icon

Má zmysel hormonálne vyšetrenie pred tehotenstvom po 38?

3. feb 2025

Mám 38 a po svadbe sa chceme snažiť o bábätko. Doktorka mi navrhla,že by som si mohla ešte pred tým spraviť vyšetrenia ako som na Tom s hormónmi,že aby sme sa zbytočne nesnažili. Čo si o Tom myslite a čo by ste si všetko dali vyšetriť. Ak som neplodna nech to zistia ešte pred svadbou. Budú mi robiť hormonálnu profil

nikpa
•
3. feb 2025

Akože aby ste sa zbytočne nesnažili? Tak snáď sexovať budete tak ci tak nie? Ja by som sa popredu takto nestresovala a hneď s tým, že som rovno neplodna. Keby máš 50+ pochopím ale 38

nevenka
•
3. feb 2025

Ja by som to nerobila, naco? Ved skusite a mozno sa podari na prvy raz. Aj take poznam a ano, aj v takom veku.
Ja som cakala neplanovane 3.dieta v 37 rokoch, lekar mi povedal, ze prosim Vas, akyze je to vek? Na dnesnu dobu uplne normalny. A stvrte dieta som porodila ako 39 rocna, 3 mesiace pred 40-kou.
Netreba hned podla mna z toho robit vedu, hned sa nastavit, ze bude problem. Ano, treba s tym ratat a ak sa Vam do pol roka po zaciatku snazenia nebude darit, tak bezte na vysetrenia.

autor
•
3. feb 2025

Lebo sme často išli aj bez ochrany a nič nlsa nestalo tak sa bojím či som vôbec plodna

sisska96
•
3. feb 2025

no už aj 38 patrí do vyššieho veku. Ja by som šla. Aspoň budeš vedieť či si zdravá. Už nemáš 25

bambulka711
•
3. feb 2025

Ja mám 38 rokov a snažili sme sa 2 roky. Chlap úplne ok. Za vyšetrenie nič nedáš. Vezmú ti krv, zistia, aké máš AMH. V tomto veku už nie je čas strácať čas.

lauriik
•
3. feb 2025

Neviem co s tym ma svadba 🤷🏼‍♀️ Ved ak sa snazite rok a nejde to tak sa nechaj vysetrit a posli rovno aj muza. Ale naco sa stresovat dopredu?

olimuc
•
3. feb 2025

Pozri ja som sa ani nesnazila a to prekvapko po par mesiacoch … a to mi lekarka povedala,ze urcite deti mat normalne nemozem ( a to sa moj ex s nou dohodol … s nim 5 rokov nic) a to som mala cerstvych 38, dieta cerstvo 39 🙈 … ale tesila som sa.

nevenka
•
3. feb 2025

No co je "casto sme isli aj bez ochrany" a nic. Tak si pre zaciatok odsleduj ovulaciu a skuste cielene pred nou. Lebo tak v neplodnych dnoch mozes mat sex x krat denne a nic sa nestane.

domkakvet
•
3. feb 2025

Ano dala by som si to spravit, ale z ineho dovodu, aby som vedela ci som zdrava, lebo hormony maju vplyv aj na ine veci, nie len co sa tehotenstva tyka.

liva92
•
3. feb 2025

@bambulka711 prepáč, môžem sa prosím spýtať čakáš prvé dieťatko?

bambulka711
•
3. feb 2025

@liva92 jasné, že môžeš. Áno, prvé...

nikpa
•
3. feb 2025

Kľudne aj on môže byť neplodny...