o Tom myslite a čo by ste si všetko dali vyšetriť. Ak som neplodna nech to zistia ešte pred svadbou. Budú mi robiť hormonálnu profil
Ja by som to nerobila, naco? Ved skusite a mozno sa podari na prvy raz. Aj take poznam a ano, aj v takom veku.
Ja som cakala neplanovane 3.dieta v 37 rokoch, lekar mi povedal, ze prosim Vas, akyze je to vek? Na dnesnu dobu uplne normalny. A stvrte dieta som porodila ako 39 rocna, 3 mesiace pred 40-kou.
Netreba hned podla mna z toho robit vedu, hned sa nastavit, ze bude problem. Ano, treba s tym ratat a ak sa Vam do pol roka po zaciatku snazenia nebude darit, tak bezte na vysetrenia.
Lebo sme často išli aj bez ochrany a nič nlsa nestalo tak sa bojím či som vôbec plodna
no už aj 38 patrí do vyššieho veku. Ja by som šla. Aspoň budeš vedieť či si zdravá. Už nemáš 25
Ja mám 38 rokov a snažili sme sa 2 roky. Chlap úplne ok. Za vyšetrenie nič nedáš. Vezmú ti krv, zistia, aké máš AMH. V tomto veku už nie je čas strácať čas.
Neviem co s tym ma svadba 🤷🏼♀️ Ved ak sa snazite rok a nejde to tak sa nechaj vysetrit a posli rovno aj muza. Ale naco sa stresovat dopredu?
Pozri ja som sa ani nesnazila a to prekvapko po par mesiacoch … a to mi lekarka povedala,ze urcite deti mat normalne nemozem ( a to sa moj ex s nou dohodol … s nim 5 rokov nic) a to som mala cerstvych 38, dieta cerstvo 39 🙈 … ale tesila som sa.
No co je "casto sme isli aj bez ochrany" a nic. Tak si pre zaciatok odsleduj ovulaciu a skuste cielene pred nou. Lebo tak v neplodnych dnoch mozes mat sex x krat denne a nic sa nestane.
Ano dala by som si to spravit, ale z ineho dovodu, aby som vedela ci som zdrava, lebo hormony maju vplyv aj na ine veci, nie len co sa tehotenstva tyka.
@bambulka711 prepáč, môžem sa prosím spýtať čakáš prvé dieťatko?
@liva92 jasné, že môžeš. Áno, prvé...
Kľudne aj on môže byť neplodny...

Akože aby ste sa zbytočne nesnažili? Tak snáď sexovať budete tak ci tak nie? Ja by som sa popredu takto nestresovala a hneď s tým, že som rovno neplodna. Keby máš 50+ pochopím ale 38