icon

Má zmysel snažilkovať aj po 50tke?

andy220
16. dec 2017

Zdravim Vas modri konici,

laska zahorela a s mojou partnerkou sme sa rozhodli pokusit sa o babetko. Ma to maly hacik, ona je mierne po 50tke, ale neustale vitalna a neni v prechode, vyzera pod 40. Ja som zdravy tiez vitalny 40tnik. Sme si vedomi vsetkych rizik spojenych s babetkom vo vysokom veku, ale chceme do toho ist, napriek tomu, ze je uz neskoro a nedozijeme sa asi nasich vnucat. Zaujimalo by ma, ci je tu nejaka zena po 50tke ktorej sa podarilo porodit zdrave babetko, jej skusenosti, rady atd. Minule rodila na kramaroch 52 rocna, tak verime, ze sa deju zazraky a boh nam nadeli. S pozdravom, andy🙂

Strana
z5
malzeville
4. nov 2018

@andy220 tak ako to ide po takmer reku dari sa?

jana_eyre
4. nov 2018

@malzeville uz je neaktivny..

alana1
4. nov 2018

no to je dost riziko rodit po 50 a hlavne z dovdu, ze nestihne dieta dochovat ani do dospelosti...

barbi789
4. nov 2018

@jarhal To beriem prosím pekne od lekárky, keďže maminina kamarátka má podobnú dilemu, a doktorka jeh to povedala..

jarhal
4. nov 2018

@barbi789 tak nech zmení ,,doktorku,,za kvalitnú gynekologycku...tieto predsudky sú prezitok

lacibo
4. nov 2018

@andy220 ja som mala tretie tesne pred 4O, pričom manžel mal 54..je to super, všetko bolo o.k., teho aj výsledky, prirodzený pôrod, zdravé a múdre dieťa, ale úprimne, je to rozdiel prvé a tretie dieťa vo vyššom veku, a tým myslím aj to, že rodičia sú už skúsení vo výchove a dieťa má aj súrodencov - to je základ, to jedna vec a tiež - už nemám vždy toĺko energie ako pred 20 rokmi, hoci zdravotne a kondične je to ešte o.k. ( aj výzorom😉 mi bežne tipujú o 10 rokov menej).. ja osobne si to už neviem predstaviť po 50..zdá sa mi to už u nás také že maximálny vek na pohodové teho aj výchovu.. ale je to na vás.. ja som však výlučne za prirodzené otehotnenie..v každom prípade želám všetko dobré🙂

anitu
4. nov 2018

@lacibo ale toto riešili ešte pred rokom..

slunce3
4. nov 2018

Moja suseda byvala mala 54 ked otehotnela, dnes ma krpec 11r. A okrme toho ze mama jeho ho nedobehne nemala ziadne komplikacie,len on bol ,,nahoda" ona az v 5m. Zostila ze je tehu. 😅 kedze vzdy bola silnejsia/silna... no dobre proste s celkom dost nadvaha na jej vysku a myslela si ze uz nastalo klimakterium nejako to neriesila, no ked uz zistili nemala uz ako riesit aj keby chcela, bolo neskoro.
Mlady je riadny kvietok, normalny,zdravy,chalanisko..
Takze niekedy si nevyberies a niekedy za teba rozhodne priroda.
Nechala by som to na prirodu hop alebo trop. Umelo by som do toho ale nerypala.
Ci je to podla mna ok alebo nie nieje podstatne.
Vam moze byt u zadku co si iny myslia,vas zivot zit nebudu.
Tak nech to dopadne ako si zelate.

dolynkag
4. nov 2018

@andy220 tak ako ste na tom po roku? Podarilo sa, alebo ste si to rozmysleli???

lacibo
4. nov 2018

@anitu všimla som si už aj ja😉

barbi789
4. nov 2018

@jarhal Ja ti stále neviem...Ak to nieje vo fyzickom zdraví, tak sa tomu dieťatku budú smiať že má starých rodičov, a je možnosť že ho nedochová do dospelosti...

slunce3
4. nov 2018

@barbi789 mojej sa stale smeju ze ma sestru a ne mamu 😂😂 je toto to iste az na ze toto ta tesi...
Uz to nieje take ako pred 20r. Teraz ma kazdy svoj svet, rodicia sa nepoznaju ani v 9tr. Na zs 😂 medzi sebou...

barbi789
4. nov 2018

@slunce3 Zaujímavé 😂 Ja som len napísala svoj názor a ospravedlňujem sa ak sa to niekodo dotklo, nemyslela som to v zlom 😊

slunce3
4. nov 2018

@barbi789 nemyslela som ani ja v sl m, len ze decka riesia uplne ine veci nez sme riesili my 😂

majla1234
25. júl 2021

@andy220 ja som otehotnela v 50 tke neplanovane, som v prvom trimestri, ale neobávam sa

jarhal
26. júl 2021

@majla1234 v profile mas 13 dni do porodu

Strana
z5